ادبیاتِ سیاسی و بدعتِ حقوقی تازه

  • انتشار: ۲۹ قوس ۱۳۹۹
  • سرویس: بین المللدیدگاه
  • شناسه مطلب: 101890

امریکا و اتحادیۀ اروپا و دیگر ممالک غربی از ۲۷ سال پیش کشور اسلامی سودان را در فهرست سیاه «دولت‌هایی جامی تروریزم» جای دادند و به همین بهانه، تحریم‌ها و فشارهای کمرشکنی را علیه ملت فقیر سودان اعمال نمودند.

اما دو ماه پیش هنگامی که سران حکومت موقت آن کشور اعلام کردند که آمادۀ برقراری روابط عادی با رژیم جعلی اسرائیل هستند، بلافاصله وزرات خارجۀ امریکا به کنگرۀ آن کشور اطلاع داد که خواهان حذف نام سودان از لیست دولت‌هایی حامی تروریزم است.

به دلیل تعلُل یک ماهه‌ای کنگرۀ در تصویب و تأیید آن پیشنهاد، دولت موقت سودان حدود یک ماه پیش اعلام کرد که در صورت عدم خروجِ نام آن کشور از فهرست سیاه حامیان تروریزم، در تصمیم خود دایر بر عادی‌سازی روابط با اسرائیل تجدیدنظر خواهد کرد. با این تهدید، کنگرۀ امریکا با حذف نام سودان از فهرست مذکور موافقت کرد و اوائل هفته جاری، سفارت امریکا در خارطوم به دولت موقت اطلاع داد که نام سودان از فهرست سیاه «دولت‌های حامی تروریزم» خارج شده است.

اینک پرسشی که ذهن هر عاقلی را درگیر می‌کند این است که از منظر منطق سیاسی ـ حقوقی و قواعد روابط بین الملل، چه رابطه و نسبتی میان «عادی‌سازی روابط با اسرائیل» و خروج از فهرست «حامیان تروریزم» وجود دارد؟! آیا در لغت‌نامۀ سیاسی ـ حقوقی و عرف روابط خارجی دولت امریکا «تروریزم» و حمایت از تروریزم به معنای مخالفت یا فقدان رابطه با اسرائیل، تعریف و تفسیر می‌شود؟!

به نظر می‌رسد امریکا و غرب با تعبیر و تفسیر باژگونه از مفاهیم و اصطلاحات، شعور و منطق بشریت را به تمسخر می‌گیرند و ادبیاتِ سیاسی ـ حقوقی بدیع و شگفت خلق می‌کنند. بر پایه‌ای این ادبیات، هر کشوری که اسرائیل را به رسمیّت بشناسد و با آن رژیم جعلی و منزوی، رابطه برقررا کند، الزاماً و به طور اتوماتیک، نظام یا گروه تروریستی و حامی تروریزم نیست (هر چند در عمل تروریستی‌ترین کشور یا گروه دنیا هم باشند)؛ اما هر کشور یا گروهی که آن رژیم کودک‌کُُش و ضد بشر را به رسمیّت نشناسد و با آن رابطۀ عادی برقرار نکند و یا احیاناَ علیه اشغالگری و تجاوزگری آن دست به مقاومت و مبارزه بزند، الزاماً و بدون سند و مدرک، گروه تروریستی یا دولتِ حامی تروریزم به شمار می‌رود (هر چند خود بزرگ‌ترین قربانی تروریزم هم باشد).

بر مبنای همین تعریف و ادبیات جدید از پدیدۀ تروریزم و دولت‌های حامی تروریزم، هر گاه حکومت‌های ایران و سوریه و گروه‌های حزب الله و حماس و جهاد اسلامی، موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیّت بشناسند و در مقابل مطالباتِ غرب تمکین کنند، تا دو ماه دیگر به طور قطع از فهرست گروه‌های تروریستی و دولت‌های حامی تروریزم خارج خواهند شد و موضوعاتی چون دموکراسی، حقوق بشر و برنامه‌ای هسته‌ای نیز مانند عربستان و امارات، به فراموشی سپرده خواهد شد.

مسیح ارزگانی

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *