روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

  • انتشار: ۲۲ قوس ۱۳۹۹
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 100726

بیماری کلیه و دیگر بیماری های مزمن تا حال حاضر جان میلیون ها انسان را با خطر مواجه کرده و می کند.

براساس آمار ارائه شده تا سال ۲۰۱۵ میلادی در حدود ۳۶ میلیون انسان در سرار دنیا از بیماری کلیه رنج برده اند و این آمار روز به روز بیشتر می شود.

براساس یک پیش بینی بیماری های عفونی در سال های آینده کاهش یافته اما بیماری های مزمن مثل بیماری های کلیه هفده درصد افزایش خواهد یافت.

روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی
روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

برای آشنایی با روز جهانی کلیه و اطلاعات دقیق تر در مورد این بیماری مزمن با ما در این مطلب همراه شوید:

نامگذاری روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

براساس نظر پزشکان و متخصصین کلیه در صورتیکه بیماری های کلیه به موقع تشخیص داده شوند، می توان بهتر و مفیدتر آن را درمان کرد.

براساس آمار موجود از هر ۹ نفر یک نفر به نوعی با بیماری مزمن کلیه سروکار دارد. در این راستا، برای افزایش اطلاعات عمومی در مورد بیماری مزمن کلیه و نیز تلنگری به مسئولین برای توجه جدی تر به این بیماری و بیماری های ناشی از آن روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است.

برای اولین بار در ماه مارس سال ۲۰۰۶ یک روز در جهان به نام روز جهانی کلیه نامگذاری شد. «انسداد دستگاه ادراری، اختلالات ارثی و ژنتیکی، بیماری های التهابی، عفونت ها» از دلایل بروز بیماری های کلیوی به شمار می روند.

امروز میلیون ها انسان در سراسر دنیا دیالیز خونی یا پیوند کلیه شده اند و در صورت ادامه بی توجهی ها این آمار در سال های بعدی می تواند دو برابر یا چند برابر شود.

کمبود کلیه در جهان، یک بحران اجتماعی

در صورتیکه بیماری مزمن کلیه به موقع تشخیص داده نشود کار به پیوند کلیه می رسد. در این حالت باید یک کلیه که به گروه خونی فرد بیماری می خورد پیدا شده به بدن او پیوند بخورد.

پیوند کلیه در جهان بسیار رایج است چون از هر ده نفر در دنیا که به ظاهر سالم می باشند یک نفر به نوعی به یکی از انواع بیماری های کلیه دچار است.

روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی
روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

پیدا کردن کلیه مناسب برای پیوند  در سراسر جهان کار دشواری ست. به عبارت دیگر باید گفت که کمبود کلیه در جهان یک معضل اجتماعی گسترده به شمار می رود.

به طور مثال در کشوری مثل امریکا در هر دقیقه حدود یک نفر نیازمند به پیوند کلیه جان خود را از دست می دهد، البته این آمار مربوط به سال های قبل می باشد و اینک ممکن است این آمار افزایش یافته باشد.

در این کشور بیش از ۵۰ هزار بیمار نیازمند به کلیه وجود دارد. در ترکیه نیز بیش از ۳۰ هزار نفر در  انتظار دریافت کلیه هستند.

برخی کشورها بیست و پنج درصد هزینه خود در زمینه بهداشت را روی دیابت خرج می کنند.

کشورهای در حال توسعه در دهه های آینده با خیل کثیری از متقاضیان کلیه یا بیماران نیازمند به دیالیز مواجه می شود.

در برخی دیگر از کشورها بیماران نیازمند به پیوند کلیه یا دیالیز به دلیل هزینه بالا قادر به دریافت این خدمات نمی باشند.

به طور مثال در کشوری مثل هند تنها ده درصد بیماران می توانند از دیالیز یا پیوند کلیه استفاده نمایند.

اگر بیماری مزمن کلیه در مراحل اول خود تشخیص داده شود به راحتی می توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.

بیماری کلیوی چون یک بیماری خاموش است دیر تشخیص داده می شود.

تلاش کشورهای دنیا برای نامگذاری یک روز به نام روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی در حقیقت زنگ خطری ست برای کسانیکه این بیماری مزمن را دست کم می گیرند.  

روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی
روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

 اهمیت روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی

نگاهی سطحی به آمار موجود نشان می دهد که تا امروز میلیون ها انسان دیالیز خونی شده اند یا پیوند کلیه دریافت کرده اند.

روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی در حقیقت فرصتی ست برای جذب کمک و توجه به بیماری مزمن دردهای کلیوی.

در این روز فرصت مناسب برای درمان بیماران و اتخاذ تصامیم درست برای کاهش این بیماری از سوی کشورهای پیشرو در علم گرفته می شود.

در این روز کشورهایی که در زمینه مبارزه با بیماری های کلیوی صاحت دستاورد شده اند رشد و دانش خود را در اختیار دیگر کشورها می گذراند و نیز کشورهایی که بی تفاوت باقی مانده اند نوعی هشدار برای کار بیشتر دریافت می کنند.

در این روز کشورها و سازمان مرتبط با بیماری مزمن کلیه اقدامات لازم را روی میز انتخاب می گذارند.  

فقدان بیمه مشکل بزرگ بیماران کلیوی

در کشورهای پیشرفته دنیا سعی می شود تمامی بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی از بیمه برخوردار باشند تا بتوانند ارزان تر به کار درمان خود بپردازند.

حتی در برخی کشورهای پیشرفته ای مثل کانادا هم پوشش صددرصدی بیمه وجود ندارد. این مساله برخورد با بیماری های سخت و دشوار مانند بیماری های کلیوی را مشکل و سخت ساخته است.  

 هر بیماری سختی مساوی با مرگ نیست

همان طور که می دانید یکی از اهداف روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی جلب توجه مادی و معنوی به این بیماری مزمن است .

اینکه بتوانیم با جلب توجه دولت ها به این بیماری کاری کنیم که شهروندان کمتری به این بیماری مبتلا شوند و نیز مبتلایان به این بیماری را قادر سازیم بتوانند ارزان تر خود را درمان کنند، از اهداف مهم انسانی و حکومتی به شمار می رود.

به عبارت دیگر می توان گفت هر بیماری خطرناکی به معنای مرگ نیست چون در صورت وجود شرایط مالی مناسب می توان بیماری را درمان کرد.

احتمال بروز این بیماری یک در هر سه نفر می باشد. از آنجایی که هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند که روزی یکی از این سه نفر نخواهد بود راه مطمئن این است که فرد خود را بیمه کند تا در صورت ابتلا بتواند از عهده مخارجش برآید.  

به هر حال نامگذاری یک روز به نام روز جهانی حمایت از بیماران کلیوی به وضوح لزوم حمایت و توجه بیشتر به کلیه این عضو مهم بدن را نشان می دهد.

توجه داشته باشید که با مشاهده نشانه های اولیه همچون «سوزش هنگام دفع ادرار یا تغییر رنگ در ادرار» آزمایش بدهید تا مطمئن شوید به بیماری مزمن کلیه دچار نشده اید.