تحریم المصطفی به معنای انسداد دانش!
- انتشار: ۲۶ قوس ۱۳۹۹
- سرویس: دیدگاهگوناگون
- شناسه مطلب: 101651

اخیراً دولت امریکا در راستای سلسله تحریمهای نهادها و مقامهای جمهوری اسلامی، نهاد آموزشی جامعه المصطفی العالمیه را نیز تحریم کرده است. هرچند عمر دولت دونالد ترامب از یک ماه کمتر مانده است، ولی تحریم یک نهاد آموزشی بین المللی در هیچ نُرم و قاعده بین المللی قابل قبول به نظر نمی رسد.
جامعه المصطفی العالمیه یک نهاد آموزشی و بین المللی است که در بیشتر کشورهای اسلامی به فعالیت آموزشی می پردازد و در داخل ایران نیز این نهاد متولی آموزش علمی، اسلامی و انسانی طلاب و دانشجویان خارجی است. و دهها هزار نفر از کشورهای مختلف جهان در این نهاد علمی و دانشگاهی، مشغول تعلیم و آموزش میباشند و از جمله از خود امریکا نیز دانشجو و طلبه در این نهاد مشغول تحصیل هستند. این نهاد آموزشی در خدمات علمی و فرهنگی به مسلمانان بسیار موفق بوده و بدون هیچگونه فرق و تبعیضی و فارغ از هرگونه مسائل سیاسی، مذهبی، نژادی و قومی به امر آموزش پرداخته است. بنابراین، تحریم المصطفی العالمیه، اولاً بر خلاف اصل آزادی معلومات و آموزش است و به معنای مخالفت با اصول بین المللی در حمایت از آزادی بیان و نشر معلومات است که در حمایت از آزادی ها در محافل بین المللی و سازمان ملل پذیرفته شده اند.
دوم، مخالف قوانین و دستورالعمل های «یونسکو» نهاد آموزشی سازمان ملل است. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در چهارم نوامبر ۱۹۴۶ تأسیس شد و در شانزدهم نوامبر ۱۹۴۶، چهل و شش کشور از جمله امریکا اساسنامه آن را امضا کردند.
یونسکو در بند اول اساسنامه خود، هدف از تشکیل این سازمان را چنین بیان میدارد: کمک به استقرار صلح و امنیت از طریق ترویج همکاری میان ملتها در زمینههای آموزش، علوم و فرهنگ به منظور افزایش احترام همگان به عدالت، حاکمیت قانون، حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه، بدون توجه به تفاوتهای نژادی، جنسیت، زبان و مذهب، مطابق با منشور ملل متحد. بر مبنای این منشور اقدام امریکا مبنی بر تحریم المصطفی، به معنای رهزنی سیاسی است که مانع نشر آگاهی به منظور گسترش سامانه ها و امکانات صلح و همزیستی مسالمت آمیز و بدون فرق و تبعیض است.
سوم، یونسکو در راستای فعالیتها و همکاریهای بین المللی خود، دستورالعمل هایی نیز دارد که با قطعنامه اتحادیه ملل در سال ۱۹۲۱میلادی، پشتیبانی میشود که مهمترین هدف آن توسعه دانش و همکاری های مربوط به آموزش میباشد. بنابراین، آموزش اعم از آموزش عالی و ابتدایی از حقوق اساسی و انسانی بشر است. نهاد المصطفی مطابق اصول و بایدهای آموزشی بین المللی، صرفاً به امر آموزش در جهان مشغول بوده است که نقش بارزی در صلح و همکاریهای بین المللی برای صلح داشته است. تحریم چنین نهادی، به معنای بستن چشم اندازهای صلح آمیز به روی نسلهای آینده بشری است.
کنوانسیون مربوط به رفع تبعیض در آموزش نیز در سال ۱۹۲۶ تصویب شده، که از آموزش بدون تبعیض و فراتر از مرز و خطوط سیاسی و قشری، حمایت میکند. بنابراین اقدام امریکا مبنی بر تحریم المصطفی در حقیقت مخالف این کنوانسیون سازمان ملل نیز میباشد.
در نتیجه امریکا تنها آبروی خود را برده است و الا دانش و آموزش همگانی را نمی توان در داخل خانه ای، زندانی نمود. در آموزه های دینی اسلام، علم به نور تشبیه شده است و نور به اقصی نقاط عالم می رسد و غیر قابل سد است. العلم نورُ یقذفه الله فی قلب من یشاء.
احمد ارشاد خطیبی
نظرات(۰ دیدگاه)