بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان؛ دولت مهلت ۳۱ مارچ را تمدید نکرد

  • انتشار: ۱۲ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 220053

با پایان مهلت تعیین‌شده برای خروج مهاجران غیرقانونی، دولت پاکستان روند بازگرداندن افغانستانی هایی را که بدون اسناد قانونی در این کشور زندگی می‌کنند، از امروز (سه‌شنبه، ۱ اپریل) آغاز کرده است.

جیونیوز روز سه‌شنبه، ۱۲ حمل، گزارش داده است که مقامات ایالت خیبر پختونخوا تایید کرده‌اند که عملیات اخراج مهاجران افغانستانی بدون تمدید مهلت قبلی اجرا خواهد شد.

بر اساس اطلاعات نشرشده، دولت پاکستان پیش از این از مقامات ایالتی خواسته بود که اطلاعات مربوط به دانشجویان افغانستانی را برای به‌روزرسانی واحد امنیت ملی خارجی ارایه کنند.

دولت پاکستان این اقدام را بخشی از تلاش‌های امنیتی خود عنوان کرده و بارها گروه‌های مستقر در افغانستان را عامل تشدید ناامنی و حملات تروریستی در داخل خاک پاکستان دانسته است.

براساس گزارش‌های رسمی، تا کنون  هشتصدو هفتادوهشت هزار و ۹۷۲ مهاجر افغانستانی که به‌طور غیرقانونی در پاکستان اقامت داشتند، به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل از دولت پاکستان خواسته است که روند اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند و این تصمیم را موجب افزایش مشکلات پناهجویان دانسته است.

پاکستان همچنان میزبان ۲.۱ میلیون مهاجر افغانستانی دارای اسناد قانونی است. طبق اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، از این تعداد، ۱.۳ میلیون نفر دارای کارت ثبت‌نام (PoR) هستند که بیش از ۵۲ درصد آن‌ها در ایالت خیبر پختونخوا سکونت دارند.

همچنان، هشتصدهزار مهاجر افغانستانی دارای کارت شهروندی (ACC) هستند که اکثریت آن‌ها نیز در خیبر پختونخوا زنده‌گی می‌کنند.

هزاران مهاجر افغانستانی که سال‌ها در پاکستان زنده‌گی کرده‌اند، نگران آینده نامعلوم خود هستند. بسیاری از آنها در شغل‌های شخصی، تجارت‌های کوچک و بازارهای کارگری فعالیت داشته‌اند. برخی دیگر نیز در پاکستان متولد شده و هرگز به افغانستان سفر نکرده‌اند.

در سال ۲۰۲۳، دولت پاکستان ضرب‌الاجل ۳۱ اکتبر را برای بازگشت داوطلبانه مهاجران غیرقانونی تعیین کرده بود. پس از پایان آن مهلت، هزاران افغانستانی از طریق مرز تورخم و دیگر گذرگاه‌های رسمی به افغانستان بازگشتند.

برای تسهیل روند بازگشت مهاجران افغانستانی، مقامات پاکستانی پناهگاهای موقتی در چمکنی، نوشهره و سایر مناطق ایجاد کرده‌اند تا افرادی که داوطلبانه به افغانستان بازمی‌گردند، موقتاً در آنجا اسکان داده شوند.

با اجرای سیاست جدید اخراج، ده‌ها هزار افغانستانی که هنوز در پاکستان حضور دارند، در وضعیت بحرانی قرار گرفته‌اند و مشخص نیست که دولت اسلام‌آباد در قبال اعتراضات داخلی و بین‌المللی به این روند، چه تصمیمی خواهد گرفت.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *