هشدار مرکز آزادی بیان درباره احتمال اخراج ده‌ها خبرنگار افغانستانی از ترکیه

  • انتشار: ۷ جوزا ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرینمطبوعات
  • شناسه مطلب: 227756

مرکز آزادی بیان با نشر بیانیه‌ای درباره احتمال اخراج ده‌ها خبرنگار افغانستانی از ترکیه هشدار داده و گفته که ده‌ها خبرنگار افغانستانی ساکن ترکیه با خطر جدی اخراج و بازگشت اجباری به افغانستان مواجه‌ اند.

مرکز آزادی بیان با نشر بیانیه‌ای از احتمال اخراج ده‌ها خبرنگار افغانستانی از ترکیه هشدار داده و از سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی خواسته است تا فوراً برای حفاظت و انتقال این خبرنگاران به کشوری دیگر اقدام کنند.

براساس این بیانیه، ۵۰ خبرنگار افغانستانی که پس از سقوط کابل به ترکیه پناه برده‌اند، با خطر اخراج مواجه‌اند.

در همین حال، مرکز خبرنگاران گفته که از این میان، ۱۰ نفر موفق به تمدید اقامت خود نشده و در وضعیت حقوقی مبهمی قرار دارند، در حالی که ۲۰ نفر دیگر قبلاً اخطار رسمی اخراج دریافت کرده‌ اند.

بربنیاد بیانیه این نهاد، شماری از این روزنامه‌نگاران، با وجود آن‌که از سوی کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل به‌عنوان پناهجویان نیازمند حفاظت شناخته شده‌اند، سال‌هاست که در ترکیه بلاتکلیف مانده‌اند.

به گفته این مرکز، این خبرنگاران زیر فشار روانی، اقتصادی و ناامنی فردی قرار داشته و در صورت اخراج در افغانستان آسیب خواهند دید.

ترکیه مانند دیگر کشورهای منطقه، میزبان شمار زیادی از مهاجران افغانستانی دارای اسناد اقامت و فاقد مدارک اقامت است.

این کشور به طور پیوسته به اخراج پناهجویان افغانستانی پرداخته است که امیدوارند از طریق قانونی یا از مسیر قاچاق به کشورهای غربی مهاجرپذیر بروند.

با بهبود مناسبات حکومت طالبان و ترکیه، اخراج مهاجران افغانستانی در معرض خطر نیز در این کشور تشدید شده است.

مرکز آزادی بیان گفت شرایط این روزنامه‌نگاران پس از تصرف سفارت افغانستان در انقره و کنسولگری آن در استانبول توسط طالبان وخیم‌تر شده است.

مرکز آزادی بیان همچنین در بیانیه‌ خود از کمیساری عالی سازمان ملل برای پناهندگان خواسته است تا فورا اقدامات لازم برای توقف اخراج اجباری خبرنگاران افغانستانی از ترکیه را آغاز کند.

این نهاد همچنین بر ضرورت تسهیل اسکان مجدد این خبرنگاران در کشورهای ثالث به‌عنوان راه‌حلی پایدار برای تامین امنیت و کرامت انسانی آنان تاکید کرده است.

در این بیانیه، همچنین بر اهمیت ارائه‌ حمایت‌های بشردوستانه و دسترسی این خبرنگاران به خدمات اساسی مانند کمک‌های حقوقی و مراقبت‌های صحی در ترکیه تاکید شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *