سفری به جزیره هرمز

  • انتشار: ۳۱ حمل ۱۴۰۰
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 102643

همان گونه که همگی می دانیم کشور ایران دارای جزایر متعددی است. جزیره هرمز ‌یکی از زیبا‌ترین و دیدنی ترین جزایر ایران به شمار می رود.

جزیره هرمز
جزیره هرمز

این جزیره با مساحتی برابر ۴۲ کیلومتر مربع در هشت کیلومتری بندرعباس واقع شده است. کانی‌ها و سنگ‌ های زیبای موجود در این جزیره باعث شده است که لقب موزه زمین‌ شناسی و بهشت زمین ‌شناسان به آن تعلق بگیرد.

بازدید از این جزیره برای توریست ها و مسافرانی که مایلند مکان های دیدنی را به راحتی و بدون سختی های راه ببیند بسیار مناسب است. بازدید کنندگان برای دیدن اماکن شگفت انگیز در این جزیره زیبا و دیدنی نیازی به پیاده روی ‌های طولانی ندارند.

یکی از معروف ترین و زیباترین جزایر ایران جزیره کیش است که منطقه‌ ای آزاد است و مورد توجه گردشگران خاورمیانه قرار گرفته است، اما در نواحی شرقی، خیلی شناخته شده نیست. اما بسیار بزرگتر از جزیره‌ی قشم و کوچکتر از جزیره هرمز یا جزیره رنگین کمان است.

جزیره هرمز دارای جمعیتی در حدود ۷۰۰۰ نفر است. مردم این جزیره معمولا با زبان فارسی صحبت می کنند و تعداد کمی ‌به زبان انگلیسی سخن می گویند همچنین در این جزیره از پول رایج ایران برای مبادلات استفاده می‌کنند

چگونه به جزیره هرمز برویم

بهترین راه برای رفتن به جزیره هرمز به وسیله  کشتی ‌های مسافری است که از بندر عباس‌ یا قشم حرکت می کنند.. شما به راحتی با سوار شدن به این کشتی‌ها می‌توانید خود را به مقصد زیبا و شگفت ‌انگیزتان خود برسانید.

مدت زمانی که شما نیاز دارید به مقصد برسید چیزی در حدود ۴۰ دقیقه است. کشتی ‌های که از جزیره قشم به سوی جزیره هرمز حرکت می کنند نیز ۵۰ دقیقه طول می‌کشد تا به مقصد برسند.

در گذشته های نه چندان دور قایق ‌های موتوری برای حمل مسافرها بین جزیره وجود داشت. این قایق ها که با قیمت کمتری مسافران را را به مقصد می‌رساند.

حمل مسافر با قایق های موتوری تا زمانی که چند نفر در تصادفات این قایق ها جان خود را از دست نداده بودند ادامه داشت و بعد از آن، دیگر از این قایق‌ ها استفاده نمی ‌شود.

با توجه به این مسئله که شرایط آب و هوا در حال تغییر و دگرگونی است سعی کنید که حتما با اطلاع از شرایط جوی و با در نظر گرفتن زمان برگشت خود به سفر با کشتی اقدام کنید.

بعضی از حرکت‌های کشتی‌ها بر اثر شرایط بد آب و هوا ممکن است کنسل شود. بنابراین اگر گشت و گذار شما یک روزه است حتما قبل از حرکت از شرایط مساعد آب و هوا مطمئن شوید.

جزیره هرمز

تاریخچه جزیره هرمز

جزیره هرمز در اوایل بندری در دهانه رود میناب به خلیج فارس بود. با حمله مغول ها اهالی هرمز به جزیره فعالی کوچ کردند و به تدریج این شهر ساخته شد و توسعه پیدا کرد.

بعدها جزیره هرمز به وسیله پرتغالی‌ ها اشغال شد و آنان که که اولین اروپاییان استعمارگر بودند، نزدیک به یک قرن این جزیره را در اختیار خود داشتند.

در زمان صوفیان شاه عباس، به امام‌قلی خان دستور داد جنوب ایران را از دست پرتغالی ها خارج کند. پس از پیروزی امام‌قلی خان، بندر گمبرون به نام بندرعباس تغییر نام یافت.

دیدنی های جزیره هرمز

ساحل سرخ

این ساحل که به ساحل گلی هم معروف است، به دلیل وجود خاک سرخ به این نام شهرت یافته است. خاک سرخ جزیره هرمز که به دلیل مواد معدنی و اکسید آهن است، کاربرد خوراکی نیز دارد و اهالی جزیره از آن نوعی سس خوراکی به نام سوراغ درست می‌کنند و در غذا های محلی شان از آن استفاده می‌کنند.

ساحل فوق بسیار شگفت آور است زیرا نه تنها فقط خاک سرخ رنگ دارد، بلکه جایی که آب دریا به ساحل هم برخورد می‌کند، رنگی سرخ به خود می‌گیرد.

الهه نمک

قسمت عمده ای از جزیره هرمز را گنبد نمکی تشکیل داده و انواع مختلفی نمک کریستال و نمک خوراکی را در خود جای داده است.

منطقه‌ ای که به نام الهه نمک شناخته می ‌شود محلی است که می شود در آن یک رشته کوه متشکل از کریستال نمک را دید. دیوارهایی از جنس کریستال نمک دو سوی گذرگاه را احاطه کرده است.

دره تندیس ها

در قسمت جنوبی ساحل این جزیره، دره تندیس ها واقع شده است. نام این دره از آنجا آمده است که به دلیل واکنش ‌های شیمیایی و فرسایشی، سنگ‌ها و صخره‌های این ناحیه، به شکل های شگفت آوری درآمده است و مسافران در هنگام تماشای آنها، تصاویر موجودات مختلف را تصور می ‌کنند.

در قسمت پایانی این دره، شما به نقطه بلندی مشرف به خلیج فارس می‌رسید و تصویری زیبا از دریا را پیش روی خود می‌بینید.

جزیره هرمز
جزیره هرمز

دره رنگین کمان

این جزیره زیبا به دلیل واکنش های شیمیایی، خاک‌های رنگارنگی دارد که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی پدید آمده است. در دره رنگین کمان شما می‌توانید طیف متنوعی از خاک‌ ها را ببینید. آهک، رنگ سفید، مس، رنگ سبز، آهن، رنگ قرمز و به همین ترتیب عناصر و ترکیب‌ های مختلف، رنگ‌های متفاوتی را پدید آورده‌اند.

جنگل حرا هرمز

فقط جزیره قشم نیست که جنگل های حرا دارد. خوب است بدانید در جزیره هرمز هم شما می‌ توانید در ناحیه شمال شرقی آن، جنگل حرایی کوچک تر ببینید.

قلعه پرتغالی های هرمز

همان گونه که در پیشتر گفته شد، پرتغالی ها چیزی در حدود یک قرن در جزیره هرمز فرمانروایی می‌کردند. آنها در این جزیره یک قلعه گسترده ساختند.

پرتغالی ها با استفاده از سنگ‌ های مرجانی توانستند این قلعه را بسازند و برای نمای آن از سنگ‌ های سبزرنگ استفاده کردند تا قلعه را در دریای اطرافش استتار کنند.

قلعه پرتغالی های جزیره هرمز، دارای یک کلیسا، سربازخانه و مقر فرماندهی بوده است.بعد از خروج پرتغالی ها، مردم بومی، با تغییراتی در ساختار کلیسای قلعه، آن را تبدیل به آب انبار کردند.

این آب انبار محلی برای ذخیره آب اهالی در طول سال بوده است. به دلیل ویژگی های طراحی و جنس این آب انبار، جانواران نمی‌ توانند در آن رشد کنند و آب آن به مدت طولانی سالم و زلال باقی می‌ماند.

اکنون به تدریج در طول سال‌ها، رسوبات دریا پیشروی کرده است و قسمت هایی از قلعه مانند سربازخانه، تقریبا در زیر ماسه‌های آمده از دریا مدفون شده است.