نصیر احمد فایق: جامعه بین‌المللی تعامل با نیروهای سیاسی دموکراتیک را آغاز کند

  • انتشار: ۱ سرطان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 143424

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان گفته است که تعامل و گفت‌وگو تنها با طالبان نتیجه نداده و زمان آن فرا رسیده که جامعه بین‌المللی با نیروهای سیاسی دموکراتیک وارد تعامل شود.

این نشست شورای امنیت دیروز (چهارشنبه، ۳۱ جوزا) درباره‌ی افغانستان برگزار شد.

نصیراحمد فایق در سخنرانی خود در این نشست گفته است که در این دو سال اخیر، جامعه جهانی به امید دریافت پاسخ مثبت، با طالبان تعامل و گفت‌وگو کرده است، اما این گروه نه تنها به خواسته‌ها پاسخ مثبت نداده‌اند، بلکه تلاش می‌کنند اعمال خود را در پوشش نسخه‌ای تحریف‌شده دین و فرهنگ، توجیه و سرپوش بگذارند.

فایق افزوده است که طالبان در صحنه بین‌المللی به سیاست باج‌خواهی و اخاذی با سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی متوسل شده‌اند.

او گفته‌ است که طالبان در سطح ملی هم سیاست‌های ظالمانه دهه ۱۹۹۰ بازگشته‌اند، قدرت و اقتدار خود از طریق اعمال ارعاب و سرکوب تحکیم می‌کنند.

فایق در ادامه گفته است: «زمان و تجربه ثابت کرده است که گفت‌وگو و تعامل، در درجه اول تنها با طالبان، نتیجه‌ای نداشته است. بنابراین، اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه بین‌الملل باید یک تعامل ساختاریافته با نیروهای سیاسی دموکراتیک را برای کمک به یافتن راه‌حل مشخص برای بحران آغاز کند.»

او تأکید کرده است که باید به نیروهای سیاسی دموکراتیک، بستر و فرصت لازم فراهم شود.

او علاوه کرده است که پس از این در تلاش‌های بین‌المللی، آغاز یک روند سیاسی در راستای حل و فصل سیاسی از طریق گفت‌وگوی ملی در اولویت قرار داده شود.

فایق گفته است که بحران افغانستان اساساً ماهیت سیاسی دارد و نیازمند راه‌حل سیاسی است. به گفته‌ی او، تاکنون بیشتر توجه جامعه بین المللی به مسائل حقوق بشر و وضعیت بشردوستانه معطوف بوده است.

روزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل و رییس هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) نیز دیروز در نشست شورای امنیت سخنرانی و گفت که تا زمانی که طالبان محدودیت‌ها علیه زنان و دختران را لغو نکنند، به رسمیت‌شناختن حکومت این گروه ناممکن است.

اوتنبایوا گفته است که طالبان از یک طرف خواستار به رسمیت‌شناخته شدن حکومت شان هستند و از طرف دیگر با اعمال محدودیت در برابر زنان و دختران، در تضاد با این خواست‌شان و ارزش‌های مندرج در منشور سازمان ملل عمل می‌کنند.

او افزوده است که در دیدارهای متعدد با مقام‌های طالبان این موضوع را یادآوری کرده و خواستار لغو محدودیت‌های این گروه علیه زنان و دختران شده است.

به‌گفته‌ی او، فتواها و فرمان‌های طالبان در بین مردم افغانستان محبوبیت ندارد و ادامه‌ی این وضعیت به اعتبار داخلی و بین‌المللی طالبان بیشتر آسیب می‌زند.

رییس یوناما در جریان صحبت‌هایش حکومت طالبان را «خودکامه و منزوی» توصیف کرده و تأکید کرده است که ترکیب مردانه‌ی حکومت این گروه از قوم پشتون برخاسته‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *