دیپلمات: عامل اصلی سقوط کابل، توافق ترامپ با طالبان بود
- انتشار: ۲۵ سنبله ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 194177
در حالی که مایکل مککال؛ رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا دولت جو بایدن؛ رییس جمهور این کشور را مقصر بیثباتی افغانستان و سقوط این کشور به دست طالبان خوانده، نشریه دیپلمات میگوید که عامل اصلی این رویداد توافق ترامپ و طالبان بود.
نشریه دیپلمات با نشر مطلب تازهای بار دیگر به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و بیثباتی کشور پرداخته و اعلام کرده که مایکل مککال؛ رییس مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر دولت جو بایدن؛ رییس جمهور این کشور را مقصر بیثباتی افغانستان خوانده است.
در مطلب که نشریه دیپلمات منتشر کرده آمده: «در ۹ سپتامبر، مایکل مککال؛ رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، گزارش تحقیقات کمیته را در مورد خروج عجولانه و تصادفی دولت بایدن از افغانستان در تابستان ۲۰۲۱ منتشر ساخت.»
در این گزارش با عنوان «نفهمی عمدی»، جمهوریخواهان، رییس جمهور دموکرات را به خاطر خروج آشفته ایالات متحده از افغانستان و بیثباتی متعاقب آن که بیش از سه سال است که این کشور با آن مواجه بوده است، مقصر دانست.
جمهوریخواهان مجلس نمایندگان امریکا، دولت بایدن را به دلیل اولویت ندادن به امنیت پرسنل و شهروندان ایالات متحده و همچنین دارندگان گرین کارت و متحدان افغانستانی شان مقصر میدانند.
در ادامه این گزارش آمده است که علیرغم داشتن فرصت و اطلاعات مناسب، دولت اقدامات لازم را برای جلوگیری از فروپاشی دولت جمهوری افغانستان انجام نداد.
در نتیجه، ایالات متحده مجبور شد به طور ناکهانی و بدون پرسنل، تجهیزات و تدارکات مورد نیاز عقبنشینی کند که به اعتبار ایالات متحده لطمه زد و دشمنان آن را جسورتر از گذشته ساخت.
این گزارش تمام تقصیرات و گناهان را برای خروج آشفته واشنگتن از کابل به گردن دولت بایدن میاندازد؛ اما میداند که این دولت دونالد ترامپ؛ رییس جمهور پیشین از حزب جمهوریخواه بود که توافقنامه دوحه را با طالبان بدون حضور دولت افغانستان امضا کرد.
صرف نظر از این بازی سرزنش آمیز، لازم است به زمان انتشار گزارش، دو ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری، توجه شود.
مک کال گفته که این گزارش برای او جنبه سیاسی ندارد و ترجیح میداد که زودتر منتشر شود، اما این واقعیت که در این گزارش به طور مداوم از «دولت بایدن – هریس» یاد میشود نشان میدهد که این گزارش به نحوی هم بایدن و هم معاون او را هدف قرار داده است.
این گزارش به ویژه ضمن تمجید از ترامپ، که بار دیگر نامزد جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری است، اشاره ای به مایک پنس، معاون رئیس جمهور وقت او نکرده است.
احمد رشید، نویسنده کتاب «طالبان: داستانی از جنگجویان افغان» به این نکته اشاره می کند که ایالات متحده از تجربه قبلی خود چیز کمی آموخته است.
امریکا علیرغم تعهد خود برای مبارزه تا زمان باقی ماندن آخرین افغانستانی در برابر نیروهای اتحاد جماهیر شوروی، افغانستان را پس از خروج شوروی ترک کرد.
در همین حال، گفته شده که واشنگتن برای سیر نگهداشتن مردم گرسنه یا کمک به برقراری صلح در افغانستان، که خلاء ایجادشده برای پرکردن قدرتهای منطقهای را ایجاد کرد، آمادگی لازم را نداشت. به دلیل رها یافتگی مردم توسط امریکا، افغانستانی ها به شدت نسبت به ایالات متحده که در کنار آنها جنگیده بودند، بدگمان شدند.
به دلیل سیاستهای دستچین شده و منفعتخواهانه امریکا، افغانستان پنج دهه است که در وضعیت آشفته ای قرار گرفته است.
این تاریخ به وضوح نشان می دهد که نفهمی عمدی دههها سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان، نه فقط سیاست دولت بایدن را شکل داده است.
نظرات(۰ دیدگاه)