انواع سوسک ها را بهتر شناسید!
- انتشار: ۱۱ حوت ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 79522
انواع سوسک ها و آشنایی با آنها با وجود اینکه می تواند به ما در نابودی شان کمک کند، برای زنان دلهره آور است؛ سوسک ها با نام علمی سوسری ها از جمله حشراتی هستند که علاوه بر خانم ها همه ما از آنها متنفر هستیم و به محض مشاهده آن در کشتنش درنگ نمی کنیم. یکی از دلایل تنفر انسان ها از سوسک ها شاید ظاهر زشت این حشرات باشد. نکته جالب توجه در مورد این حشرات این است که سوسک ها موجوداتی مقاوم و موفق بوده اند و در اقسا نقاط دنیا از خط استوا گرفته تا قطب شمال و جنوب یافت می شوند. سوسک ها جزء اولین حشرات نوبال می باشند که اجداد آنها در دوره زمین شناسی کربن مشاهده شده اند.
معرفی سوسک
نکته مهمی که در باب انواع سوسک ها باید گفت این است که این جانداران بندپا در گروه حشراتی قرار می گیرند که بالدار هستند. براساس برخی شواهد علمی، سوسک ها یا سوسری ها همان شکل تکامل یافته موریانه می باشند اگرچه امروزه این حشرات در گروه موریانه ها دسته بندی نمی شوند. به عبارت بسیار ساده می توان گفت سوسک ها حشراتی بندپا و زیرگروه بالداران می باشند. خانواده سوسری ها را به طور کلی سوسک می نامیم. دسته ای از سوسک ها روی بال های خود یک لایه یا قاب محکم دارند که هنگام پرواز این قاب باید باز شود تا سوسک بتواند پرواز کند اما دسته ای دیگر از این حشرات منفور روی بال خود قاب ندارند.
شکل ظاهری سوسک ها
انواع سوسک ها جدای از برخی تفاوت های جزئی از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به هم می باشند: این حشرات شکمی بند بند و شکلی شبیه بیضی دارند. بال های این حشره به طور متقاطع روی شکم آنها قرار گرفته است. سوسک ها بین یک تا پنج سانتی متر اندازه دارند و معمولا در رنگ های سیاه و قهوه ای یافت می شوند. این حشرات از قدرت تخم گذاری بسیار بالایی برخوردار است و به محض ساکن شدن در مکان مورد نظرشان به سرعت شروع به تکثیر شدن می کنند.
تعداد تخم های سوسک ها
مشاهده تخم انواع سوسک ها شما را به یاد دانبه لوبیا می اندازد. تخم این حشرات درون یک کپسول لوبیا شکل قهوه ای رنگ قرار دارد. محل های تاریکی مثل شکاف ها و درزها، زیر میز و تختخواب و صندلی یا هر شی دیگری که در مکانی تاریک و گرم قرار گرفته باشد محل مناسبی برای تخم ریزی سوسک ها می باشد. تخم های کپسولی شکل پس از گذاشته شدن در محل مناسب شروع به بزرگ شدن می کند. یک سوسک می تواند بین شانزده تا چهل و هشت تخم بگذارد.
سوسک های جوان
تخم های بیضی شکل انواع سوسک ها سی تا پنجاه روز فرصت نیاز دارد تا به نوزاد سوسک تبدیل شود. وقتی تخم یک سوسک پس از طی این مدت باز می شود یک سوسک جوان سفید رنگ و کوچک از درون آن بیرون می آید که بال ندارد. سوسک های جوان چند ماه تا یک سال زنده هستند و در این مدت چندین نوبت تخم گذاری می کنند. سوسک ها را باید حشراتی گرمسیری نامید اما برخی از سوسک ها در مناطق معتدل و حتی سرد هم می توانند زندگی کنند. به طور کلی اما باید گفت که سوسک ها از هوای گرم و مرطوب که دارای غذای کافی باشد خوششان می آید.
عادت بد سوسک ها
انواع سوسک ها جدای از برخی تفاوت ها از منبع غذایی مشابهی استفاده می کنند: غذاهای فاسد شده، کثافات، پارچه و حتی چسب کتاب از غذاهای مورد علاقه سوسک ها می باشد. عادت بدی که سوسک ها دارند این است که بخشی از غذای هضم نشده خود را بالا می آورند و روی غذای خود مدفوع می کنند. از دهان و غدد سوسک ها ماده ای ترشح می شود که در مسیر حرکت آنها و روی منابع غذایی شان می ماند و بوی بدی می دهد. سوسک های توالت و سوسک های دیگری که در محیط های مملو از زباله زندگی می کنند می توانند مواد غذایی انسان ها را آلوده کرد سبب انتقال بیماری هایی مانند اسهال، وبا، تب و دیسانتری که از بیماری های باکتریایی می شوند. بیماری های ویروسی مانند فلج اطفال نیز می تواند از طریق سوسک ها منتقل شود.
سوسک ها عاشق شیرینی اند
نکته دیگر در مورد غذای انواع سوسک ها این است که این حشرات موذی عاشق شیرینی هستند و برای نشاسه جان می دهند. شکر، شکلات های شیرین، پنیر، شیر، نان و گوشت، غلات، چوب های روی سقف، کفی کفش، خون خشک شده، لاشه سوسک های مرده، مدفوع، خلط، ناخن دست و پای افراد مریض و در بستر خوابید از دیگر مواد مورد علاقه سوسک ها می باشد.
انواع سوسک ها
سوسک ها یا سوسری ها به انواع مختلف تقسیم می شوند. در ادامه مطلب انواع سوسک ها به معرفی انواع سوسک ها می پردازیم:
سوسک آلمانی
این نوع از انواع سوسک ها شاید رایج ترین سوسک هایی باشند که در خانه زندگی می کنند. آشپزخانه ها و رستوران ها و هرجایی که پخت و پز انجام شود محل زندگی این سوسک ها می باشد. در دمای بیش از ۲۰ درجه سانتی گراد زندگی می کنند، در سال حدود ۳۰ هزار سوسک دیگر تولید می کنند.
سوسک نوار قهوه ای
این گونه از انواع سوسک ها به محیط گرم علاقه دارد. در دمای بیش از ۲۵ درجه سانتی گراد زندگی می کنند. این نوع سوسک ها بیشتر در دفاتر یافت می شود چون کاغذ و چوب را دوست دارند. نوع نر این سوسک پرواز می کند اما نوع ماده اش نمی تواند پرواز کند.
سوسک شرقی
سوسک شرقی یکی دیگر از انواع سوسک ها می باشد. این گونه سوسک را سوسک سیاه یا سوسک آبی نیز می گویند. در مکان های تاریک زندگی می کنند. دریچه های کنتر آب، زیر زمین، گاراژ و ظرف های زباله مکان مورد علاقه سوسک شرقی است.
سوسک آمریکایی
گروه دیگر از انواع سوسک ها، سوسک های آمریکایی هستند. در دمای بالای ۲۷ درجه زندگی می کنند. نوعی آفت برای گیاهان به شمار می روند. اندازه تخم این نوع سوسک به هشت ساننتی متر می رسد.
سوسک ترکستان، سوسک رشته ای وسوسک قهوه ای مات از دیگر انواع سوسک ها می باشد.
به هر صورت اینک که با انواع سوسک ها آشنا شدید، شاید با خود بگویید این حشرات زشت از هر نوعی که باشد باید نابود شوند چون می توانند باعث انتقال بیماری های خطرناک گردند.