سازمان ملل درباره افغانستان نشست «سرنوشتساز» برگزار میکند
- انتشار: ۲ قوس ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 161508
هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) اعلام کرده است که سازمان ملل متحد به زودی یک کنفرانس بینالمللی «سرنوشتساز» را در مورد افغانستان برگزار میکند که در آن درباره شناسایی رسمی دولت طالبان نیز بحث خواهد شد.
هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان گفته است که به زودی یک کنفرانس بینالمللی پیرامون وضعیت در این کشور برگزار میشود.
اسکات اسمیت؛ رییس بخش سیاسی یوناما در کابل این خبر را با مقامات دفتر معاونت نخستوزیری طالبان شریک کرده است.
آقای اسمیت گفته است که تا هنوز برای دعوت از نماینده حکومت طالبان در این نشست که با حضور نمایندگان ۲۰ کشور جهان برگزار میشود، تلاشهایی وجود دارد.
او به مقامات حکومت طالبان اذعان کرده است که در این نشست روی وضعیت حقوق بشری، کمکهای بشردوستانه، برگشت پناهجویان افغانستانی و همچنین بررسی موضوع «به رسمیت شناختهشدن حکومت طالبان» بحث و تصمیمگیری میشود.
یوناما اعلام کرده است که در این کنفرانس شماری از چهرههای شناخته شده افغانستانی نیز حضور خواهند داشت.
این در حالی است که سازمان ملل در ماه فبروری امسال نشستی را برای بحث در مورد شرایط به رسمیت شناختن حکومت طالبان برگزار کرد.
سازمان ملل و جامعه جهانی، تاکنون رعایت حقوق بشر و حقوق زنان، تشکیل «حکومت فراگیر» و جلوگیری از پناه گرفتن «گروههای تروریستی» را از شرایط اساسی خود برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان خوانده است.
دبیر کل سازمان ملل اما هیاتی را به دنبال نشست قبلی برای انجام بررسیهای بیشتر تعیین کرد تا نظرات کشورهای مختلف در مورد یک اقدام مشترک درباره آینده افغانستان را گردآوری کند.
اخیرا زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان نیز در یک گفتگو در مورد برگزاری یک نشست «سرنوشتساز» در مورد آینده افغانستان صحبت کرده و افزوده است که سازمان ملل با پشتیبانی کشورهای دنیا، کنفرانسی را برگزار میکند که برای آوردن یک «تغییر» در این کشور بسیار مهم است.
در همین حال، ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی ارشد طالبان در گفتگو با بیبیسی گفته است تا زمانی که سازمان ملل حکومت آنها را به رسمیت نشناسد، طالبان نیز ملزم به رعایت قوانین این سازمان نیستند. وی در این گفتگو اما تصریح کرده است که با وجود به رسمیت شناختهشدن حکومت طالبان، قوانینی را که با «شریعت اسلامی» در تضاد باشد، نخواهند پذیرفت.
نظرات(۰ دیدگاه)