سازمان جهانی صحت: بیماری‌های واگیردار جان ۳۰۰ تن را در یک‌ ما گرفته است

  • انتشار: ۲۹ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: سلامت
  • شناسه مطلب: 226658

سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی تازه، از جان باختن بیش از ۳۰۰ تن در اثر مبتلا به بیماری‌های واگیردار در کشور خبر داده است.

سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی تازه، از افزایش آمار مبتلایان به بیماری‌های واگیردار در کشور ابراز نگرانی کرده و از جان باختن بیش از ۳۰۰ تن در اثر مبتلا به بیماری‌های واگیردار در کشور خبر داده است.

این سازمان آمار مبتلایان به بیماری‌های واگیردار در کشور را بی‌پیشینه خوانده و وضعیت سیستم صحی افغانستان را نگران کننده توصیف کرده است.

آمار بیماری‌های واگیر در ماه گذشته:
سرخکان؛ موارد ابتلا : ۱۸٬۷۰۳ مرگ‌ومیر: ۱۱۱
اسهال؛ موارد ابتلا: ۱۳٬۳۴۲ مرگ‌ومیر: ۳
تب خون دهنده؛ موارد ابتلا: ۱۰۹ مرگ‌ومیر: ۵
سینه و بغل؛ موارد ابتلا: ۱۴۰٬۱۰۰ مرگ‌ومیر: ۲۰۰
مالاریا (تأییدشده)؛ موارد ابتلا: ۲٬۹۸۲ افزایش تقریبا ۴ برابر

سازمان جهانی صحت تأکید کرده که این افزایش تنها به تغییرات فصلی مربوط نیست، بلکه بازگشت گسترده مهاجران از ایران و پاکستان نیز نقش مهمی در تشدید این وضعیت دارد.

این سازمان از وزارت صحت عامه طالبان خواسته که برای مقابله با وضعیت اضطراری آماده باشد.

اما در کنار بحران بیماری‌ها، محدودیت‌های طالبان در دسترسی زنان به خدمات درمانی، به‌ویژه نبود داکتران زن، زندگی بسیاری از زنان و کودکان در بخش‌های دوردست افغانستان را به شدت تهدید می‌کند.

با این حال زنان بدون همراه مرد محرم نمی‌توانند به مراکز صحی مراجعه کنند و آموزش‌های صحی برای آن‌ها ممنوع است، شرایطی که سبب افزایش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان شده و نهادهای بین‌المللی نیز زنان را اصلی‌ترین قربانی این محدودیت‌ها می‌دانند.

همزمان با این، چندی پیش ملل متحد اعلام کرده بود که قطع و کاهش کمک‌های بشردوستانه ایالات متحده، همانند حکم مرگ برای میلیون‌ها نفر در افغانستان است و در ماه‌های پسین ۴۰۰ مرکز صحی بسته و بیش از سه میلیون نفر از جمله زنان و کودکان از خدمات اولیه محروم شده‌اند.

این در حالی‌ است که پیشتر سازمان جهانی صحت با نگرانی از کمبود بودجه هشدار داده بود که افغانستان با بحران‌های صحی جدی مانند سرخکان، مالاریا، تب دنگی، پولیو و تب خون‌دهنده روبروست و در صورت عدم اقدام فوری، ۸۰٪ مراکز صحی حمایت‌شده تا جون ۲۰۲۵ تعطیل و بیش از ۱.۸ میلیون نفر دسترسی به خدمات اولیه را از دست خواهند داد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *