پاکستان در پی کاهش تعامل با طالبان است
- انتشار: ۱ عقرب ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 199329
رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که این کشور با عدم تعیین نماینده ویژه در پی کاهش تعامل با طالبان میباشد.
اکسپرس تریبون گزارش داده است که پاکستان با عدم تعیین نماینده ویژه در امور افغانستان، در پی کاهش تعامل با طالبان است. در همین حال، منابع آگاه به اکسپرس تریبون گفتهاند که تردید پاکستان در تعیین نماینده ویژه، ناشی از راهبرد جدید این کشور در کاهش تعامل با طالبان است.
این در حالی است که پس از گذشت بیش از شش هفته از برکناری آصف درانی؛ نماینده ویژه پیشین پاکستان از سمتاش، دولت این کشور تاکنون اقدامی برای انتخاب جانشین او انجام نداده است.
اکسپرس تریبون در گزارش خود گفته که مقامهای وزارت خارجه پاکستان باور دارند که با وجود محدودیتهای کنونی، میتوانند بدون نیاز به یک نماینده ویژه، امور مربوط به افغانستان را پیش ببرند.
در حالی که بسیاری از کشورها برای تعامل بیشتر با طالبان نمایندگان ویژه تعیین کردهاند، پاکستان با تصمیم شگفتآور، در دهم ماه سپتامبر میلادی، آصف درانی را از سمت نماینده ویژهاش برکنار کرد.
این اقدام بدون ارائه هیچ توضیح رسمی صورت گرفت و موجی از ابهام و انتقاد را نیز برانگیخته است.
در این گزارش آمده است آصف درانی که در ماه می ۲۰۲۳ میلادی جانشین محمد صادق شده بود، نتوانست تاثیر مثبتی بر روابط پاکستان و افغانستان بگذارد.
منابع آگاه به این روزنامه گفتهاند که درانی تعاملات محدودی با دولت طالبان داشت و از پذیرش بالایی در کابل برخوردار نبود.
این عوامل باعث شد که دوره فعالیت آقای درانی به عنوان فرستاده ویژه بینتیجه پایان یابد و روابط میان پاکستان و طالبان به جای بهبود، تیرهتر شود.
با برگشت حاکمیت طالبان به قدرت، انتظار میرفت روابط تاریخی میان پاکستان و آنان موجب بهبود تعاملهای میان دوطرف شود؛ اما برعکس، اوضاع پیچیدهتر شد.
حملههای هراسافکنی در پاکستان به طور چشمگیری افزایش یافته است و اسلامآباد میگوید که پناهگاههای تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در خاک افغانستانِ زیر اداره طالبان است و این پناهگاهها را منبع اصلی این تهدیدها عنوان کرده است.
پاکستان بارها از طالبان خواسته است تا علیه تیتیپی اقدام کنند؛ اما اکسپرس تریبون میگوید که آنان از این کار خودداری کردهاند.
به گفته این روزنامه پاکستان اکنون در شرایطی قرار دارد که به نظر میرسد از انتصاب یک نماینده ویژه جدید برای افغانستان به دلیل عدم تاثیرگذاری این نقش خودداری میکند و سیاست کلی خود را به سمت کاهش تعاملات با طالبان و تمرکز بر مقابله با تهدیدات داخلی سوق داده است.
نظرات(۰ دیدگاه)