حمایت هند از اسرائیل؛ از اعزام کارگر تا مزدور برای جنگ در غزه

  • انتشار: ۱۳ حوت ۱۴۰۲
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 174018

بین گذشته و حال، سیاست هند در قبال مساله فلسطین از حامی به دشمنی سرسخت تغییر زاویه داشته است و حمایت دهلی‌نو از مردم تحت اشغال فلسطین به حمایت از اشغالگران تغییر یافته، آن هم نه صرفا حمایت سیاسی و اقتصادی بلکه دامنه حمایت‌های هند از اسرائیل به بُعد نظامی هم کشیده است اما این تغییر و تحول در سیاست هند در قبال مساله فلسطین و اسرائیل چگونه اتفاق افتاد؟ و چرا؟

به نقل از الجزیره، در سال ۱۹۴۷ میلادی هند در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تقسیم فلسطین رای منفی داد و اولین کشور غیر عربی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین در سال ۱۹۷۴ میلادی به رسمیت شناخت. همچنین هند یکی از  اولین کشورهایی بود که در سال ۱۹۸۸ میلادی کشور فلسطین را به رسمیت شناخت، گرچه هند در سال ۱۹۵۰ اسرائیل را هم به رسمیت شناخت اما تا سال ۱۹۹۲ با آن روابط دیپلماتیک برقرار نکرد.

سفر نخست‌وزیر هند به اسرائیل و دیدار با نتانیاهو

حمایت سیاسی

اما برخلاف همه موارد فوق، هند به محض اجرای عملیات طوفان الاقصی به دست مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر، به سرعت حمایت سیاسی قابل توجهی از اسرائیل به عمل آورد.

تنها ساعاتی بعد از این عملیات، «نارندا مودی»، نخست‌وزیر هند یکی از اولین رهبران جهان بود که این عملیات را محکوم کرد، موضعی که «سوبرامانیام جایشانکار»، وزیر امور خارجه هند هم آن را تکرار کرد و مدعی شد: «هند هم اگر در مقابل افراط‌گرایی نایستد، ممکن است با همان سرنوشت اسرائیل روبه‌رو شود.»

هند در راستای موضع خود مبنی بر حمایت بی قید و شرط از اسرائیل، در ۲۷ اکتبر در سازمان ملل متحد از رای دادن به آتش‌بس بشردوستانه در غزه خودداری کرد.

این حمایت در موضع ملی‌گرایان افراطی هندو بازتاب یافت و آنها کارزاری را برای انتشار اطلاعات گمراه‌کننده در شبکه‌های اجتماعی در مورد آنچه در نوار غزه در حال رخ دادن است، به نفع روایت اسرائیل راه‌اندازی کردند و هدف از آن،  ترویج گفتمان ضد اسلامی علیه اقلیت مسلمان هندی است.

مقامات هندی همچنین اجازه برگزاری تظاهرات در حمایت از اسرائیل را دادند اما در مقابل تظاهرات در حمایت از فلسطینیان را سرکوب کردند.

تظاهرات در هند در حمایت از اسرائیل

کارگران هندی

پس از آغاز جنگ که باعث خروج هزاران کارگر آسیایی و فراخوان بسیاری از  سربازان ذخیره به ارتش اسرائیل و لغو مجوز کار بیش از ۱۳۰ هزار کارگر فلسطینی شد و نیز با وجود تشدید جنگ و خطری که جان افراد را تهدید می‌کند، تعداد کارگران هندی که به اسرائیل می‌روند، به ویژه در بخش ساخت و ساز رو به افزایش است.

ر«راج کومار یاداو»، رئیس مرکز آموزش صنعتی لاکنو در این باره گفت: «فاتر کار اسرائیل اکنون به دنبال حداقل ۱۰ هزار کارگر ساختمانی با حقوق ماهانه تا ۱۴۰ هزار روپیه (حدود ۱۶۸۸ دلار) هستند و این برنامه از حمایت مقامات دولتی هند هم برخوردار است.

در تحقیق مفصلی که چند روز پیش روزنامه اسرائیلی هاآرتص منتشر کرد، آمده است که میلیون‌ها هندی به لطف اتحاد نزدیک بین نارندرا مودی و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، رویای دریافت ویزای کار در اسرائیل را دارند اما این امر موجب بیکار شدن و اخراج روزانه ده‌ها هزار کارگر فلسطینی که از بازار کار اسرائیل می‌شود.

یاداو ادامه داد که با وجود سرمای شدید، صدها نفر بین ۲۴ تا ۴۶ سال در صف‌های طولانی صف ایستاده بودند و رزومه خود را تکان می‌دادند و همه به امید دریافت ویزای کار در اسرائیل بودند.

به گفته کاردار سفارت هند در تل آویو، نکته جالب در مورد این روند این است که کارشناسان اسرائیلی بر آزمون‌ها در هند نظارت می کنند و داوطلبان را انتخاب می‌کنند.

کارگران هندی

«میری رگیو»،، وزیر حمل و نقل اسرائیل هفته گذشته در سفر به هند در توئیتی نوشت: اسرائیل می خواهد وابستگی خود به کارگران فلسطینی را کاهش دهد.

یک ماه پیش از آن، نتانیاهو از همتای هندی خود خواسته بود تا توافقنامه ۲۰۲۳ را اجرا کند، توافقی که بکارگیری ۴۰ هزار هندی را در بخش‌های ساختمانی و پرستاری تسهیل می‌کند.

در دسامبر گذشته، دو ایالت هند یعنی هاریانا و اوتار پرادش، در کارزاری که به طور گسترده در کانال‌های حامی دولت تبلیغ می‌شد، گشایش ۱۰ هزار شغل برای برخی از تخصص‌ها را اعلام کردند و افزودند این دست کمک هند به سوی اسرائیل است.

اما مهم‌ترین نکته در این کمپین این بود که مسلمانان هندی نباید برای پست‌های اعلام شده خود را به زحمت بیندازند و این به معنای حذف آنهاست.

در همین زمینه، روزنامه اسرائیلی گلوبس در زمینه اقتصاد فعالیت دارد، نوشت: گروهی از حدود ۱۰۰۰ کارگر از هند به تازگی به صورت آزمایشی برای جذب حداقل ۶۵ هزار کارگر  وارد اسرائیل شده‌ است.

مزدوران هندی در جبهه نبرد

با ادامه جنگ شدید اسرائیل در نوار غزه، جالب توجه است که «خالد ابوالفضل»، استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، هندوها را به جنگ در کنار نیروهای اشغالگر اسرائیل متهم کرد.

ابوالفضل با بیان اینکه سربازان هندو در و کشتارهای ارتش اشغالگر اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه سهیم هستند، خاطرنشان کرد: ملی‌گرایان هندو آشکارا جنایت اشغالگران اسرائیل علیه فلسطینی‌ها را جشن می‌گیرند.

در همین رابطه، «ظفر الاسلام خان»، سردبیر روزنامه هندی Milli Gazette، تاکید کرد طبق گزارش‌های منتشر شده توسط مطبوعات هند، حدود ۲۱۵ هندی در حال جنگ در کنار ارتش اسرائیل هستند.

خان توضیح می‌دهد که تصاویر منتشر شده توسط اسرائیل نشان می‌دهد که این هندوها اهل شمال شرق هند هستند که ادعا می‌کنند از قبیله یهودی منقرض شده «بنی‌منشیه» هستند و هزاران نفر از آنها به یهودیت گرویده و در سال‌های اخیر به اسرائیل مهاجرت کرده‌اند.

در همین حال خان به آنچه که او به عنوان اغراق بزرگ اسرائیل در مورد مشارکت هندی‌ها در ارتش این رژیم در جنگ اشاره می‌کند، و می‌افزاید: «این سخنان تلاشی برای نشان دادن این است که جهان در کنار اسرائیل ایستاده است» اما در عین حال، نمی‌توان انکار کرد تعداد زیادی از هندی‌ها تمایل خود را برای رفتن به اسرائیل برای مبارزه با حماس اعلام کرده‌اند و هندوها در شبکه‌های اجتماعی از دولت اشغالگر اسرائیل حمایت می‌کنند.

روزنامه‌های هندی برای اعلام آمادگی هند در حمایت از جنگ اسرائیل علیه اسرائیل با یکدیگر در حال رقابت هستند، روزنامه «ایندیا تودی» نوشت: «مردم هند نه تنها آماده جنگ با حماس هستند، بلکه در خط حمله مستقیم برای مقابله با تروریست‌ها قرار دارند.»

این روزنامه به نقل از W. L. Hangsingh، رئیس شورای عالی بنی منشیه در هند، می‌گوید: «ما اقلیتی کوچک هستیم که در ناآرامی های ایالت مانیپور گرفتار شده‌ایم و تنها امید جامعه ما مهاجرت به اسرائیل است.»

یهود بنی‌منشیه

تعداد اعضای جامعه «بنی منشیه» در هند تقریباً ۱۰۵۰۰ نفر تخمین زده می‌شود و آنها خود را از نوادگان «منشیه» یکی از ده قبیله‌ای می‌دانند که بیش از ۲۷۰۰ سال پیش توسط آشوری‌ها از فلسطین بیرون رانده شدند.

اساف – یکی از اعضای این قبیله – می‌گوید که مردم منشیه در ایالت‌های میزورام و مانیپور «هر شب برای حمایت الهی از کسانی که در اسرائیل هستند، جلسات ویژه نماز شمع را در کنیسه‌های خود برگزار می‌کنند.»

به گفته هنسینگ، حدود ۲۰۰ نفر از بنی‌منشیه به طور فعال در ارتش اسرائیل خدمت می‌کنند به علاوه ۲۰۰ سرباز ذخیره که پس از حملات حماس به خدمت فراخوانده شدند، وی در عین حال تاکید کرد که تعداد دقیق اعضای بنی‌منشیه در ارتش اسرائیل مشخص نیست.

روزنامه جروزالیم به نقل شافی اسرائیل، سازمان مستقر در اورشلیم که به «تقویت روابط اسرائیل با جوامع یهودی مهاجر در سراسر جهان» اهتمام دارد، تاکید کرد: آنها برای انجام وظایف نظامی یا ذخیره فراخوانده شده‌اند، علاوه بر این، برخی از آنها برای جنگ داوطلب شده‌اند.

در میان این سربازان، ۷۵ سرباز مهاجران تازه وارد از هند بودند که پس از طوفان الاقصی برای خدمت سربازی داوطلب شدند، در حالی که ۱۴۰ سرباز از شهرک‌های خود در سراسر اسرائیل به خدمت فراخوانده شدند.

به گفته شافی اسرائیل، ۹۹ درصد از مردان در سن نظامی که از هند مهاجرت کرده‌اند به جنگ اسرائیل در غزه پیوستند، در حالی که ۹۰ درصد از زنان به خدمات مدنی پیوستند.

«مایکل فروند»، مؤسس سازمان «اسراییل شافی» تاکید می‌کند که «از زمان آغاز جنگ، این سازمان صدها درخواست از اعضای جامعه بنی‌منشیه دریافت کرده است که خواستار مهاجرت فوری به اسرائیل شده‌اند.» وی افزود: «نه تنها این، بلکه آنها خواستار پیوستن فوری به ارتش اسرائیل برای جنگ در کنار برادران و خواهران خود هستند.»

گزارش جروزالم پست حاکی از آن است که نتانل توتانگ (۲۶ ساله)، اهل بنی‌منشیه، مورد اصابت ترکش موشکی که حزب الله لبنان به سمت شمال اسرائیل شلیک کرد، قرار گرفت، وی در تیپ گیواتی در حال خدمت بود.

اما روزنامه هندی«”نیوز ۹» از کشته شدن ۴ هندی مزدور که در حال جنگ در کنار ارتش اسرائیل در غزه بودند، خبر داد.

چه چیزی تغییر یافته؟

بیشتر تحلیل‌ها برای درک دلایل تغییر عمده در سیاست هند در قبال فلسطین به دو عامل اساسی اشاره می‌کنند، که عبارت است از:

قدرت گرفتن ملی‌گرایان هندو

«آشوک سواین»، رئیس دپارتمان تحقیقات صلح و جنگ در دانشگاه اوپسالا در سوئد، می‌گوید: ناسیونالیسم هندو از زمان به قدرت رسیدن مودی در حال رشد بوده است. اگرچه این محقق معتقد است که اکثریت هندی‌ها همچنان از مبارزات فلسطینی‌ها برای استقلال حمایت می‌کنند.

رسانه‌های هند نیز تا حد زیادی تحت تأثیر دولت ملی‌گرای هندو هستند بنابراین تمایل دارند گفتمان خصمانه‌تری نسبت به فلسطین اتخاذ کنند.

دشمنی با اسلام

آشوک سواین تصریح کرد: دولت نارندرا مودی معتقد است تا زمانی که جنگ در غزه ادامه دارد، توجه رسانه‌ها به سمت محکومیت حماس معطوف خواهد شد، و این فرصتی برای شعله‌ورتر کردن اسلام هراسی در جامعه هند است.

«پاملا فیلیپس»، روزنامه‌نگار و محقق برجسته مستقر در دهلی‌نو هم اظهار داشت: دولت هند معتقد است که می‌تواند از نشان دادن حماس به عنوان «نماینده تروریسم اسلامی» سود ببرد و حمایت آن از اسرائیل بخشی از جهت‌گیری سیاسی ضد اسلامی آن است.

سوین اشتراکات زیادی بین صهیونیسم و ​​ناسیونالیسم هندو می‌بیند، هر دو ایدئولوژی وجه اشتراک دارند که توسعه‌طلبانه و طردکنندگی است.

هر دو جنبش، هند و اسرائیل را به ترتیب به عنوان تمدن هندو و یهودی توصیف می‌کنند، اما توسط بیگانگان به ویژه مسلمانان «آلوده» شده است و جاه‌طلبی آنها اکنون این است که این دو تمدن را به ترتیب به شکوه سابق خود به عنوان کشورهای هندو و یهودی برگردانند.

در این زمینه، روزنامه فرانسوی لوموند اشاره می‌کند که برخی از تندروهای هندو تمایل خود را برای گرفتن سلاح در کنار اسرائیلی ها ابراز کرده‌اند. «ناور گیلون»، سفیر اسرائیل در هند با افتخار اعلام کرد که توانسته ارتشی از داوطلبان هندی تشکیل دهد.

بنابراین، دین، ناسیونالیسم، و «دشمن مشترک» و همچنین اقتصاد و پوپولیسم، دلایلی برای تغییر قطب‌نمای هند به سمت هدفی بودند که مدت‌ها از آن دفاع می‌کرد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟