چرا به عزاداری محرم نیازمندیم؟

  • انتشار: ۱۳ سرطان ۱۴۰۴
  • سرویس: دیدگاه
  • شناسه مطلب: 231582

تصاویر تخریب مراکز عزاداری در جبرییل هرات‌ توسط طالبان عمیقاً آزار دهنده است.

کاملا واضح است که ما با دشمنی مواجه هستیم که هیچ حیثیتی برای ما قائل نیست. طالبان ما را حتی در حد رعیت هم به رسمیت نمیشناسد.

ما ناچاریم به هر طریق ممکن از این شیعه ستیزی و هزاره ستیزی حاکمیت عبور کنیم و باید راه مناسب عبور از آن را به درستی فهم نماییم.

برخی مدعی اند که راه نجات شیعه و هزاره، منحصر در داکتر شدن و فیلسوف شدن و اقتصاد دان شدن است نه اقامه عزای محرم.

البته ما برای حفظ خود در افغانستان و بلکه در هرجای دیگر از جهان، نیازمند مسلح شدن به سلاح دانش هستیم، ما به فیلسوف و داکتر و انجیر شدیداً محتاجیم و تنها همین مسیر است که می‌تواند موجودیت ما را به رخ همه بکشد، اما داشتن دانش، با اینکه شرط لازم برای بقا هست، اما شرط کافی بقا نیست.

ما در یک جامعه برابر و در یک حاکمیت عادل زندگی نمی‌کنیم که اگر دانشمند بودیم، حقوق برابر با دیگران هم داشته باشیم.

ما در ذیل حاکمیت های مستبد و ستمگری چون طالبان، حتی اگر فیلسوف ها و اقتصاد دان ها و داکتر ها و انجیر های خوبی هم باشیم، نهایتاً برده های باسواد تری خواهیم بود.

ما برای داشتن زندگی آبرومند، نیازمند تحقق عدالت هستیم.

اگر می‌خواهیم انسان باشیم و با بقیه برابر زندگی کنیم، با انجیر شدن و داکتر شدن، به تنهایی نمی‌توانیم موفق شویم. چه بسا داکتر ها و انجیرهایی که برده هستند نه آقا.

ما برای بهتر زیستن و رسیدن به عدالت، نیازمند مبارزه ایم. مبارزه ای از جنس اعتقاد و باور که ارزش دادن هزینه را داشته باشد.

و تجربه هزار و چهارصد ساله نهضت های آزادیبخش در جهان از گاندی گرفته تا دیگران، نشان می‌دهد که تنها راه حسین علیه السلام که می‌تواند انگیزه کافی و لازم و موثر را برای مبارزه عدالت‌خواهانه فراهم کند.

برگزاری مراسم عاشورا و محرم، به صورت محکم و عمیقی یک مسیر مبارزاتی را برای ما ترسیم می‌کند. مسیری که عاری از خشونت است، اما سرتاسر جامعه را حول یک محور انگیزه بخش اعتقادی بسیج می‌کند.

ما برای عبور از بحران کنونی، سخت محتاج حسین علیه السلام و عاشورا هستیم و بدون طی این مسیر مبارزاتی، اگر بهترین فیلسوفان و مهندسان و داکتر های عالم هم باشیم، باز باید برای حاکمیت مستبد، بردگی کنیم نه اینکه زندگی آزاد و برابر داشته باشیم.

سید احمد موسوی مبلغ

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *