ورزش پلوگینگ چیست؟!
- انتشار: ۲۹ دلو ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 78463
پلوگینگ در دنیای پر زرق و برق امروزی که اساس کار بر مصرف بیشتر بنا نهاده شده و مسأله آلودگی از آلودگی صوتی گرفته تا آلودگی محیط زیست به مشکل کلان برای دولت ها تبدیل شده تلنگری کلان محسوب می شود. تولید انبوه زباله ها و صرف هزینه های هنگفت برای جمع آوری و دفع آنها در دنیای مدرن امروز معضل بزرگی به حساب می آید. این ورزش شاید خود گواهی باشد بر تنبلی شهروندان امروزی؛ کسانیکه فقط می خورند و می پاشند اما در دفع زباله هایی که خود تولید می کنند هیچ علاقه ای نشان نمی دهند و می پندارند این تنها کار شهرداری هاست.
خاستگاه ورزش پلوگینگ
همان طور که گفته شد تولید زباله ها و عدم تلاش مناسب شهروندان برای جمع آوری و دفع آنها بسیاری از دولت ها را به این فکر انداخت که با برخی اقدامات خلاقانه مردم را در جمع آوری زباله ها از سطح شهرها و روستاها شریک سازند. ورزش پلوگینگ برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط سوئدی ها و طی یک حرکت سازمانی روی دست گرفته شد و در ادامه به کشورهای دیگر گسترش یافت. نگرانی اصلی در اقدام به این حرکت بیشتر زباله های پلاستیکی که تهدید جدی برای طبیعت به شمار می روند، عنوان شده است.
پلوگینگ چیست
این ورزش جدید که توسط سوئدی ها پایه گذاری و سپس به کشورهای دیگر وارد شد، در حقیقت شباهت زیادی به “جاگینگ” که همان پیاده روی تند است، دارد. در این ورزش فرد هنگام دویدن هرجا که زباله ای دید، خم می شود و در حالت چمباتمه زباله را از روی زمین برداشته داخل پاکت پلاستیکی سیاه رنگ بزرگی که در دست دارد می گذارد. ترکیبی از حرکات بدن و دویدن در این ورزش سبب می شود فرد علی رغم کمک به سلامتی جسمی خود، کار مفیدی هم برای حفظ محیط زیست خود انجام دهد.
شهروندان در کشورهایی مثل امریکا، نروژ، انگلیس، کانادا و هلند همگام با سوئدی ها اکنون با شعار آینده زمین، دست کش های پلاستیکی به دست می کنند و روزی از روزهای هفته را به دویدن و جمع آوری زباله از سطح شهرهای خود اختصاص می دهند.
پلوگینگ و ترویج یک فرهنگ خوب
تولید زباله و کوتاهی شهروندان در پرهیز از انداختن زباله ها در خیابان ها اینک به یک مشکل جدی برای تمام کشورها تبدیل شده است و زباله هایی چون بطری های پلاستیکی انواع نوشیدنی ها، ته سیگار، پاکت های مختلف فست فودها و انواع و اقسام دیگر زباله ها تقریبا در هر گوشه و کناری حتی در جاده های بیرون شهری و کنار دریاها و رودخانه ها به چشم می خورد.
در این راستا در صورتیکه این ورزش به طور جدی در کشورهای مختلف پیگیری شود، می تواند به یک فرهنگ تبدیل شود و شهروندان را مجاب کند دیگر زباله هایشان را در سطح شهر نریزند. پلوگینگ همچنین پیام روشن شهروندان فعال یک کشور به آن عده از انسان های تنبل می باشد، اینکه عده ای نباید جور برخی دیگر از شهروند نما ها را بکشند. شهرداری ها در کشورهای مختلف حتی می توانند برای تشویق بیشتر مردم، مسابقات پلوگینگ را در پارک ها راه اندازی کنند.
نظرات برخی شهروندان
اقدام شهروندان سوئدی در راه اندازی ورزش پلوگینگ اگرچه در نوع خود یک حرکت خوب و پسندیده برای حفظ محیط زیست به حساب می آید اما باید گفت که این تفکر تنها مختص سوئدی ها نیست و قبل از آنها شهروندان در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اسلامی به اقداماتی مشابه در ساخت مسجد و تکیه خانه و برخی مکان های عمومی دیگر دست زده اند.
اینکه در فرهنگ اسلامی ما تأکید شده هرجا خرده نانی را دیدید که روی زمین افتاده آن را برداشته در مکانی که زیر پا نشود قرار دهید، خود به نوعی به فرهنگ عمومی در بین شهروندان اشاره می کند.
بی تفاوت نبودنن به سرنوشت یکدیگر که پیام روشن ورزش پلوگینگ نیز می باشد این روزها در فضای مجازی نیز به یک چالش بزرگ تبدیل شده است و شهروندان در کشورهای مختلف از این ورزش استقبال کرده اند.
این کاربران فضای مجازی تأکید کرده اند پلوگینگ نه تنها فرد را وادار به ورزش می کند که زمین را نیز از آلودگی پاک می سازد.
یکی از کاربران ایرانی در این مورد می نویسد چرا مسابقات پلوگینگ در ایران برگزار نمی شود؟
این کاربر از فدراسیون ورزش های همگانی می خواهد به جای اینکه مردم را تنها به دویدن در پارک ها تشویق کند از آنها بخواهد زباله ها را نیز جمع آوری و دفع کنند. به عقیده وی، پلوگینگ در حقیقت اهدف نیک “ورزش برای سلامتی، جمع اوری زباله برای کمک به محیط زیست و ترویج فرهنگ خوب احساس وظیفه در قبال سرنوشت جمعی” را برآورده می سازد.
حتما پلاستیک اضافه بردارید!
یک کاربر ایرانی دیگر نیز نوشته است سعی کنید هنگام پلوگینگ پلاستیک اضافه بردارید چون هنگام دویدن ممکن است انسان های بیشتری به واسطه اقدام نیک شما تشویق شود و بخواهد در این کار به شما ملحق گردد.
وی توصیه کرده در این ورزش حتما از دست کش های پلاستیکی مطمئن استفاده شود تا میکروب ها به بدن نفوذ نکنند.
یک کاربر دیگر نیز ترکیب حرکات کششی و هوازی، خم شدن و چمباته زدن و دویدن در این ورزش را جالب توجه دانسته است. به عقیده این کاربر ایرانی ورزش و کمک به حفظ محیط زیست به طور همزمان می تواند جالب باشد.
به هر صورت اینک که با ما در مطلب پلوگینگ چیست همراه شدید بدون شک می دانید که این کلمه ترکیبی از ورزش و برداشتن زباله می باشد. اگرچه سوئدی ها بنیان گذار این حرکت نیک برای حفظ سلامت شخصی و کمک به محیط زیست بوده اند اما روح این اقدام قبل از سوئدی ها در کالبد بسیاری از انسان های دیگر در کشورهای مختلف از جمله کشورهای اسلامی دمیده شده بود. پلوگینگ نه تنها ورزش و جمع آوری زباله است، بلکه می تواند فرصتی برای در کنار هم بودن باشد به ویژه اینکه با دوستان و هم محلی هایتان می دوید و به مشکلات دیگر نیز واقف می شوید.