برنامه طالبان برای «آگاهیدهی گسترده از قانون امر به معروف»
- انتشار: ۲۳ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس:
- شناسه مطلب: 232937

بربنیاد گزارشها، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان برنامهای را زیر نام «آگاهیدهی گسترده از قانون امر به معروف» آغاز کرده است.
منابع امروز دوشنبه، ۲۳ سرطان گزارش دادهاند که طالبان برنامه «آگاهیدهی گسترده از قانون امر به معروف» را آغاز کرده و این برنامه در گام نخست از ولایت بامیان آغاز شده و به گفته این وزارت، هدف آن افزایش آگاهی مردم درباره مفاد این قانون است.
اما شماری از فعالان حقوق بشر میگویند که قانون امر به معروف طالبان، بهویژه مادههای سیزدهم و هفدهم آن، زندگی مردم را دشوارتر ساخته و محدودیتهای بیشتری را بر زنان تحمیل کرده است.
بهتازگی و پس از فرارسیدن ماه محرم، محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با حضور در مسجدها و تکیهخانههای ولایت بامیان، آگاهیدهی درباره این قانون را آغاز کردهاند.
در همین حال، طالبان هدف این برنامهها را «رعایت اصول دینی» گفتهاند.
در بخشی از گزارش وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان آمده است: «در ماه محرمالحرام، محتسبان وزارت امر به معروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات در ولسوالی ورس ولایت بامیان، به هدف افزایش فهم مردم نسبت به قانون امر به معروف، نهی از منکر و رعایت اصول دینی، برنامههایی را راهاندازی کردهاند.»
قانون امر به معروف طالبان در ماه سنبله سال ۱۴۰۳، از سوی هبتالله آخندزاده رهبر طالبان توشیح و در جریده رسمی با یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده پخش شد؛ قانونی که برخی مادههای آن طالبان را به دو دسته تقسیم کرد و دسته مخالفان از ماده هفدهم این قانون که پخش تصویر زندهجان را منع میکند، عملاً خود داری کردهاند.
محمد حسن آخوند؛ رییس وزیران طالبان، عبدالغنی برادر؛ معاون اقتصادی، عبدالسلام حنفی؛ معاون اداری رییس وزیران طالبان، محمد یعقوب مجاهد؛ سرپرست وزارت دفاع، سراج الدین حقانی؛ سرپرست وزارت داخله و دیگر مقامهای طالبان بر خلاف این قانون ، مرتب تصویر و ویدیو از خود و کارکردهای خود پخش میکنند.
در کابینه طالبان تنها محمد خالد حنفی؛ سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر، ندا محمد ندیم؛ سرپرست وزارت تحصیلات عالی، عبدالحکیم شرعی؛ سرپرست وزارت عدلیه طالبان و عبدالحکیم حقانی؛ رییس دادگاه عالی طالبان، تصویر زندهجان را پخش نمیکنند.
برخی از فعالان حقوق بشر میگویند که قانون امر بالمعروف افزون بر شکاف در میان طالبان، بسیاری مادههای آن، مشکلات گستردهای را در تمام عرصههای زندگی مردم ایجاد کرده است.
برخی از زنان میگویند که پس از این قانون، با محدودیتهای بیشتر روبهرو شدهاند و زنان با مشکلات جدی مواجه هستند.
نظرات(۰ دیدگاه)