اخراج گسترده مهاجران از کشورهای همسایه؛ طالبان درخواست کمک بینالمللی کردند
- انتشار: ۱۹ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: اخبار مهاجریناقتصاد
- شناسه مطلب: 220897

محمدحسن آخوند؛ نخستوزیر طالبان، خواهان کمک نهادهای بینالمللی به مهاجران بازگشته شده و میگوید: «سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی باید به مهاجران اخراجشده افغانستانی کمک کنند.»
محمدحسن آخوند؛ نخستوزیر طالبان، شامگاه دوشنبه، ۱۸ حمل در نشستی از سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی خواسته است که به مهاجران اخراجشده افغانستانی از پاکستان کمک کنند.
مقامهای طالبان با حضور محمدحسن آخوند، عبدالغنی برادر؛ معاون اقتصادی، عبدالسلام حنفی؛ معاون اداری نخستوزیر و مولوی عبدالکبیر؛ وزیر مهاجرین و عودتکنندگان این گروه، ناوقت روز گذشته نشستی در مورد اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان برگزار کردهاند.
محمدحسن آخوند کمک به مهاجران افغانستانی را «مسئولیت» سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی عنوان کرده است.
این در حالی است که پاکستان ماه گذشته به حدود ۸۰۰ هزار مهاجر دارنده کارت تابعیت افغانستانی (ACC) هشدار داده بود که خاک این کشور را تا اوایل ماه اپریل ترک کنند.
سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) روز گذشته گفته بود که طی دو روز گذشته هشت هزار و ۲۵ افغانستانی فاقد مدرک و دارندهگان کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) از پاکستان اخراج شدهاند.
سازمان عفو بینالملل نیز در ادامه کارزار «حذف مهلت» بار دیگر از پاکستان خواسته است که تصمیم خود برای اخراج مهاجران افغانستانی را لغو کند.
سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) نیز روز گذشته، اعلام کرد که تنها در دو روز گذشته، بیش از ۸ هزار تن از افغانستانیهای فاقد مدرک قانونی و دارندگان کارت تابعیت افغانستانی (ACC) از طریق گذرگاههای تورخم و اسپینبولدک وارد افغانستان شدهاند.
طالبان نیز تایید کردهاند که هزاران تن از مهاجران وارد کشور شدهاند، اما آمار پایینتری ارایه کردهاند.
عبدالمطلب حقانی؛ سخنگوی وزارت مهاجرین طالبان، به خبرگزاری فرانسه گفته است که از آغاز ماه حمل تا کنون بین ۶ تا ۷ هزار تن به افغانستان بازگشتهاند.
سخنگوی طالبان از مقامهای پاکستانی خواسته است تا از اخراج اجباری مهاجران خودداری کنند و روند بازگشت، در چارچوب یک توافقنامه دوجانبه و با حفظ کرامت انسانی، انجام شود.
پاکستان ماه گذشته به حدود ۸۰۰ هزار مهاجر دارنده کارت تابعیت افغانستانی (ACC) هشدار داد که خاک این کشور را تا اوایل ماه اپریل ترک کنند.
این هشدار بخشی از برنامه چندساله دولت اسلامآباد برای حذف تدریجی حضور مهاجران افغانستانی در این پاکستان به شمار میرود.
سازمان ملل متحد شمار افغانستانیهای مقیم پاکستان را حدود سه میلیون نفر تخمین زده است.
بسیاری از این مهاجرین در چهار دهه گذشته، بهدلیل جنگ و ناامنی، به پاکستان پناه بردهاند. پس از سقوط دولت جمهوری و بازگشت دوباره طالبان به افغانستان، موج جدیدی از مهاجرت به پاکستان آغاز شد.
روابط میان کابل و اسلامآباد پس از تسلط دوباره طالبان پرتنش شده است. دولت پاکستان طالبان را به پناهدادن به گروههای تندرو و مخالف دولت اسلامآباد متهم میکند؛ اتهامی که طالبان آن را رد میکنند.
نظرات(۰ دیدگاه)