بازگشت بیش از ۲۳۰۰ خانواده افغان به کشور و موج اخراج مهاجران از ایران و پاکستان

  • انتشار: ۳۱ سرطان ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 233850

رسانه‌های نزدیک به حکومت طالبان اعلام کرده‌اند که در روز سه‌شنبه، ۳۱ سرطان، جمعاً ۲۳۴۰ خانواده افغان از طریق چهار گذرگاه مرزی به افغانستان بازگشته‌اند.

مطابق گزارش خبرگزاری باختر، در این روز ۴۴ خانواده از گذرگاه تورخم، ۲۷ خانواده از اسپین‌بولدک قندهار، ۴۸۰ خانواده از طریق پل ابریشم نیمروز و ۱۷۹۳ خانواده نیز از گذرگاه اسلام‌قلعه هرات وارد کشور شده‌اند.

پیش از این نیز در روز گذشته، بیش از سه هزار خانواده افغان به کشورشان بازگشته بودند که نشان‌دهنده تداوم موج بازگشت مهاجران است.

همزمان، روند اخراج مهاجران افغان از کشورهای همسایه ایران و پاکستان سرعت گرفته است. طالبان گزارش داده‌اند که از آغاز سال جاری خورشیدی تا اکنون حدود یک میلیون مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند.

پولیس شهر کلات در ایالت بلوچستان پاکستان نیز روز گذشته به مهاجران افغان هشدار داده است که ظرف سه روز این کشور را ترک کنند، در غیر آن با اقدامات جدی مواجه خواهند شد. این اطلاعیه توسط پولیس بلوچستان منتشر شده اما منابع رسمی اسلام‌آباد تاکنون واکنشی به آن نداشته‌اند.

مهاجران افغان مقیم پاکستان گفته‌اند که وزارت داخله این کشور حدود سه هفته پیش روند تمدید ویزه افغان‌ها را متوقف کرده و در هفته‌های اخیر حدود ۱۵۰ افغان دارای کارت «پی‌اوآر» در اسلام‌آباد بازداشت و بازگردانده شده‌اند.

همچنین در ایران، احمد معصومی فر، رئیس نمایندگی وزارت خارجه ایران در خراسان رضوی، اعلام کرده که مهلت خروج مهاجران افغان تا دو ماه دیگر (یعنی تا ۱۵ سنبله) تمدید شده است.

او دلیل تمدید مهلت را عدم فراهم بودن زیرساخت‌ها و شرایط نامساعد گرمای هوا عنوان کرد.بر اساس گزارش‌های رسانه‌های ایرانی، پس از پایان این مهلت، کسانی که بدون مدارک قانونی در ایران باقی بمانند، مجبور به پرداخت جریمه اقامت خواهند شد.

معصومی فر همچنین تأکید کرده که شهروندان افغان که به شکل قانونی وارد ایران شده‌اند، اجازه ماندن در این کشور را دارند.

این تحولات نشان‌دهنده افزایش فشارهای کشورهای همسایه بر مهاجران افغان و موج وسیع بازگشت آنان به داخل افغانستان است

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *