تاجیکستان خواستار ادامه پروژه کاسا-۱۰۰۰ شد

  • انتشار: ۱۲ قوس ۱۴۰۲
  • سرویس: اقتصادبین الملل
  • شناسه مطلب: 162828

رئیس‌جمهور تاجیکستان در دیدار با رئیس‌ بانک جهانی خواهان ادامه کار پروژه انتقال برق «کاسا-۱۰۰۰» شد.

امام‌علی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان در دیدار با اجی بانگا، رئیس‌ بانک جهانی خواهان ادامه کار پروژه انتقال برق «کاسا-۱۰۰۰» شد.

کاسا-۱۰۰۰ یکی از بزرگ‏‌‌ترین پروژه‌‌‌های آسیای میانه است و از مسیر افغانستان می‌گذرد.

پروژه کاسا-۱۰۰۰ سال ۲۰۱۶ با حضور مقام‌های ارشد تاجیکستان، افغانستان، قرغیزستان و پاکستان افتتاح شد. این پروژه، برق تاجیکستان و قرغیزستان را از طریق افغانستان به پاکستان منتقل می‌کند.

با این حال، حکومت تاجیکستان اواسط سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که به دلیل وضعیت امنیتی در افغانستان کار پروژه برق کاسا-۱۰۰۰ در افغانستان متوقف شده است.

فیض‌‌علی سمیع‌اوف، رئیس دفتر پروژه برق تاجیکستان اواسط سال ۱۴۰۱ به خبرگزاری رویترز گفته بود کار روی این پروژه که قرار بود در سال آینده تکمیل شود به استثنای افغانستان در سه کشور دیگر ادامه دارد.

هزینه پروژه انتقال و تجارت برق آسیای میانه‌-جنوب آسیا، که معمولا به نام کاسا-۱۰۰۰ شناخته می‌شود، حدود یک میلیارد و ۱۷ میلیون دالر پیش‌بینی شده است. این مبلغ را بانک جهانی، بانک آسیا، بانک توسعه اسلامی و امریکا و بریتانیا می‌پردازند.

این پروژه برای انتقال برق کشورهای آسیای میانه به جنوب آسیا طراحی شده است.

رسانه های تاجیکستان گزارش دادند که امام‌علی رحمان در دیدار با رئیس بانک جهانی بر ضرورت از سرگیری پروژه خط برق کاسا-۱۰۰۰ تاکید کرده است.

این دیدار در حاشیه بیست‌وهشتمین کنفرانس تغییرات اقلیمی در دبی صورت گرفت.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟