67 درصد مردم افغانستان به بیماری های روانی مبتلا است
- انتشار: ۷ سنبله ۱۳۹۶
- سرویس: اجتماعی
- شناسه مطلب: 29647
مسؤولان وزارت صحت میگویند؛ حدود 67 درصد از جمعیت افغانستان به مشکلات روانی مبتلا هستند. در هر حملهای [انتحاری و انفجاری] که اتفاق می افتد، دهها تن از لحاظ روانی آسیب میبینند، در جهان هم از هر چهار خانواده، یک خانواده به یک مشکل روانی گرفتار است.
فدامحمد پیکان، معاون وزارت صحت روز گذشته (دوشنبه) در برنامۀ گشایش بخشی برای زنان و کودکان در شفاخانۀ صحت روانی میگوید، عوامل عمدۀ این مشکلات جنگ، ناامنی، فقر، بیکاری، خشونتهای خانوادگی و اعتیاد به مواد مخدر است .
معاون وزارت صحت میگوید، اکثر افرادی که درگیر چنین مشکلاتیاند، به دلیل آسیبپذیری مستقیم، بانواناند.
احمدخطاب کاکر، سرپرست شفاخانۀ صحت روانی به سلاموطندار میگوید، عدم آگاهی از ناراحتیهای معمولیِ روانی چون مشکلات ناشی از نگرانی و اختلالات شدیدی چون جنون، افسردگی شدید و اضطراب، احساس شرم و گناه از داشتن یک اختلال روانی و کمبود خدمات سبب شده تا این اختلالات به معضل تبدیل شوند.
سرپرست شفاخانۀ صحت روانی میگوید، جنگها و کشمکشها صدمات جدیِ روانی به باشندگان کشور وارد کرده است.
به گفتۀ آقای کاکر، برنامۀ ایجاد بخش روانیِ شفاخانۀ صحت روانی تا یک سال دیگر به پشتیبانی بانک جهانی به ارزش 2.6 میلیون دالر ادامه خواهد داشت. او میگوید، باید بر شمار دکتران صحت روانی، پرستارها، مشاورین، روانشناسان بالینی و کارمندان اجتماعی افزوده شود.
بر بنیاد آمار وزارت صحت، 1900 مرکز رواندرمانی در کشور فعالیت دارند که در 300 مرکز آن متخصصان روانی حضور داشته و داروهای روانی به بیماران تجویز میکنند.
در چند سال اخیر در کشور در کنار شفاخانههای دولتی، مرکزهای رواندرمانی خصوصی نیز ایجاد شده است. این مراکز نیز افرادی را که از بیماریهای روانی رنج میبرند، تداوی و وقایه میکند.
با آن که ۶۷ درصد جمعیت کشور از اختلالات روانی رنج میبرند، اما کمتر دیده شده که این افراد به مراکز رواندرمانی مراجعه کنند.
به قول شماری از رواندرمانان، فقر، بیکاری، ناامنی، خشونتهای خانوادگی و مواد مخدر عاملهای عمده اختلالات روانی در میان شهروندان است.
نظرات(۰ دیدگاه)