نماینده امریکا در شورای امنیت خواستار فشار بر طالبان برای تغییر مسیر این گروه شد

  • انتشار: ۵ میزان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 154600

رابرت وود، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره‌ی افغانستان، خواستار فشار اعضای این شورا بر طالبان شده است تا به گفته او این گروه «مسیر مخرب خود را تغییر دهد».

او در این نشست که شام دیروز (سه‌شنبه، ۴ میزان) برگزار شد که در نخست درباره‌ی وضعیت زنان و دختران افغانستان صحبت کرده و گفته است که طالبان تصمیم گرفته اند که احکام متعددی را برای جلوگیری از مشارکت کامل زنان در جامعه افغانستان تحمیل کنند.

این دیپلمات امریکایی افزوده که محدودیت‌های طالبان علیه زنان کاملا غیرقابل دفاع است.

او گفته است: «طالبان می‌خواهیم که این محدودیت‌ها را کنار بگذارند و به زنان و دختران اجازه دهند به آموزش دسترسی داشته باشند که مشارکت کامل، برابر و معنادار آنها را در جامعه ممکن می‌سازد.»

نماینده امریکا همچنین گفته است که طالبان یک محیط عملیاتی دشواری برای نهادهای کمک‌رسان ایجاد کرده‌اند.

او افزوده است که هرگونه مداخله یا انحراف در کمک‌های بشردوستانه کاملا غیرقابل قبول است.

رابرت وود بیان کرده است: «ما همچنان از طالبان انتظار داریم که اجازه دسترسی بدون مانع به کمک های بشردوستانه و جریان کمک ها را مطابق با اصول بشردوستانه بدهد.»

او به نقض حقوق بشر و گزارش‌ دفتر معاونت سازمان ملل (یوناما) درباره‌ی قتل و بازداشت نظامیان و مقام‌های حکومت پیشین اشاره کرده و گفته است که نقض حقوق بشر غیرقابل قبول است و مأموریت یوناما برای گزارش و نظارت بر این موارد و همچنین برای ارتقای حقوق و توانمندسازی زنان حیاتی است.

نماینده امریکا در ادامه گفته است که اعضای شورای امنیت باید به همکاری با یکدیگر ادامه دهند تا طالبان را تحت فشار قرار دهند تا مسیر مخرب خود را تغییر دهند.

او گفته است: «در واقع، شورا باید طالبان را تحت فشار قرار دهد تا در گفت‌وگوی جدی با مردم افغانستان برای حمایت از آرمان‌های آنها، برای پایان دادن به نقض حقوق بشر، و اجازه دادن به کمک به افراد نیازمند شرکت کنند.»

در نشست دیروز رزا اوتنبایوا، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس یوناما گفت که تعامل با طالبان باعث تغییر مثبت در این گروه نشده و او از این جهت به‌طور فزاینده نگران است.

او افزود که «اگر چنین وضعیتی ادامه یابد، ما به نگرانی‌های بین‌المللی، طالبان و مهم‌تر از همه، نیازهای مهم مردم افغانستان رسیدگی نمی‌توانیم».

فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفت سیاست‌هایی که باعث محرومیت زنان می‌شود، برای جامعه بین‌المللی غیرقابل قبول است و او به‌عنوان یک زن، هر روز با اثرات این ممنوعیت‌ها بر زنان افغانستان، دست‌وپنجه نرم می‌کند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *