تست هوش منسا چیست؟

  • انتشار: ۱۷ حوت ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 80503

منسا بهانه خوبی است تا اشاره ای به دنیای هوش و ضریب هوشی در بین افراد در کشورهای مختلف دنیا داشته باشیم. همان طور که می دانید هوش و ضریب هوشی از جمله مواردی است که در ایجاد انگیزه یا از بین بردن آن نقش همی دارد. انسان ها حتی در یک داستان ساختگی اگر باور کنند که ضریب هوشی بالایی دارند در زندگی با انگیزه بالاتری فعالیت کرده به موفقیت می رسند. از طرفی هم باید  گفت که هوش یک مسأله چند بعدی است و هر انسان ترکیبی از انواع هوش را دارا می باشد.

منسا چیست؟

منسا یک انجمن غیرانتفاعی هوش (IQ) است که به دور از هرگونه تبعیض و سیاست افراد دارای ضریب هوشی را ثبت نام و از توان بالای آنها برای پیشرفت علم و فن آوری استفاده می کند. این سازمان در سال ۱۹۴۶ بوسیله دکتر لنسلوت و رونالد بربیل تأسیس شد. این سازمان ماهیتی غیرسیاسی داشته فاکتورهایی چون ملیت، دین و  نژاد در آن معنایی ندارد. «تقویت هوش انسانی، ایجاد بستر مناسب برای تحقیقات در زمینه هوش انسان و رسیدن به یک محیط اجتماعی پویا و تشویق اعضا» از اهداف عمده این سازمان بین المللی می باشد. ملل مختلف در این سازمان عضویت دارد.

کلمه منسا به چه معناست

کلمه منسا در زبان لاتین به معنای میز است. انتخاب این واژه برای این سازمان بین المللی بیانگر میزگردهای بحث و گفت و گو میان اعضا می باشد تا هیچ پیشنهاد و طرحی از سوی  اعضا روی زمین نماند. همین معنا در لوگوی این سازمان نیز تداعی شده تا نشان دهد هیچ عضوی در آن جایگاه بالاتری نسبت به دیگران ندارد.

منسا

ساختار تست هوش در این سازمان

ساختار هوش منسا به گونه ای طراح شده تا مطق، استدلال و ریاضیات شرکت کنندگان به درستی سنجیده شود. در این تست همین طور مهارت های کلامی و لغوی نیز تست می گردد. این تست به صورت انفرادی برگزار می شود ویک ناظر مراقبت می گردد. «تست استاندارد منسا و تس عادلانه» دو نوع مختلف این  تست است که در دنیا برگزار می شود.

تست استاندارد

در تست استاندارد منسا، سوالات به گونه ای طرح شده تا منطق و استدلال و ریاضی و هوش کلامی و مهارت های لغوی شرکت کننده ارزیابی و سنجش شود. این بخش زمان مشخصی دارد و فرد با اتمام زمان باید ورقه تست را تحویل دهد.

تست عادلانه

در تست عادلانه منسا، مسائل فرهنگی و زبانی هیچ مزیتی ندارد وسئوالات به گونه ای است که تفاوت های فرهنگی و زبانی تأثیری در پاسخ به آنها ندارد. این آزمون سه بخش دارد که یک بخش دارای زمان خاص و دو بخش دیگر محدویت زمانی ندارد. تست عادلانه گزینه خوبی برای داوطلبانی است که به زبان انگلیسی تسلط و آشنایی ندارند چون در دیگر تست های زمان بندی شده سئولات به زبان انگلیسی است و این خود نیاز به ترجمه داشته زمان بر است. پازل ها و الگوهایی که هیچ ارتباطی به زبان داوطلب ندارد در  تست عادلانه استفاده شده است.

عضویت در انجمن تیزهوشان جهان

برای عضویت در منسا خوب است از پیش با برخی سوالات آن شنا شویم. داطلب شرکت در این تست می تواند مجموعه ای از نمونه سوالات تمرینی را انجام دهد. حل نمونه سوالات اگرچه تأثیری در پذیرفته یا رد شدن فرد ندارد اما توانایی او را برای موفقیت در این تست بالا می برد. برای شرکت در این تست می توانید به سایت انجمن منسا مراجعه کنید تا آدرس دفاتر و مراکز این سازمان و نیز روش برگزاری آن را بشناسید.

شرط ویژه برای عضویت در سازمان

برای عضویت در منسا باید در یکی از آزمون های معتبر هوش در دنیا شرکت باشید و حداقل نمره ۹۸ را به دست آورده باشید. «تست هوش استنفورد باین و هوش کتل مقیاس ۳» از جمله تست های هوش مورد قبول منسا می باشد. در رزومه ارسالی شما باید ضریب کسب شده در این آزمون ها ذکر گردد. البته نمره ای که این سازمان به تست هوش استنفورد و کتل می دهد متفاوت است: این سازمان به تست هوش استنفورد نمره ۱۳۲ و به کتل ۱۴۸ می دهد. میانگین ضریب هوشی این سازمان دراختیار همگان قرار نمی گیرد و ما تنها می دانیم که میانگین بهره هوشی این سازمان از حداقل ضرایب اعلام شده بالاتر است.

 نشریه انجمن بین المللی تیزهوشان

همان طور که گفته شد انجمن بین المللی تیزهوشان جهان (منسا) توسط یک وکیل اتریشی به نام رولند بربیل و یک وکیل انگلیسی دیگر به نام دکتر لنسلوت و با هدف شناسایی افراد هوشمند تأسیس شد. این سازمان یک نشریه دارد که در آن مقالات تحقیقی پژوهشگران عرصه هوش انسانی را منتشر می کند. این سازمان همچنین نشریات دیگری دارد که در آنها مقالات مورد نظر اعضا نشر و نقد و بررسی می شود.

به هر صورت اینک که با انجمن بین المللی تیزهوشان یا همان منسا آشنا شدید اگر می خواهید هوش خود را تست کرده در این سازمان عضو شوید قبل از هرچیز باید در یکی از تست های هوش معتبر و استاندارد دنیا که مورد قبول این سازمان است شرکت کنید و نمره حداقل ۹۸ کسب نمایید. نتایج حاصل از آزمون ها به این صورت است که نتیجه آزمون حسب فراوانی مدل سازی می شود یا با نمودار استاندارد مطابقت داده شده جایگاه تک تک شرکت کنندگان مشخص می گردد. بدون کسانی شانس عضویت در سازمان را پیدا می کنند که بالاترین امتیاز را کسب نمایند.

همین طور باید گفت که مسائل قومی، دینی و ملیت در منسا جایگاهی ندارد و یک محیط پویا و فعال مناسب برای بحث و گفت و گو میان تمام اعضای این انجمن فراهم شده است تا  فرصت خدمت به علم و فن آوری با استفاده از هوش های برتر دنیا حاصل گردد. اگرچه این سازمان یک مقر اصلی دارد اما شعبات و دفاتر آن در تک تک کشورهای عضو فعال است تا هیچ صدایی در زمینه هوش انسانی نشنیده باقی نماند.