طالبان: رسانهها نباید از سیاستهای ما انتقاد کنند
- انتشار: ۱۲ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاستمطبوعات
- شناسه مطلب: 231475

در ادامه محدودیتهای طالبان علیه رسانهها، این گروه در اقدام تازهای با ارسال دستورالعمل تازهای به گونه رسمی رسانهها را از انتقاد از سیاستهای خود منع کردند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان با ارسال دستورالعمل تازهای، رسانهها را از انتقاد از سیاستهای این گروه منع کرده است.
براساس این دستورالعمل، رسانهها برای ضبط یک برنامه سیاسی و دعوت از تحلیلگران باید از وزارت فرهنگ طالبان مجوز دریافت کنند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ادامه سانسور رسانهها و نشر کتاب، دستورنامهای چهار صفحهای درباره نشر برنامههای سیاسی به رسانههای داخلی فرستاده است. نسخهای از این دستورالعمل در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
بر اساس این سند، با عنوان «پالیسی برگزاری برنامههای سیاسی(میزگردها) در افغانستان»، رسانهها مکلف شدهاند برنامههای سیاسی خود را قبل از نشر به وزارت اطلاعات و فرهنگ ارسال کنند. تحلیلگران برنامهها نیز با تایید وزارت و دریافت یک کارت هویت از طالبان، حق اشتراک در میز گردها و برنامههای خبری را دارند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان از رسانهها خواسته است که «برنامههای سیاسیشان باید مطابق سیاستهای امارت اسلامی» باشد.
وزارت فرهنگ که ناظر بر سانسور و کنترل رسانههای افغانستان است، تاکید کرده که اگر برنامههای سیاسی رسانهها مخالف حکومت طالبان و «وحدت و ارزشهای ملی» باشد، با مجازاتهایی چون لغو مجوز فعالیت رو به رو خواهند شد.
این وزارت از رسانهها خواسته است که از مقامهای طالبان «با لحن محترمانه و در چارچوب قانون» انتقاد کنند.
طالبان پس از به قدرت رسیدن در اسد ۱۴۰۰، کنترل و سانسور رسانهها را تشدید کرده و دستورالعمل تازه این گروه، سانسور و سرکوب رسانهها را بهگونه سیستماتیک افزایش میدهد.
اقدامات طالبان باعث سقوط جایگاه افغانستان در ردهبندی آزادی رسانهها در جهان شده است. براساس تازهترین ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در ۲۰۲۵، افغانستان از میان ۱۸۰ کشور، با کسب ۱۷.۸۸ امتیاز در جایگاه ۱۷۵ قرار گرفته است.
گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ۱۴۱ روزنامهنگار بازداشت یا زندانی شدهاند. استخبارات طالبان نقش عمدهای را در بازداشت و شکنجه خبرنگاران بازی کرده است.
یک خبرنگار به این سازمان بینالمللی گفت که او پس از بازداشت فکر میکرد در زندان طالبان جان خواهد داد.
به گفته او، «طالبان برای تفریح کردن نیز شکنجه میکردند.»
مقامهای طالبان با منتقدان رهبر و سیاستهای خود برخورد خصمانه و تند داشتهاند. اکنون، این گروه با سیاست جدید نشراتی، جریان اطلاعرسانی در رسانههای داخلی را به کنترل خود در میآورد.
پس از به قدرت رسیدن طالبان، دهها رسانه چاپی، صوتی و تصویری از فعالیت بازمانده است. هزاران خبرنگار بهدلیل تهدیدهای روزافزون و فضای بسته رسانهای، کشور را ترک کردهاند.
پس از توشیح قانون امر به معروف، طالبان در برخی ولایتها، جلو پخش تصاویر موجودات زنده در رسانههای تصویری را نیز گرفته است. با این اقدام، رسانههای تصویری در شماری از ولایتها از جمله قندهار و تخار عملا به رادیو تبدیل شدهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)