۲ سال بعد از خروج آمریکا از افغانستان؛ زلمی خلیلزاد و ۸ مقام دیگر به کنگره احضار می شوند

  • انتشار: ۱۱ سنبله ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 151512

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا درباره خروج «مرگ‌بار» این کشور از افغانستان، از ۹ مقام کلیدی سابق ایالات متحده به شمول زلمی‌ خلیلزاد تحقیق می‌کند.

مایکل مکال گفت که این مقامات اطلاعات مهمی در پیوند به چگونگی و چرایی خروج امریکا از افغانستان دارند.

گفته شده راس ویلسون سفیر پیشین امریکا در افغانستان، سوزی جورج رئیس دفتر وزیر خارجه و زلمی خلیلزاد نماینده ویژه پیشین این کشور در امور افغانستان و چند فرد دیگر از جمله کسانی هستند که قرار است احضار شوند.

مکال در بیانیه‌ای گفت: «این ۹ مقام اطلاعات مهمی دارند که برای کشف چگونگی و چرایی خروج حکومت بایدن از افغانستان و تسلیم ننگین به طالبان، حیاتی است.»

او علاوه کرد که این مقامات احضار شده همچنان اطلاعات مهمی در مورد کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی و مجروح شدن ۴۵ تن دیگر در حمله در میدان هوایی کابل دارند.

آقای مکال گفته این کمیته با انجام مصاحبه با مقامات فعلی و پیشین حکومت امریکا که در برنامه‌ریزی و اجرای عقب‌نشینی دخیل هستند، ادامه خواهد داد.

این مقام امریکایی از حزب جمهوری‌خواه، بدین باور است که از همه‌ی این موارد می‌شد جلوگیری کرد. مکال بارها با انتقاد از عملکرد بایدن گفته که او افغانستان را به طالبان تسلیم کرد.

این مقام امریکایی به منظور تحقیق بیش‌تر پیرامون خروج، بارها از وزارت خارجه ایالات متحده خواسته تا اسناد خروج از افغانستان را در دسترس وی قرار دهد.

بنابر درخواست مکرر مکال چندی پیش وزارت خارجه امریکا بیش از ۳۰۰ سند مرتبط با خروج از افغانستان را در اختیار کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا قرار داد. با این‌حال مکال می‌گوید که تا رسیدن به حقیقت کامل، به تحقیقات ادامه خواهد داد.

او این‌بار از ۹ مقام امریکایی خواسته تا برای انجام تحقیق و مصاحبه پیرامون علت‌یابی خروج از افغانستان، تاریخ و زمان مصاحبه‌های رونویسی شده را تا شش روز دیگر ترتیب دهند.

افزون بر آن، مکال چند روز پیش با خانواده‌های ۱۳ سرباز امریکایی که در بیرون از میدان هوایی کابل در روزهای پایانی عقب‌نشینی کشته شدند، نشستی برگزار کرد.

مکال به خانواده‌های سربازان گفت: «تنها کاری که می‌توانم انجام دهم اینست که قول بدهم. من در این تحقیق تسلیم نخواهم شد.» او در این دیدار گفته تا زمانی که به حقیقت کامل در مورد چگونگی آن اتفاق دست پیدا نکند، تسلیم نخواهد شد.

با این‌حال، سخنگوی وزارت دفاع امریکا در تقابل با آنچه مکال از آن به عنوان خروج آشفته‌ یاد می‌کند، گفته است: «فرماندهان نظامی ایالات متحده در افغانستان بهترین تصمیم‌ها را گرفتند و بهترین توصیه‌های نظامی خود را بر اساس آنچه در آن زمان شناخته شده بود، ارائه کردند.»

او می‌گوید که رهبران امریکا اقدامات مناسب را در پاسخ به تهدیدات گزارش شده در آن زمان، انجام دادند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟