یوناما: طالبان به زندانیان زن رسیدگی نمی‌کنند

  • انتشار: ۱۹ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: امنیت و حوادثسیاست
  • شناسه مطلب: 197584

رزا اوتونبایوا؛ رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان اعلام کرده که زنان در زندان‌های طالبان از امکانات کافی و رسیدگی برخوردار نیستند. در همین حال، یوناما در خبرنامه‌ای گفته که خانم اتونبایوا از زندان پلچرخی دیدار داشته است.

رزا اوتونبایوا؛ رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که زندانیان آسیب‌پذیر به خصوص زنان در زندان‌های طالبان به خدمات حقوقی دسترسی ندارند.

رییس یوناما در دیدارش با محمد یوسف مستری؛ رییس اداره زندان‌های طالبان گفته است که حجم بالای بازداشت‌ها توسط طالبان و صدور حکم مجازات درازمدت توسط دستگاه قضایی آنان چالش‌هایی را در خصوص تامین «عدالت کیفری» و تاسیسات زندان‌ها در افغانستان ایجاد می‌کند.

یوناما در خبرنامه‌ای گفته است که خانم اتونبایوا از زندان پلچرخی نیز دیدار داشته و از همکاری طالبان در جهت دسترسی مداوم تیم‌های حقوق بشری به زندان‌های کشور، استقبال کرده است.

بر اساس این خبرنامه، طالبان به رییس هیات نمایندگی سیاسی ملل متحد در افغانستان گفته‌اند که در زندان پلچرخی هم اکنون ۵هزار نفر زندانی هستند؛ اما شمار آنان در حال افزایش است.

خانم اوتونبایوا گفته است که برای حمایت از حقوق زندانیان در ساختار قضایی، از جمله کمک‌های حقوقی، محاکمه‌های سریع و جاگزین‌های حبس، باید کارهای بیش‌تری انجام شود.

او در این دیدارش گفته: «امیدوارم بتوانیم در این زمینه از کار تعامل گسترده‌تر خود در افغانستان پیش‌رفت بیش‌تری داشته باشیم. ما همچنین باید تلاش‌ها را روی مقابله با علل ریشه‌ای زندانی‌شدن بیش از حد افراد متمرکز کنیم.»

بر بنیاد این خبرنامه، رییس اداره زندان‌های طالبان در این دیدار از ملل متحد خواسته است که کمک بیش‌تر به زندانیان به‌ویژه در زمینه‌های مراقبت‌های صحی، تغذیه، آموزش و حرفه به هدف بهبود چشم‌انداز معیشت، انجام دهد.

در همین حال، خانم اوتونبایوا در این دیدار هشدار داده است که با وجود نیازهای بشردوستانه آشکار؛ اما حمایت کمک‌کنندگان بین‌المللی از افغانستان در حال کاهش است که تا حدی زیادی مرتبط به محدودیت‌های مستمر مقام‌های طالبان بر زنان و اعلام قانون جدید تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟