ارائه خدمات صحی فوری برای ۱۸ میلیون تن از سوی سازمان جهانی صحت
- انتشار: ۲۹ ثور ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سلامت
- شناسه مطلب: 226644

سازمان جهانی صحت در گزارشی تازه اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۷.۹ میلیون شهروند افغانستان به خدمات فوری صحی نیازمند بودهاند.
سازمان جهانی صحت در گزارشی تازه زیر عنوان« حفاظت از جانهای آسیبپذیر و ارائه خدمات بهداشتی در شرایط اضطراری طولانی مدت افغانستان» اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۷.۹ میلیون شهروند افغانستان به خدمات فوری صحی نیازمند بودهاند.
این نهاد گزارش داده که ارائه خدمات صحی برای ۱۲.۸ میلیون نفر در اولویت قرار گرفته و سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده است دستکم ۴.۶ میلیون نفر از آسیبپذیرترین افراد را تحت پوشش حمایتهای بهداشتی قرار دهد.
برنامه فوریتهای بهداشتی این سازمان در افغانستان بر تقویت سیستمهای هشدار اولیه، بهبود نظارتهای صحی، واکنش سریع به شیوع بیماریها و رسیدگی به آسیبدیدگان بلایای طبیعی و بحرانهای انسانی متمرکز بوده است.
این برنامه همچنین ارائه خدمات مراقبت از تروما و خدمات اولیه صحی را به جمعیتهای محروم و دور از دسترس، بهویژه در مناطق دورافتاده، در اولویت کاری خود قرار داده است.
در این گزارش آمده است که روند اجرای پروژهها با چالشهایی از جمله طولانیبودن مراحل تأیید و ثبت طرحها روبهرو بوده و موانع جغرافیایی نیز مانع دسترسی بسیاری از مردم در مناطق دوردست به مراکز صحی شده است.
سازمان جهانی بهداشت در سپتمبر ۲۰۲۲ با انجام یک تحلیل جغرافیایی-فضایی دریافت که بیش از ۱۳.۴ میلیون نفر در ۳۴ ولایت کشور در مناطقی زندگی میکنند که دسترسی به خدمات صحی اولیه در شعاع یک ساعت پیادهروی ممکن نیست.
بر اساس این یافتهها، سازمان جهانی بهداشت اقدامات گستردهای را برای بهبود دسترسی به مراقبتهای صحی در این مناطق آغاز کرده است.
همچنین بازگشت گسترده مهاجران کشور از پاکستان و ایران، فشار مضاعفی بر سیستم بهداشتی کشور وارد کرده است.
در این گزارش گفته شده که تنها در سال ۲۰۲۴، بیش از ۳.۳ میلیون شهروند کشور به افغانستان بازگشتهاند که شامل بیش از ۱.۲ میلیون نفر از پاکستان و بیش از ۲ میلیون نفر از ایران میشود.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده که در تلاش است تا با استفاده از فناوریهای نوین، از جمله ابزارهای سلامت دیجیتال و تحلیل دادهها، فرآیند تصمیمگیری و تخصیص منابع را در افغانستان بهبود ببخشد.
این در حالی است که کمکهای جامعه جهانی به افغانستان کاهش یافته و این موضوع منجر به مسدود شدن دهها مرکز صحی در کشور شده است.
نظرات(۰ دیدگاه)