عجز طالبان از تشکیل دولت!

  • انتشار: ۲۷ اسد ۱۴۰۰
  • سرویس: دیدگاهسیاست
  • شناسه مطلب: 119063

طالبان دو محذور دارند و آن مانع تشکیل دولتشان شده است

۱-در ۲۰ سال گذشته آنها به قول خود شان با کفار جهاد کرده و بر آنها پیروز شده اند. اما از بدشانسی، حالا به آنها برای تشکیل دولت نیاز دارند و مجبورند با هم کار کنند و دولت مشارکتی تشکیل دهند و از نیروها و ظرفیتهای همان کفاری که تاکنون با آنها جنگیده اند، استفاده کنند.
حال چگونه با کفاری که جنگیده و هزاران عضو گروه خود را به خون آغشته کرده و دهها هزار یتیم و بیوه روی دست شان مانده، سر یک سفره نشسته و حکومت تشکیل دهند؟ مگر میشود خانواده های قربانیان خود را راضی کنند؟ مگر می توانند مولوی های افراطی خود را راضی نمایند، که جهاد اشتباه بوده و اینها مسلمان و برادر ما هستند!

۲- اگر بر موضع جهادی خود پایبند باشند و بگویند دروازه بهشت در کابل است و باید حکومت “امارت اسلامی” مدل خود را تشکیل دهند، در آن صورت نمی توانند مشروعیت بین المللی کسب نمایند و در دنیا کسی آنها را به رسمیت نمی شناسد و باعث تداوم جنگ داخلی خواهد شد، چون در افغانستان امروز کسی حکومت از نوع “امارت اسلامی” آنها را قبول ندارد.
لذا این بیچاره ها گیر مانده اند که چه کار کنند و غلط زیادی را که در گذشته کرده اند و شعار “جهاد” با کفار را سر داده بودند، را چگونه جمع نمایند!

به باور من طالبان ناگذیر از حکومت مشارکتی هستند و مجبورند تکثر را در افغانستان به رسمیت بشناسند و الا خود به عامل تباهی دوباره این کشور تبدیل خواهند شد. پس بهتر آنکه طالبان ابتکار عمل را در دست بگیرند و سیاست جدید و تعاملی خود را بر مبنای اقتضائات افغانستان جدید، با اعلان رسمی «فیدرالیزم» در این کشور، تثبیت نمایند.

این اقدام، دو فایده برای طالبان دارد، که دو محذور آنها را مرتفع می سازد، یکی اینکه در ولایاتی که مردم خواهان تطبیق شریعت از نوع “امارت اسلامی” باشند، همان را تطبیق نمایند، ولی در ولایاتی که مردم خواهان آن نیستند آزادیهای آنها تامین شود و الزامات خاص خود را داشته باشد مثل حکومت پاپها یا روحانیان مسیحی در ایتالیا (دولت واتیکان) هیچ مشکلی ندارد و طالبان تند رو را نیز راضی میکند آنها حکومت دلخواه خود را تطبیق میکنند
دوم، مشروعیت بین المللی را نیز به دلیل احترام به حق حاکمیت شهروندان بر سر نوشت شان، در جهان به دست می آورند و طالبان از این مشکلی که فعلا با آن دست به گریبان است، رهایی پیدا میکنند.

احمدی رشاد

نظرات(۲ دیدگاه)

  1. میرزا کمال
    (۲۷ اسد ۱۴۰۰)

    بهتره از مردم غذرخواهی کنن و جمع کنن برن

  2. علی فلکی
    (۳۱ اسد ۱۴۰۰)

    حرف شما صحیح ولی اون افراطی هایی که دوست دارن سر ببرند و اصطلاح خود جهاد کنند یا همان lردم هزاره رو بکشند با آنها باید چکونه رفتار کرد تمام این مشکلات یه منبع دارد آن هم پاکستان منبع افراطیان دوعالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *