فرانس‌پرس: طالبان صدها عنوان کتاب را به بهانه داشتن محتوای غیراسلامی جمع‌آوری کرده‌اند

  • انتشار: ۳۰ عقرب ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعیتیتر 2فرهنگ و هنر
  • شناسه مطلب: 203266

خبرگزاری فرانس‌پرس گزارش داده است که مقام‌های طالبان در تلاش خذف کتاب‌های با ادبیات «غیراسلامی» و ضد این گروه از کتاب‌خانه‌های کشور هستند.

این خبرگزاری روز سه‌شنبه، ۲۹ عقرب، نگاشته که این تلاش‌ها از سوی کمیسیون ایجاد شده از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان صورت می‌گیرد.

طبق گزارش، طالبان دست‌کم ۴۰۰ عنوان کتاب را که به گفته این گروه مخالف با ارزش‌های «اسلامی و افغانستانی» است را شناسایی و از بازار جمع‌آوری کرده‌اند.

یکی از ناشران در شهر کابل گفته است: «سانسور زیادی وجود دارد. کار بسیار دشوار شده و ترس همه‌جا را فرا گرفته است.»

یک مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان فهرست پنج عنوان کتاب ممنوعه از سوی این گروه را با خبرگزاری فرانس‌پرس شریک کرده است.

یکی از این کتاب‌های ممنوعه «عیسا پسر انسان» نوشته خلیل جبران، نویسنده مشهور لبنانی-امریکایی است که به گفته طالبان در آن «عبارات کفرآمیز» درج شده است.

کتاب رمان «گرگ و گوسفند خدایان شرقی» نوشته اسماعیل کاداره، نویسنده البانیایی و همچنان «افغانستان و منطقه: چشم انداز غرب آسیا» نوشته میرویس بلخی، وزیر معارف نظام پیشین، به دلیل «تبلیغات منفی» ممنوع شده است.

براساس این گزارش، در حال حاضر هفته هزاران کتاب از ایران وارد کشور می‌شود.

محمد صدیق خادمی، یکی از مقام‌های طالبان، افزوده است: «ما کتاب‌های هیچ کشور یا شخص خاصی را ممنوع نکرده‌ایم، اما کتاب‌ها را مطالعه می‌کنیم و کتاب‌هایی را که با دین، شرع یا [نظام طالبان] مغایرت دارد یا عکس موجودات زنده دارد جمع‌آوری می‌کنیم.»

به گفته وی، طالبان به وارد کننده‌گان کتاب دستور داده‌اند که چه کتابی را وارد کنند.

وی تصریح کرده است: «اگر آن‌ها [وارد کننده‌گان کتاب] نتوانند، ما چاره‌ای جز جمع‌آوری آن را نداریم.»

در کنار این، یک مقام محلی طالبان و یک کتاب‌فروش در هرات گفته‌اند که بررسی کتاب‌خانه‌ها از سوی این گروه به‌شدت ادامه دارد.

گفتنی است که طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های شدید را در بخش‌های مختلف بر شهروندان کشور وضع کرده‌اند.

ماه گذشته خورشیدی نیز استخبارات طالبان جمع‌آوری کتاب‌های مرتبط به جنبش تحفظ پشتون‌ها را در کابل و خوست آغاز کرده بود.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟