واکنش‌ها به حملات پاکستان به پکتیکا: وحشیانه و ناشی از سیاست نادرست اسلام‌آباد در تقویت تروریزم

  • انتشار: ۵ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: امنیت و حوادثتیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 207929

در ادامه واکنش‌های گسترده به حملات هوایی پاکستان به پکتیکا، عبدالسلام ضعیف؛ سفیر پیشین طالبان در اسلام‌آباد، این حملات را محکوم کرده و آن‌ را وحشیانه خوانده است. حامد کرزی؛ رییس جمهوری پیشین هم پاکستان را متهم به اتخاذ سیاست برای تقویت افراط‌گرایی کرده است.

عبدالسلام ضعیف؛ سفیر پیشین طالبان در اسلام‌آباد در واکنش به حملات روز سه‌شنبه، ۴ جدی پاکستان در پکتیکا گفته: «حمله هوایی پاکستان به افغانستان یک اقدام وحشیانه و مشمئز‌کننده بر ضد همه اصول است. دیکتاتوری پاکستان می‌خواهد بی‌ثباتی سیاسی، امنیتی و اقتصادی را در ملت خود ایجاد کند و بی‌اعتمادی مردم را نسبت به آن‌ها.»

در همین حال، حامد کرزی؛ رییس‌ جمهور پیشین افغانستان هم حمله هوایی نیروهای نظامی پاکستان بر مناطقی از ولایت پکتیکا را با «شدیدترین الفاظ تقبیح» کرد.

آقای کرزی گفته این حمله را «تجاوز آشکار و نقض حاکمیت افغانستان» دانست.

کرزی تنش در روابط کابل و اسلام‌آباد را «محصول سیاست‌‌های نادرست پاکستان مبنی بر تقویت افراطیت در منطقه و تلاش برای تضعیف مستمر افغانستان دانسته است.»

او گفته که رفع تنش را وابسته به بازنگری فوری و جدی سیاست‌های پاکستان می‌داند.

آقای کرزی ایجاد رابطه متمدنانه بر مبنای حسن همجواری و روابط نیک همسایگی را نیز به نفع پاکستان و افغانستان خوانده است.

طالبان با تایید این رویداد گفته‌اند که به این حمله پاسخ خواهند داد.

رسانه‌های نزدیک به ارتش پاکستان گزارش داده‌اند که در این حملات هدفمند، شماری از شبه‌نظامیان کشته شده و چهار مرکز عملیاتی آن‌ها نابود شده است.

اما وزارت دفاع طالبان گفت که به «مهاجرین وزیرستانی» حمله شده و در آن شماری از افراد ملکی از جمله کودکان کشته و زخمی شدند.

در همین حال، محمد حنیف اتمر؛ وزیر امور خارجه حکومت پیشین نیز گفته است: «ما حملات وحشیانه اردوی ‎پاکستان را در خاک ‎افغانستان که به هر بهانه‌ای صورت گرفته و یا می‌گیرد، به شدت محکوم می‌کنیم.»

اتمر گفت: «جای تأسف فراوان است که برای جلوگیری از این حملات وحشیانه، رژیم طالبان هیچ امکانی در اختیار ندارد؛ نه قوای هوایی و نه قوای دفاع هوایی.»

به گفته‌ اتمر در طول تقریبا سه دهه اخیر، دو بار نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، شامل قوای هوایی و دفاع هوایی که با قربانی‌های عظیم ساخته شده بودند، از بین برده شدند.

در حالی‌که به گفته او هر دو بار واضح بود که این خواست همیشگی پاکستان بوده، اما برای آن بهانه‌های مختلف سیاسی تراشیده شد و این فاجعه به دست خود افغانستانی ها صورت گرفت. پرسش نسل‌های نو کشور  این است که آیا این کار درست بود؟ آیا دلایل و بهانه‌های دیروزی می‌تواند بی‌چارگی و بی‌دفاعی امروز را توجیه کند؟

او تاکید کرد که این وضعیت ایجاب می‌کند تا رهبران طالبان از این تجارب تلخ تاریخی درس بگیرند و بدانند که بقای کشور و بقای خودشان، بستگی به اتحاد و اتفاق ملی ما در برابر متجاوزین دارد. اگر طالبان به حقوق تمام مردم کشور، مصالحه ملی و استقرار نظام مشروع در کشور تن ندهند، اتحاد و اتفاق ملی به دست نخواهد آمد و قدرت دفاع مشروع از وطن گرفته خواهد شد؛ درست مانند آن‌که قبلاً با از بین بردن اردوی ملی افغانستان، این قدرت ملی دو بار از مردم افغانستان گرفته شد.

امرالله صالح هم به این حملات واکنش نشان داده و گفته است که «واکنش طالبان در برابر پاکستان به خاطر بمباران  ولسوالی برمل در ولایت پکتیکا از همین حالا وضاحت دارد.»

او همچنین گفته: «تعداد ملیشه‌های طالبان در ولایت پکتیکا که در خط دیورند قرار دارد کمتر از دو هزار نفر و تعداد ملیشه‌های طالبان در ولایت پنجشیر که چند صد کیلومتر از پاکستان و خط دیورند  فاصله دارد – بیست هزار نفر.»

او افزوده: «تعداد ملیشه‌های طالبان در ولایت خوست که سرحدی شمرده می‌شود – سه هزار نفر، تعداد ملیشه‌های طالبان در سه ولسوالی اندراب هفت هزار نفر. به خاطر این‌که ملت افغان بتواند از علوم معاصر و تکنالوژی برای حراست از نام، ننگ، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی حراست کند امر شده است که مکتب تنها تا صنف شش باشد. تمام دانشگاه‌های خصوصی سقوط کرده اند.»

پیشتر زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور افغانستان، سه‌شنبه‌شب، ۴ جدی در واکنش به حملات هوایی پاکستان بر پکتیکا گفت که طالبان این حمله را احتمالا بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.

او در ایکس افزوده که گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که پاکستان حملات شدید هوایی را بر ولسوالی برمل پکتیکا انجام داده است. او تاکید کرده: «اگر درست باشد، طالبان احتمالا پاسخ خواهند داد.»

خلیلزاد گفته است که دوطرف به جای درگیری به توافق نیاز دارند که اجازه ندهند گروه‌های مخالف علیه منافع ملی این دو کشور استفاده کنند.

این در حالی است که پیش‌تر منابع گزارش دادند که بخش‌هایی از ولسوالی «برمل» این ولایت آماج حملات هواپیماهای بی‌سرنشین قرار گرفته است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟