وزیر خارجه روسیه: سازمان ملل طالبان را به صورت کلی به عنوان «سازمان تروریستی» نمی‌شناسد

  • انتشار: ۱۸ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 205827

سرگئی لاوروف؛ وزیر خارجه روسیه می‌گوید که گروه طالبان به عنوان یک «سازمان تروریستی» در فهرست سیاه سازمان ملل متحد قرار ندارد و تنها نام برخی رهبران این گروه به صورت فردی در این فهرست قرار دارند.

آقای لاوروف روز شنبه ۱۷ قوس در نشست «فورم دوحه» در قطر به برخی سوالات درباره تعامل کشورش با طالبان پاسخ داد.

او در پاسخ به سوالی درباره دلیل همکاری روسیه با طالبان با توجه به اتحاد گذشته این گروه با القاعده و حضور برخی رهبران آن در فهرست سیاه، گفت: «ما هرگز سفارت خود را در کابل تعطیل نکردیم؛ نه در دوران اشغال افغانستان توسط امریکا و ائتلاف، نه در زمان خروج شرم‌آور آن‌ها. طالبان به عنوان یک سازمان در فهرست هراس‌افکنی سازمان ملل قرار ندارند».

او در ادامه تصریح کرد که تنها نام برخی رهبران طالبان در فهرست سیاه سازمان ملل درج است در حالی که خود این جریان در سازمان ملل به عنوان «گروه تروریستی» شناخته نمی‌شود.

سرگئی لاورف همچنین به روابط روسیه با طالبان اشاره کرد و گفت که کشورش با طالبان در افغانستان تعامل دارد؛ زیرا شرایط تغییر کرده است. او اضافه کرد که روسیه به امنیت و ثبات در افغانستان اهمیت می‌دهد و از تعامل با طالبان به عنوان یک واقعیت جدید در دیپلماسی جهانی یاد کرد.

این مقام روسی گفت که مسکو به دنبال راه‌هایی برای همکاری با تمامی طرف‌ها است تا به ثبات بیشتر در این کشور کمک کند. او به این نکته اشاره کرد که باید به تحولات و تغییرات در سیاست‌های جهانی توجه کرد و از این رو نباید به طور یک‌جانبه به رفتارهای طالبان نگاه کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین درباره شباهت وضعیت ارتش افغانستان در سال ۲۰۲۱ و ارتش سوریه در روزهای اخیر گفت: «من تصور می‌کردم که امریکایی‌ها با عجله بیشتری افغانستان را ترک خواهند کرد».

روسیه تعامل نزدیک با طالبان دارد و پیش از این بارها مقام‌های روسیه از جمله ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهور این کشور گفته که طالبان واقعیت افغانستان اند و روسیه به تعامل با این گروه ادامه می‌دهد.

این کشور همچنین در برخی نشست‌های بین‌المللی که میزبانی مسکو برگزار می‌شود، طالبان را دعوت می‌کند و رفت و آمد هیأت‌های روسی نیز کابل در سه سال گذشته جریان داشته است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟