ادویه پاکستانی چیست؟

  • انتشار: ۱۳ حوت ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 80082

طعم و مزه غذا و رنگ و لعاب آن که معمولا طی فرایندهای خاص پخت و پز و با ااضافه کردن انواع و اقسام طعم دهنده ها ایجاد می شود کیفیت و دلپذیری یک غذا را تعیین می کند. در این مقاله ازهمراه شما هستیم با معرفی ادویه پاکستانی که یکی از بهترین طعم دهنده های موجود در بازار ادویه جات می باشد.

غذاهای پاکستانی را بهتر بشناسیم

قبل از آنکه بخواهیم در مورد ادویه پاکستانی صحبت کنیم بهتر است از سلیقه غذایی و ذائقه مردم پاکستان بیشتر بدانیم تا فلسفه وجود ادویه های خاص را در غذاهای مورد علاقه پاکستانی ها بدانیم:

پاکستان یکی از کشور های شبه قاره هند است، و در همسایگی کشور عزیز ما ایران و کشور هندوستان قرار دارد، و به علت هممین همجواری با کشورهای شبه قاره هند اشتراکات فرهنگی و حتی غذایی زیادی با هند و دیگر کشورهای همسابه از جمله برخی مناطق و ا ستان های کشور ما دارد.

گوشت نقش موثر و پررنگی در طبخ انواع غذاهای پاکستانی دارد و حتی غذاهایی که بر مبنای سبزیجات تهیه می شوند نیز گوشت حضور مستمر دارد.

اما چیزی که غذاهای پاکستان را ویژه می سازد، ادویه های خاص و موجود در انواع غذاهایشان می باشد.

اکثر پاکستانی ها در تهیه اکثر غذاهایشان از ادویه بطور خیلی زیاد استفاده می کنند و این ادویه ها نیز هر یک خواص ویژه و منحصر بفردی دارند که سبب می شود هم کیفیت و ارزش غذایی خوراکی ها بالا برود و هم سبب می شود که طعم و مزه هر غذا متفاوت از دیگری و دلپذیر و عالی باشد.

ادویه پاکستانی

ادویه های مصرفی در پاکستان بسیار متنوع است و در هنگام آشپزی معمولا ۷ تا ۸ نوع از ادویه جات را در استفاده می کنند.

معمولا پای ثابت یک وعده از شام اهالی پاکستان «روتی» است که غذایی است که با گوشت های ادویه زده طبخ می شود. انواع ترشی ها و سالادها نیز در سبد غذایی پاکستانی نقش عمده دارد.

ادویه در پاکستان به قدری مورد علاقه است که حتی در نوشیدنی ها هم از ادویه جات به مقادیر مختلف استفاده می شود و با اضافه کردن هل و دارچین و گل میخک و زنجبیل و… به چای ها و نوشیدنی هایشان طعم می دهند.

خوردن دسر های شیرین نیز از مواردی است که پاکستانی ها آن را از دست نمی دهند و بعد از وعده شام حتما میل می کنند.

ادویه پاکستانی

می دانیم که ادویه ها طعم دهندگان اصلی غذاهی می باشند و می دانیم که اهالی کشور همسایه مان پاکستان در اکثر غذاها و حتی نوشیدنی هایشان از ادویه در حد زیادی ا ستفاده می کنند، حالا می رویم سراغ ترکیبات اصلی ادویه پاکستانی و پس از آن سراغ خواص این ادویه ها.

ترکیبات اصلی ادویه پاکستانی

وقتی می خواهیم بهترین ادویه را برای یک غذا در نظر بگیریم باید توجه داشته باشیم که واژه «بهترین ادویه» زمانی به یک طعم دهنده گفته می شود که بهترین ترکیب از پودرهای موجود و برای یک غذای خاص باشد. به طور مثال ادویه ای که برای غذاهای گوشتی و یا حتی جزئی تر بگوییم برای گوشت قرمز استفاده می شود در غذایی که گوششت سفید در آن نقش عمده دارد، نمی تواند مناسب باشد چرا که طعم مطبوع را به گوشت سفید نداده و رنگ دلخواه و لذیذی خاص را از غذا سلب می کند و حتی می توان باز هم بصورت جزئی تر گفت که در مورد گوشت های سفید نیز ادویه خاص آبزیان و ماکیان باید متفاوت باشد.

در ادویه ههای موجود در کشور پاکستان نیز تنها یک نوع و به یک مقدار از ترکیبات ادویه ای و پودرهای طعم دهنده غذا استفاده نشده و بلکه برای هر غذایی ادویه مخصوصی پیش بینی شده است. و به سبب همین ادویه شناسی «بریانی» غذای محبوب پاکستانی ها توانسته شهرت زیادی و محبوبیت بالایی در سراسر جهان کسب کند

چیزی که پای ثابت ادویه پاکستانی است فلفل است در واقع فلفل طعم تند خوراکی های سنتی پاکستان را فراهم می کند.

همچنین سبزیجات معطری که بصورت پودر های نرم در مخلوط ادویه پاکستانی استفاده می شود طعم عالی به غذاها می دهد.

ترکیبات یکی از ادویه جات معروف پاکستانی که در غذای بریانی مورد استفاده قرار می گیرد به شرح زیر است:

زنجبیل

زنجبیل که ضد سرگیجه است یکی از ادویه هایی غذای پاکستانی است که خواص بسیاری برای آن بر می شمارند؛ گفته می شود مصرف ۱ گرم زنجبیل، از بروز تهوع به خصوص بعد از عمل جراحی و شیمی درمانی جلوگیری می کند

مصرف تازه زنجبیل این گیاه معطر برای پیشگیری از بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر بوده و مصرف خشک گیاه نیز آن برای درمان سرگیجه و تهوع توصیه می شود. البته زنجبیل برای کسانی که دچار زخم معده و زخم دوازدهه هستند، مناسب نیست زیرا مشکلات گوارشی آنها را شدیدتر خواهد کرد و با وجود تمام خواص آن، نباید در مصرفش زیاده روی کرد. مصرف روزانه ۸ گرم زنجبیل مجاز است و بیش از آن می تواند عوارضی در پی داشته باشد.

زردچوبه

زردچوبه یک ضدالتهاب موثر با خواص آنتی‌اکسیدان قوی می باشد و برای پوست و انواع بیماری‌ها از جمله آلزایمر، التهاب مفاصل، بیماری‌های قلبی و سرطان مفید می باشد

زیره

 زیره گیاهی است دوساله، که دارای رنگ های مختلفی از جمله سیاه، سفید، سبز، صورتی، زرد، قهوه ای و خاکستری است، در نشریات طب سنتی درباره خواص و کاربرد زیره مطالب فراوانی آمده است.

پودر سیر، پودر پاپریا و پودر فلفل همچنین تخم گشنیز و نمک از دیگر ادویه هایی است که که در مخلوط ادویه پاکستانی نقش پر رنگی دارند

با اینکه از ادویه پاکستانی به عنوان یکی از بهترین ادویه ها در غذاشناسی و طعم شناسی نام برده می شود اما اشاره به این موضوع خالی از لطف نیست که می بایستی به گرم بودن طبع این ادویه توجه داشت و در صورت بروز حساسیت در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کرد.

و نیز دقت داشته باشید که این ادویه با همین ترکیبات که به نام ادویه پاکستانی معروف است مناسب غذایی مانند بریانی غذای محبوب پاکستانی هاست که با گوشت قرمز طبخ می شود. پس از این ادویه در غذاهایی که با گوشت سفید تهیه می شود استفاده نکنید چون نتیجه مطلوب نخواهید گرفت.