گروه بینالمللی بحران: داعش به دنبال جذب نیرو از میان اقلیتهای ناراضی است
- انتشار: ۲۶ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 233321

گروه بینالمللی بحران با نشر گزارش تحلیلی تازه اعلام کرده است که گروه داعش به دنبال جذب نیرو از میان اقلیتهای ناراضی در افغانستان است.
گروه بینالمللی بحران روز چهارشنبه، ۲۵ سرطان با نشر گزارش تحلیلی تازه اعلام کرده است که گروه داعش به دنبال جذب نیرو از میان اقلیتهای ناراضی و سلفیهای منزوی شده توسط طالبان در افغانستان است.
بر اساس این گزارش که امروز چهارشنبه، نشر شده داعش پس از تحمل ضربات سنگین از سوی طالبان، از جمله کشته شدن شماری از رهبران کلیدیاش، اکنون بر بهرهگیری از شکافهای اجتماعی، مذهبی و قومی در افغانستان تمرکز کرده است.
گروه بینالمللی بحران گفته است که داعش طالبان را به سازش با قدرتهای خارجی و انحراف از «جهاد واقعی» متهم میکند و از این طریق تلاش دارد سلفیهایی را که از سوی طالبان سرکوب شدهاند، بهویژه در ولایتهای شرقی و شمالی، به خود جذب کند.
در این گزارش آمده است که طالبان در سالهای اخیر سیاستهای سختگیرانهای را علیه حلقههای مذهبی سلفی در پیش گرفتهاند؛ از بازداشت واعظان گرفته تا حملههای هدفمند در ننگرهار و سایر مناطق شرقی که این رویکرد، بهجای تضعیف داعش، برخی از گروههای سلفی را بهسمت داعش سوق داده است.
بربنیاد این گزارش بهویژه در مناطقی که طالبان در دهه ۱۹۹۰ نیز با سلفیها اختلاف ایدئولوژیک داشتند، سرکوب فعلی با استقبال مواجه نشده و فرصت نفوذ داعش را افزایش داده است.
براساس گزارش گروه بینالمللی بحران داعش همچنین از نارضایتی اقلیتهای قومی مانند تاجیکها، ازبیکها و هزارههایی که از تبعیضهای قومی و مذهبی حکومت طالبان به ستوه آمدهاند، بهرهبرداری میکند.
به گفته گروه بحران، این شاخه داعش از تبلیغات هدفمند برای نشاندادن طالبان بهعنوان «جنبشی قبیلهگرا، همکار با چین و مخالف اسلام ناب» استفاده میکند و با تأکید بر جهاد فراملی، تلاش دارد چهرهای جهانیتر از طالبان از خود نشان دهد.
در این گزارش آمده است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، داعش تلاش کرده از فضای جدید برای بازسازی و گسترش فعالیتهای خود استفاده کند.
گروه بینالمللی بحران پیشنهاد کرده است که برای مهار مؤثر داعش، باید تمرکز از اقدامات نظامی صرف، به سمت همکاریهای منطقهای، بهویژه در حوزه اطلاعاتی، تغییر یابد.
گروه بحران همچنین خواستار افزایش هماهنگی میان کشورهای آسیای مرکزی، ترکیه، پاکستان و حتی تعامل محتاطانه با طالبان شده و بر لزوم بازطراحی استراتژی ائتلاف جهانی ضد داعش برای مقابله با تهدیدهای جدید و غیرمتمرکز تأکید کرده است.
نظرات(۰ دیدگاه)