بازگشت صدها خانواده از ایران و پاکستان در یک روز
- انتشار: ۱ ثور ۱۴۰۴
- سرویس: اخبار مهاجرین
- شناسه مطلب: 222850

رسانههای نزدیک به طالبان از بازگشت صدها خانواده از ایران و پاکستان در یک روز خبر دادهاند.
خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان است امروز دوشنبه، اول ثور از بازگشت ۸۷۴ خانواده مهاجر افغانستانی از ایران و پاکستان خبر داده است.
براساس این گزارش، این خانودهها از طریق گذرگاههای تورخم، اسپین بولدک، پل ابریشم و اسلامقلعه به افغانستان بازگردانده شدهاند.
گفته میشود که در یک شبانهروز گذشته ۱۹۰ خانواده مهاجر از طریق گذرگاه تورخم و ۱۹۲ خانواده دیگر از طریق اسپین بولدک به کشور برگشتند.
در همین حال، ۵۳ خانواده دیگر در یک شبانهروز گذشته از طریق گذرگاه مرزی اسلامقلعه و ۴۳۹ خانواده دیگر هم در یک هفته گذشته از طریق پل ابریشم نیمروز به کشور برگشتند.
روز گذشته نیز خبرگزاری باختر گزارش داد که روز گذشته ۶۲۳ خانوده افغانستانی از پاکستان و ایران به کشور برگشتهاند.
خبرگزاری باختر همچنین گفت که ۳۱۴ خانواده از طریق تورخم، ۱۹۰ خانواده از طریق اسپینبولدک، ۷۷ خانواده از طریق پل ابریشم و ۴۲ خانواده از طریق اسلامقلعه به کشور عودت کردهاند.
طالبان مدعی اند که این خانوادهها هنگام بازگشت به کشور کمک دریافت کردهاند.
براساس آمار رسمی هماکنون بیش از ۲.۱ میلیون مهاجر افغانستانی در پاکستان زندهگی میکنند که بیشترشان در ایالت خیبرپختونخوا بهسر میبرند.
به تازگی طلال چودری؛ وزیر دولت در امور داخله پاکستان، در یک نشست خبری در اسلامآباد گفته بود که این کشور برای دههها به مهاجران افغانستانی پناه داده، اما اکنون زمان اجرای قاطع قوانین مهاجرتی فرا رسیده است.
در همین حال، پیشتر یک نهاد حامی مهاجران موسوم به «بیجاشدگان بینالمللی» اعلام کرد که اخراج مهاجران افغانستان از سوی پاکستان فقط یک مسئله سیاسی یا امنیتی نیست، بلکه یک تراژدی انسانی است.
به گفته این نهاد، نسلهای متعددی از مهاجران افغانستان در پاکستان بزرگ شدهاند واخراج ناگهانی آنها دههها تلاش برای همگرایی، ساختن جوامع مشترک و همکاری را زیر سؤال میبرد.
به گفته این نهاد، اگر قرار است آیندهای وجود داشته باشد که افغانستان و پاکستان در آن از روابط همسایگی صلحآمیز برخوردار باشند، این آینده باید با احترام متقابل به انسانیت آغاز شود.
این نهاد گفته است: «آنها شایسته کرامت، شناسایی قانونی و فرصت ساختن زندگی هستند، چه در افغانستان و چه در جایی که سالها آن را خانه خود خواندهاند.»
در مقاله که از سوی این نهاد نشر شده است، نقیبالله مشوانی؛ نویسنده آن گفته است که نحوه بازگرداندن میلیونها نفر باید با معیارهای بینالمللی حقوق بشر و مسئولیتهای انسانی همخوانی داشته باشد.
به گفته او، به مهاجران باید اجازه داده شود که با داراییهای خود کشور را ترک کنند.
در این نوشته آمده است: «در اردوگاههای انتقال باید آب پاک، غذا و مراقبتهای صحی فراهم کنند. باید توجه ویژهای به نیازهای کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت شود.»
این نهاد از جامعه جهانی، نهادهای غیردولتی و طالبان خواسته است که کمکهای فوری برای مهاجران فراهم کنند.
نظرات(۰ دیدگاه)