خلیلزاد: طالبان در درازمدت در قدرت باقی نمی‌مانند

  • انتشار: ۲۳ عقرب ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 202414

موسسه امنیت جهانی در دانشگاه فلوریدای امریکا نشستی را با حضور مقام‌های سابق امریکا و افغانستان درباره سیاست خارجی آینده واشنگتن در قبال کابل برگزار کرده‌است. زلمی خلیلزاد؛ فرستاده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان در این نشست تاکید کرد که ممکن طالبان در کوتاه قدرت را حفظ کنند اما در درازمدت نمی‌توانند دوام بیاورند.

آقای خلیلزاد در این نشست که امروز چهارشنبه، ۲۳ عقرب برگزار شده گفت که طالبان شاید در کوتاه مدت در قدرت باشند اما رویکرد آنان در درازمدت جواب نخواهد داد.

این مقام پیشین امریکایی به گفتگوهای بین‌الافغانستانی تاکید کرد و گفت افغانستانی ها باید یک نظام سیاسی داشته باشند که برای همه در شرایط کنونی پاسخگو باشد.

او افزود: «افغانستانی ها باید یک فرایندی را زندگی مشترک و مسالمت‌آمیز پیدا کنند. او گفت افغانستانی ها باید همدیگر را بپذیرند، فرایندی را پیدا کنند که راهگشا باشد و بتوانند باهم زندگی کنند».

فرستاده ویژه سابق امریکا برای افغانستان همچنان به موضوع توافقنامه امضاشده توسط او طالبان و خروج نیروهای امریکایی پرداخت. او تصریح کرد که  حکومت پیشین افغانستان «دولت جدید» را نمی‌پسندید و طالبان نیز نمی‌خواستند به صورت مشترک افغانستان را اداره کنند. او گفت زمانی زیادی برای مذاکرات هدر رفت و طرف‌های افغانستانی «شاید» قصدشان تاخیر بوده باشد.

زلمی خلیلزاد همچنین در پاسخ به پرسش‌ها گفت که جنگ افغانستان به بن‌بست رسیده بود و واشنگتن برای پایان جنگ وارد گفتگو شد و وظیفه او، خروج امن نظامیان امریکایی از افغانستان بود.

به گفته او، واشنگتن سخت تلاش کرد که افغانستان موفق شود و در عین حال پذیرفت که امریکا نیز اشتباهاتی را مرتکب شد.

این نشست در فلوریدای امریکا چند روز پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار شده؛ سیاست‌گری که همواره از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به شدت انتقاد کرده‌است. او از منتقدان سرسخت سیاست‌های بایدن به ویژه در مورد افغانستان است.

دونالد ترامپ امضای توافقنامه صلح امریکا با طالبان در دوره‌اش را نیز در کارنامه دارد که زلمی خلیلزاد مامور این کار بود.

قرار است در این نشست حامد کرزی؛ رییس جمهور پیشین افغانستان و برخی دیگر از مقام‌های پیشین افغانستانی و امریکایی نیز سخنرانی کنند و به پرسش‌های برگزار کنندگان پاسخ دهند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟