قانون سکوت یا قانون اومرتا در تشکیلات مافیا به چه معناست؟
- انتشار: ۱۲ حوت ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 79720
مطمئنا درباره تشکیلات مافیا زیاد شنیده اید و دیده اید اما آیا چیزی هم درباره قوانین سفت و سخت این گروه می دانید. قانون سکوت یا قانون اومرتا یکی از قوانین اصلی این تشکیلات مخوف محسوب می شود که همه اعضا می بایست تا پای جان به آن پایبند باشند. البته مافیا قوانین دیگری نیز دارد که به آن ها ده فرمان می گویند و برای ورود به حلقه مافیا می بایست آن ها را پذیرفت. در این مقاله می خواهیم درباره قانون سکوت سخن بگوییم.
قانون اومرتا یا قانون سکوت
اومرتا (Omertà) یا قانون سکوت یکی از قوانین و اصول اخلاق رایج در میان مردمان مناطق جنوب ایتالیا همانند جزیره سیسیل (Sicily) و نواحی پولیا (Puglia) و کالابریا (Calabria) است؛ یعنی همان جایی که تشکیلات مافیا در آنجا شکل گرفتند و گسترش یافتند و بعدها نیز در سرتاسر جهانی توسعه پیدا کردند. این قانون یا اصل در دیگر نقاط دنیا و در مناطقی که ایتالیایی های عضو مافیا در آن جا زندگی و کار می کنند همانند آمریکا و کانادا و استرالیا، نیز رواج دارد.
اومرتا یا قانون سکوت می گوید «هرگونه همکاری با مأموران و نهادهای امنیتی، نظامی و انتظامی و یا استفاده از خدمات آن ها، حتی اگر خود فرد قربانی یک جنایت شده باشد، ممنوع است.» حتی اگر شخصی به خاطر جرمی محکوم شود که آن را اصلا انجام نداده است و مجرم را نیز می شناسد، می بایست محکومیت خود را در سکوت بگذراند و دربارهٔ مجرم هیچ گونه اطلاعاتی به پلیس و مقامات قضایی ندهد. اگر مجرم نیز هیچ ارتباطی با مافیا نداشته باشد باز هم کسی که توسط پلیس بازداشت می شود می بایست از قانون سکوت پیروی کند.
به عقیده اعضای تشکیلات مافیا «هر شخصی که برعلیه فرد دیگری به قانون مراجعه می کند یا احمق است یا بزدل و اگر شخصی قادر نیست بدون کمک پلیس از خود حمایت نماید هر دوی آن ها است. خیانت کردن ( با مراجعه به پلیس) به فردی که اقداماتش ناعادلانه می باشد، حتی اگر این اقدام برعلیه خود شما بوده باشد، به همان اندازه بزدلانه است، که به حمله دشمن با خشونت پاسخ داده نشود. این مسئله که یک فرد زخمی با مراجعه به پلیس از ضارب خود شکایت نماید فوق العاده ناجوانمردانه بوده و نشان دهنده پستی وی است، زیرا شخص ضارب می بایست همیشه در ترس زندگی کند و منتظر انتقام باشد، که این مسئله با دخالت پلیس روی نمی دهد زیرا مجازات های قانونی هیچگاه مطابق با اقدام ضارب نخواهد بود.»
سرچشمه اومرتا
قانون سکوت قرن ها پیش از آغاز به کار تشکیلات «کوسا نوسترا» (Cosa Nostra) یا همان مافیای سیسیلی توسط ساکنان بومی جزیره سیسیل وضع شده بود. شماری بر این عقیده اند که این قانون در قرن شانزدهم میلادی و برای مقابله و مخالفت با متجاوزان اسپانیایی که جزیره شان را اشغال کرده بودند، شکل گرفته است. همچنین گفته می شود که این قانون ریشه هایی نیز در آبادی های جزیره «کرت» (Crete) کشور یونان دارد.
در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد ریشه واژه اومرتا واژه اسپانیایی «hombredad» به معنی مردانگی و جوانمردی معرفی شده است که با ورود به جزیره سیسیل و لحجه سیسیلی به واژه «omu» تبدیل می شود. شماری از واژه شناسان نیز معتقد هستند که اومرتا از واژه لاتینی «humilitas» به معنای فروتنی و تواضع می آید که بعدها به «umirta» تبدیل شده و در نهایت در بعضی گویش های جنوب ایتالیا به اومرتا مبدل می شود.
پلیس هرگز
مراجعه به پلیس خط قرمز مافیا است. کسی که به تشکیلات مافیا می پیوندد و یا در مناطق تحت نفوذ آن ها زندگی می کند می بایست به تنهایی و یا با کمک دوستانش از جان و منافع خود حفاظت کند. او هیچ گاه نباید برای جبران خسارتی که به وی وارد شده به پلیس مراجعه کند و در هر شرایطی از آن ها کمک بخواهد. اگر کسی چیزی را از دست می دهد اجازه خواهد داشت تا انتقام خود را بگیرد و یا کسی را مامور کند تا این کار را برای او انجام دهد.
اومرتا یا قانون سکوت یکی از شدیدترین انواع وفاداری و علت اصلی انسجام درونی تشکیلات مافیا است. به عنوان مثال بر اساس اومرتا اگر کسی برای نابودی بدترین و خطرناک ترین دشمن خود به پلیس مراجعه کند، شخصی حقیر و پست محسوب می شود. البته بحث بر سر اینکه قانون سکوت یک توافق جمعی در میان اعضای مافیا است و یا اینکه این قانون تنها به خاطر ترس از مجازات شدن رعایت می شود، همیشه وجود داشته است. یک ضرب المثل مافیایی می گوید «کسی که کر و کور و ساکت باشد ۱۰۰ سال در صلح زندگی میکند.»
در سال ۱۹۶۳ «جو والاچی» یکی از اعضای برجسته تشکیلات مافیا در آمریکا قانون اومرتا را زیر پا گذاشت و در کنگره ایالات متحده دربارهٔ فعالیت های تشکیلات مافیا و جرائم رهبران و اعضای آن شهادت داد. شهادت وی موجب دستگیری های بسیاری شد. همچنین «توماسو بوسکتا» نیز که از اعضای مهم مافیا بود به مقامات آمریکایی کمک کرد تا اطلاعات بسیار دقیقی را از درون تشکیلات مافیا بدست آورند.
سرپیچی از قانون سکوت
اعضای مافیا یک قانون بسیار مهم دیگر نیز دارند که به آن «لوپارای سفید» گفته می شود. لوپارا در تشکیلات مافیایی اصطلاحی است که برای نوعی سلاح شاتگان کمرشکن کوچک به کار می رود. بر اساس این قانون کسانی که دشمن شناخته می شوند معمولا به وسیله یک سلاح لوپارا و در مواردی نیز توسط هر وسیله دیگری به شکلی «سفید» نابود می شوند.
سفید بدین معناست که نباید هیچ رد و اثری از عوامل این قتل برجای بماند تا بعدا پلیس از آن برای متهم کردن اعضای مافیا استفاده کند. اعضای مافیا در مواردی قربانیان خود را در میان بتن ریزی ساختمان های درحال ساخت می اندازند و یا در درون دیوار می گذارد تا هیچ اثری از آن ها باقی نماند و هیچگاه نیز پیدا نشوند.
قانون «لوپارای سفید» برای تمامی اشخاصی که از قانون اومرتا سرپیچی کنند و آن را زیرپا بگذارند و یا در دادگاه برضد اعضا و روسای مافیا شهادت دهند، اجرا می شود.