ادوبی با ابزار جدیدش تصاویر و ویدئوهای جعلی“DeepFake” را شناسایی می کند
- انتشار: ۲۸ جوزا ۱۳۹۸
- سرویس: فناوری اطلاعات
- شناسه مطلب: 64421
چند وقتی است که موضوع تصاویر ویدیویی جعلی موسوم به جعل عمیق یا DeepFake به سرخط خبرها آمده. این فناوری کمک کرده تا بتوان فلم های جعلی باورپذیرساخت و برای مثال ویدیویی تولید کرد که در آن ترمپ حرفهایی میزند که هرگز نگفته است.
با ظهور چنین فناوریهایی، نگرانی از سوء استفاده بیشتر شده است.
از سویی دیگر چنین چیزی منجر به عدم اعتماد به بسیاری از اخبار حقیقی خواهد شد.
در همین راستای شرکت ادوبی که تولید کننده نرمافزار محبوب فتوشاپ است، میخواهد ابزارهایی را در اختیار کاربران بگذارد تا به واسطه آن خود بتوانند تصاویر جعلی یا دستکاری شده را تشخیص دهند.
ادوبی در یک نوشته وبلاگی میگوید: «ما همزمان که به موفقیت فتوشاپ و سایر ابزارهای خلاقانه ادوبی افتخار میکنیم، پیامدهای اخلاقی فناوری خود را نیز میپذیریم». این شرکت به همین علت روشی برای شناسایی ویرایشهای انجامشده با ابزارهایی چون Face Aware Liquify فتوشاپ ارائه داده است.
این امکان خاص به این علت انتخاب شده که تغییرات روی صورت غالبا با آن انجام میشود و به همین جهت مورد مناسبی برای آزمایش تصاویر دستکاریشده است.
بدین منظور، گروهی از پژوهشگران، از یادگیری عمیق برای آموزش هوش مصنوعی استفاده کردند تا تصاویر چهرههایی که تغییر داده شدهاند را تشخیص دهند.
این آموزش با نشان داده تصویرهای جفتی، به هوش مصنوعی انجام گرفته است.
در هر جفت تصویر، شامل نسخه اصلی تصویر و نسخه دستکاریشده و تغییریافته آن بود.
در پایان آموزش، این ابزار توانایی شناسایی تصاویر دستکاری شده را با دقت ۹۹٪ به دست آورد که در مقایسه با میزان تشخیص انسان که ۵۳٪ است، دقت بالایی را نشان میدهد.
این ابزار هنوز برای استفاده عموم آماده نشده است.
پژوهشگران میگویند که برای عرضه همگانی به زمان بیشتری نیاز دارند.
نظرات(۰ دیدگاه)