کبری غلامی، پژوهشگر افغانستانی پس از ۳۵ سال زندگی در ایران، رد مرز شده است
- انتشار: ۱۴ اسد ۱۴۰۳
- سرویس: اخبار مهاجرین
- شناسه مطلب: 189568
رسانهها و فعالان اجتماعی ایران گزارش دادهاند که کبری غلامی، پژوهشگر اجتماعی اهل افغانستان پس از ۳۵ سال زندگی در آن کشور با وجود داشتن مدارک اقامت قانونی، رد مرز شده است.
روزنامهی «هممیهن» ایران امروز (شنبه، ۱۳ اسد) با نشر گزارشی گفته است که خانم غلامی پس از دریافت چندین پیام برای رعایت نکردن «حجاب» در موتر شخصیاش، به ادارهی گذرنامهی ایران رفت و «داستان ماندن او در ایران تمام شد.»
بر اساس گزارش این رسانه، ادارهی گذرنامهی ایران، پاسپورت و مدارک اقامتی کبری غلامی را نیز ضبط کرده است.
شیما وزوایی، از فعال اجتماعی که رد مرز کردن کبری غلامی را از ایران پیگیری کرده، به روزنامه هممیهن گفته است که کبری نه مشکل اقامتی داشته نه مشکل مدارک شناسایی و «پاسپورت و ویزای او وجود دارد.»
در گزارش هممیهن آمده است: «کبری غلامی، پژوهشگر اجتماعی و درسخوانده علوم اجتماعی، ۳۵ سال در ایران زندگی کرد. درس خواند و کار کرد. برای بهتر شدن وضعیت زنان افغانستانی تلاش کرد و همین دو روز پیش، دستبسته و بیاختیار، تا لب مرز ایران و افغانستان برده شد تا دیگر اینجا نباشد.»
روزنامهی «شرق» ایران نیز امروز در گزارشی، ردمرز شدن این پژوهشگر اجتماعی اهل افغانستان را بازتاب داده و نوشته است: «هیچکس فرصت خداحافظی با او را پیدا نکرد، همه فقط یک صحنه را دیدند؛ تنها دختر اردوگاه با مردان دیگر افغانستانی، سوار بر ماشین برای رد مرز راهی جاده شدند. دوستانش شروع به التماس و درخواست از مأموران کردند، اما بیفایده بوده و شاید تا فردا کبری تحویل حکومت طالبان داده شود.»
این روزنامه به نقل از یک دوست خانم غلامی نوشته است: ««با ما تماس گرفت و گفت در اردوگاه هستم، چون برایم اساماس حجاب آمده بود و برای تمدید کارت اقامت به اداره اتباع رفته بودم که بعد از دو ماه پیگیری، امروز تماس گرفتند که حضوری به آنجا بروم. وقتی رسیدم آنجا، همان موقع پاسپورتم را باطل کردند و گفتند چون حکم قضائی داری اخراج از کشور هستی.»
این دوست خانم غلامی به روزنامه شرق افزوده است: «همهی اینها را در پشت تلفن برایم تعریف کرد و من بعد از اتمام این تماس، ساعت حدود دو ظهر بود که خودم را به اردوگاه رساندم که سمت میدان استاندارد کرج بود. آنجا که هیچکس جواب ما را نمیداد، فقط توانستم دستانش را از پشت میلهها بگیرم و کمی به مأموران آنجا التماس کنم که تأثیری نداشت. او را سوار ماشین کردند و بردند. تنها زنی که رد مرز میکردند، کبری بود. چون همه مرد بودند. حتی زنهای دیگر افغانستانی که برای همسرانشان آنجا بودند، تعجب میکردند که چطور یک زن تنها را رد مرز میکنند. سربازهای آنجا اصلا وارد هیچ مکالمهای با ما نمیشدند…»
بر اساس گزارشهای فعالان اجتماعی ایران کبری خانم غلامی تا دیروز در داخل مرز ایران بوده است، اما از آن پس اطلاعاتی دقیقی در مورد وضعیت او وجود ندارد.
شیما وزوایی، از فعالان اجتماعی ایران به روزنامه هممیهن گفته است که «ما شنیدیم که احتمالاً شنبه صبح ردمرز میشود.»
او افزوده است: «این رد مرز بسیار سریع انجام شده و هیچ فرصتی برای بازگشت یا اعتراض برای او وجود نداشت. کبری در ایران دانشجو بوده، در انجمنهای مدنی فعالیت میکرده و مدارک اقامتی هم داشته است، حتی فرصتی نداشت تا به خانواده خودش زنگ بزند یا وکیلی داشته باشد.»
پس از نشر گزارشها در مورد رد مرز شدن این پژوهشگر زن افغانستانی، شماری از فعالان اجتماعی ایران با راه اندازی کارزار «کبری را برگردانیم» در شبکهی اجتماعی ایکس، برای او دادخواهی کردند.
در پی این اعتراضات، روزنامههای هممیهن، شرق و پیامما در ایران امروز این موضوع را پوشش دادند و در مورد «سیاست مبهم» دولت ایران در قبال مهاجران افغانستانی نوشتند.
این پژوهشگر زن افغانستانی در حالی رد مرز شده است که در این اواخر گزارشهای متعددی از «بدرفتاری» با مهاجران افغانستانی در ایران منتشر شده است و در یک مورد یک مهاجر در منطقهی ۱۵ تهران براثر ضربوشتم به قتل رسیده است.
نظرات(۰ دیدگاه)