اخراج بیش از ۲۰۰۰ مهاجر افغانستانی از ایران و پاکستان در یک روز

  • انتشار: ۲۱ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 225633

کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران از اخراج بیش از دو هزار مهاجر از پاکستان و ایران طی یک روز گذشته خبر داده است.

کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران اعلام کرده است که ۲۲۶۲ مهاجر افغانستانی روز گذشته از پاکستان و ایران اخراج شده‌اند.

این کمیسیون افزوده است که ۵۷۲ مهاجر از ایران و هزار ۶۹۰ افغانستانی از پاکستان به کشور بازگردانده شدند.

کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران گفته که این تعداد از افغانستانی‌ها از طریق گذرگاه‌های تورخم، اسپین‌بولدک، بهرام‌چه، انگور اده، اسلام‌قلعه و پل ابریشم اخراج شده‌اند. در این گزارش آمده که مهاجران بازگشت کننده مجموعا ۳ میلیون و ۱۸۶ هزار افغانی کمک دریافت کرده‌اند.

طالبان می‌گویند که ۵۷۸ نفر از این بازگشت کنندگان را از کابل به ولایت‌های غزنی، بلخ، جوزجان، بغلان، تخار، قندوز، لوگر، خوست، پکتیا و پکتیکا منقل کرده است.

این کمیسیون طالبان که روزانه از اخراج مهاجران افغانستانی از ایران و پاکستان گزارش می‌دهد، روز گذشته اعلام کرده بود که ۴هزار و ۱۳۵ از ایران و پاکستان اخراج شدند.

طالبان افزوده که ۲ هزار و ۶۲۷ افغانستانی از پاکستان و هزار و ۵۰۸ مهاجر از ایران اخرج شده‌اند.

پاکستان و ایران همچنین به به روند اخراج مهاجران افغانستانی ادامه داده است. هرچند شماری از رسانه‌ها پاکستانی روز گذشته گزارش دادند که دولت این کشور در نظر دارد تا اخراج افغانستانی‌ها را به تعویق بیندازد.

این در حالی است که سازمان‌های بین‌المللی وضعیت بازگشت کنندگان افغانستانی در گذرگاه‌های کشور را به شدت وخیم توصیف کرده‌ و خواستار توجه جامعه جهانی شده‌اند.

در همین حال، پیشتر روزنامه بریتانیایی تلگراف گزارش داد که یک پناهجوی افغانستانی به نام عثمان پس از دریافت اخطار اخراج از پاکستان، به زندگی خود پایان داده است.

این روزنامه گفته که افغانستانی‌ها، مرگ را به بازگشت به کشور تحت کنترل طالبان ترجیح می‌دهند.

علاوه بر عثمان، گزارش‌هایی مبنی بر خودکشی چندین پناهجوی افغانستانی دیگر در شهرهای مختلف پاکستان نیز به‌ نشر رسیده است.

این گزارش‌ها حاکی از ناامیدی فزاینده، بلاتکلیفی و ترس از بازگشت به کشور تحت کنترل طالبان است.

پاکستان از آغاز ماه اپریل، روند بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغانستانی را تشدید کرده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار افغانستانی از شهرهای مختلف پاکستان اخراج شده‌اند.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در اگست ۲۰۲۱، ده‌ها هزار افغانستانی به‌دلیل ترس از انتقام‌گیری طالبان به کشورهای همسایه مثل پاکستان و ایران گریختند.

پرونده‌های برخی از این مهاجران برای انتقال به کشور سوم به شمول امریکا یا کشورهای اروپایی در جریان است.

در همین‌ حال دونالد ترامپ؛ رییس‌ جمهور امریکا، در ماه جنوری برنامه‌های پناهندگی را متوقف کرد و حدود ۲۰ هزار افغانستانی اکنون در پاکستان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند. عثمان نیز یکی از ۲۰ هزار افغانستانی بود که ماه گذشته دست به خودکشی زد.

جمیله اکبری، یکی از اعضای سابق نیروهای مسلح افغانستان، به تلگراف گفته: «ما تحت فشار شدید هستیم، این فشار باعث اختلالات روانی من شده، چون اگر به افغانستان برگردم، کشته خواهم شد. برای من، بازگشت به افغانستان یعنی رفتن به سمت مرگ.»

در پیشاور، شهناز ۴۲ ساله نیز با خطر اخراج به افغانستان مواجه است. او که در روستاهای دورافتاده افغانستان به‌عنوان فعال حقوق زنان فعالیت می‌کرد، به تلگراف گفت: «پیش از فرار از افغانستان، طالبان به موتر ما حمله کردند و تیراندازی کردند. شوهرم زخمی شد.»

سه ماه پس از سقوط افغانستان، شهناز و خانواده‌اش تصمیم گرفتند به ناچار به پاکستان فرار کنند، اما اکنون، آنان تحت کارزار اخراج گسترده مجبور به بازگشت به افغانستان‌ شده‌اند.

شهناز گفت: «به ما گفته‌اند که باید ظرف دو ماه کشور را ترک کنیم.» او افزود: «من نمی‌توانم به افغانستان برگردم. مرگ در انتظار من و خانواده‌ام است.»

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *