۲۰۰ نیروی ویژه پیشین افغانستان در خطر اخراج از پاکستان اند
- انتشار: ۲۰ قوس ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 2
- شناسه مطلب: 163794

در ادامه اخراج مهاجران و پناهجویان افغانستانی از پاکستان، منابع رسانهای گزارش دادهاند که حدود ۲۰۰ عضو نیروهای ویژه افغانستانی و متحد بریتانیا، در خطر اخراج قرار دارند.
بربنیاد گزارشها، حدود ۲۰۰ نفر از نیروهای ویژه امنیتی افغانستان که توسط ارتش بریتانیا آموزش داده شدهاند در خطر اخراج و بازگردانده شدن به افغانستان تحت حکومت طالبان قرار دارند.
این سربازان با سقوط دولت افغانستان به پاکستان گریختند و حالا با سیاست دولت پاکستان برای اخراج آوارگان افغانستانی در خطر قرار گرفتهاند.
بیبیسی گزارش داده است که این آمار از سوی شبکهای از نیروهای سابق ارتش افغانستان تهیه شده و نشاندهنده گستره وضعیتی است که یک جنرال سابق بریتانیا آن را «خیانت» و «مایه شرم» این کشور خوانده است.
بریتانیا میگوید که هزاران نفر از افغانستانی ها را به منطقه امن رسانده است.
جنرال ریچارد بارونز که بیش از ۱۲ سال در ارتش بریتانیا در افغانستان خدمت کرده است به برنامه نیوزنایت بیبیسی گفته که ناکامی بریتانیا در انتقال این سربازان افغانستانی «مایه شرم» است چرا که بریتانیا را کشوری «بیکفایت» و یا تابع «معیارهای دوگانه» نشان خواهد داد: «هیچ کدام اینها قابل قبول نیست. این یک خیانت است و هزینه این خیانت را مردمی میدهند که در کنار ما خدمت کردند و حالا باید یا جان بدهند و یا زندگیشان را در زندان سپری کنند.»
در سال ۲۰۲۱ بوریس جانسون؛ نخست وزیر وقت بریتانیا به پارلمان این کشور گفت که خدمتی که نیروهای ویژه افغانستانی کردهاند اهمیتی فوقالعاده داشته و این کشور آنچه را که بتواند جهت فراهم کردن مسیری ایمن برای آنها خواهد کرد.
نگرانی درباره سرنوشت این سربازان افغانستانی در حالی افزایش یافته که مشخص شده است دولت بریتانیا درخواست چهرههای ارشد نظامی و دیپلماتیک خود را برای اعطای پناهندگی به رهبران غیرنظامی افغانستانی که در خطر هستند، رد کرده است.
بیبیسی نامهای خصوصی را به دست آورده که در ماه مارچ ۲۰۲۲ به وزارت خارجه بریتانیا ارسال شده و در آن از دولت خواسته شده بود تا فورا به گروهی ۳۲ نفره از والیان، دادستانها و مقامهای دولتی که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ با امریکا و بریتانیا در هلمند همکاری کردند کمک کند.
این ۳۲ نفر هم مثل اغلب ۲۰۰ نیروی ویژه افغانستانی برای ورود به بریتانیا از طریق برنامه کمک و اسکان افغانستانی ها یا ای.آر.ای.پی درخواست کردند.
این برنامه برای کمک به «کسانی که برای دولت بریتانیا کار کردهاند و یا در افغانستان در کنار یکی از بخشهای دولت، کار، همکاری یا پشتیبانی کردهاند»، تدوین شده است.
درخواست ورود بسیاری از این مقامها و سربازان رد شده و عدهای دیگر نیز بیش از یک سال است که پاسخی دریافت نکردهاند.
یکی از این مقامها، والی یک بخش به بیبیسی گفته که بعد از ۲۰ ماه انتظار دو هفته پیش جواب منفی گرفته است.
سر ریچارد بارونز، یکی از مقامهای نظامی که نامه به وزارت خارجه را امضا کرده است میگوید: «ما به این مردم تعهدی ویژه دادیم که آن را در یک نظام موثر، کارآمد و حتی همدل عملی نکردیم.»
علی، یکی از نیروهای ویژه افغانستانی که امروز در خطر اخراج از پاکستان قرار دارد به بیبیسی گفت حس میکند بریتانیا به او خیانت کرده و رهایش کرده است.
او درباره کار با ارتش بریتانیا گفت: «ما روز و شب با هم بودیم. در جریان آموزش زیر یک خیمه خوابیدیم و از یک ظرف غذا خوردیم. در جریان عملیات شانه به شانه، مثل اعضای یک خانواده جنگیدیم.»
علی یکی از نیروهای ویژه یگان ۳۳۳ بود که در سال ۲۰۰۳ برای مقابله با مشکل تولید خشخاش در افغانستان توسط بریتانیا تشکیل شد.
این یگان که به سهگانهها معروف شده بود خیلی زود در کنار یگان ۴۴۴، نیروهای منطقهای افغانستانی به عنوان نیروهای صادق، شجاع و موثر اعتبار پیدا کرد.
جنرال ریچارد بارونز میگوید: «سهگانهها در خط مقدم عملیات ضد تروریزم بریتانیا قرار داشتند. آنها در دشوارترین و خطرناکترین و مهمترین ماموریتها، در کنار نیروهای بریتانیا بودند.»
نظرات(۰ دیدگاه)