اعتراضات دانشجویان در بنگلادش؛ شمار کشته‌شدگان به ۱۲۳ نفر رسیده است

  • انتشار: ۳۱ سرطان ۱۴۰۳
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 187780

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که در خشونت‌های ناشی از اعتراضات دانشجویان در بنگلادش تا اکنون دست‌کم ۱۲۳ نفر کشته‌ شده‌اند.

این رسانه دیروز (شنبه، ۳۰ سرطان) در گزارشی گفته است که آمار را براساس گزارش‌های پولیس و شفاخانه‌ها بدست آورده است.

دو روز پیش گزارش شده بود که در این اعتراضات ۳۲ نفر کشته شده‌اند.

هم‌زمان با این، دولت بنگلادش از نیمه‌شب گذشته مقررات منع رفت‌و‌آمد را در شهرهای این کشور وضع کرده است. قطعی اینترنت و شبکه‌های تلویزیونی در این کشور نیز همچنان پابرجا است.

خبرگزاری فرانسه گفته است که در پی ناکامی پولیس در مهار اعتراضات، دفتر نخست‌وزیر از ارتش خواست که نیروهای خود را در شهرها مستقر کند.

این رسانه افزوده است که سربازان امروز در شهرهای بنگلادش گشت‌زنی می‌کردند و به کسانی‌ که از مقررات منع رفت‌و‌آمد سرپیچی می‌کردند، شلیک کردند.

براساس گزارش این رسانه‌ها، خیابان‌های داکا، پایتخت بنگلادش صبح امروز تقریبا خالی از سکنه بود و سربازان پیاده و نفربرهای زرهی در حال گشت‌زنی در این شهر ۲۰ میلیون نفری بودند.

در گزارش این خبرگزاری آمده است اما ساعات بعد، هزاران نفر در منطقه‌ی «رامپورا» به خیابان آمدند که پولیس به سمت آنان شلیک کرد و دست‌کم یک نفر زخمی شد.

خبرگزاری فرانسه گفته است که شفاخانه‌ها تعداد فزاینده‌ی مرگ ناشی از اصابت گلوله را از روز پنج‌شنبه به این‌سو گزارش داده است.

این رسانه به نقل از فاروق حسین، سخن‌گوی پولیس بنگلادش نوشته است که روز جمعه هزاران نفر در سراسر پایتخت این کشور با پولیس درگیر شدند.

سخن‌گوی پولیس بنگلادش گفته است که دست‌کم ۱۵۰ افسر پولیس در شفاخانه‌ها بستری شدند و ۱۵۰ نفر دیگر پس از مداوای اولیه، مرخص شدند.

او افزوده است: «معترضان بسیاری از غرفه‌های پولیس را به آتش کشیدند… بسیاری از ادارات دولتی به آتش کشیده و تخریب شدند.»

در پی این ناآرامی‌ها شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش سفرهای برنامه‌ریزی‌شده‌ی خود به اسپانیا و برازیل را لغو کرده است.

این اعتراضات بزرگ‌ترین چالش در برابر حکومت او در ۱۵ سال اخیر خوانده می‌شود.

دانشجویان در بنگلادش اعتراضات خود را از اوایل هفته‌ی گذشته به طرح سهمیه‌بندی مشاغل در این کشور آغاز کردند.

معترضان خواستار لغو سهمیه‌بندی مشاغل هستند که براساس آن بیش از نیمی از پست‌های خدمات ملکی به گروه‌های خاص، از جمله فرزندان کشته‌شدگان جنگ بنگلادش با پاکستان در سال ۱۹۷۱ اختصاص داده شده است.

منتقدان می‌گویند که این طرح به نفع خانواده‌های وفادار به شیخ حسینه است که از سال ۲۰۰۹ به این‌سو بر بنگلادش حکومت می‌کند.

دولت بنگلادش به رهبری شیخ حسینه، همچنین متهم به نقض حقوق‌‌ بشر و سرکوب معترضان است.

در اعتراضات کنونی، معترضان خواستار استعفای او از نخست‌وزیری بنگلادش شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟