سازمان ملل: مهاجران برگشته از پاکستان به خدمات اولیه دسترسی ندارند

  • انتشار: ۲ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 223121

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان با نشر گزارش تازه از وضعیت مهاجران افغانستانی از پاکستان، گفته که بیشتر این مهاجران برای دسترسی به غذا، سرپناه، آموزش و خدمات صحی با چالش‌های جدی مواجه اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان با نشر گزارش تازه از وضعیت مهاجران افغانستانی از پاکستان، گفته که بیشتر مهاجران که از نیمه سال گذشته به کشور برگشته‌اند، برای دسترسی به غذا، سرپناه، آموزش و خدمات صحی با چالش‌های جدی مواجه اند.

براساس این گزارش، ۵۷ درصد از بازگشت‌کنندگان به غذای کافی دسترسی نداشته‌اند و ۴۷ درصد از خانواده‌ها هیچ ذخیره غذایی نداشته‌اند و ذخیره مواد غذایی ۲۹ درصد دیگر کمتر از یک هفته دوام آورده است.

در گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل آمده است که روند بازگشت مهاجران افغانستان، به‌ویژه پس از اجرای طرح بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی از سوی دولت پاکستان در اواخر سال ۲۰۲۳، تأثیر قابل توجهی بر وضعیت انسانی در افغانستان داشته است.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد وضعیت ۲۸۶۸ خانواده بازگشتی را در جریان جنوری تا جون ۲۰۲۴ بررسی کرده است.

یافته‌های این سازمان نشان می‌دهند که بیش از یک‌سوم این بازگشت‌کنندگان به دلیل کمبود مسکن و نبود فرصت‌های معیشتی نتوانسته‌اند به مناطق اصلی یا ولایات مبدا خود بازگردند.

در همین حال، ۸۶ درصد از بازگشت‌کنندگان در ده ولایت از جمله کابل، ننگرهار، قندز، قندهار، بلخ، لغمان، بغلان، لوگر، هلمند و جوزجان مستقر شده‌اند. اما ۳۷ درصد نتوانسته‌اند به ولایت اصلی خود بازگردند و ۱۴ درصد نیز به مقصد تعیین‌شده اولیه‌شان نرسیده‌اند.

از سوی دیگر، ۶۰ درصد بازگشت‌کنندگان گفته‌اند که منبع درآمد دارند، اما تفاوت قابل‌توجهی میان مردان و زنان دیده می‌شود.

طبق این گزارش تنها ۱۶ درصد از بازگشت‌کنندگان زن دارای درآمد بوده‌اند.
همچنین، ۶۱ درصد از خانواده‌هایی که خانه کرایی دارند، توان پرداخت اجاره را ندارند و برای تأمین هزینه مسکن مجبور به قرض‌گرفتن شده‌اند.

در بخش آموزش این پژوهش آمده است که یک‌سوم خانواده‌ها گفته‌اند که فرزندان‌شان به امکانات آموزشی هم‌سطح با جامعه میزبان دسترسی ندارند.

در این میان، ممنوعیت آموزش برای دختران و نیاز اقتصادی خانواده‌ها از موانع اصلی برای ثبت‌نام در مکاتب عنوان شده است.

دسترسی به خدمات صحی نیز محدود گزارش شده و ۳۴ درصد از خانواده‌ها گفته‌اند که در شش ماه گذشته حداقل یک عضو خانواده‌شان به مراقبت صحی نیاز داشته اما قادر به دریافت آن نبوده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل‌متحد تاکید کرده است که این داده‌ها برای بهبود برنامه‌ریزی‌ها در راستای اسکان مجدد و ادغام پایدار بازگشت‌کنندگان در افغانستان حیاتی است و باید کمک‌های بین‌المللی براساس نیازهای واقعی این خانواده‌ها طراحی شود.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *