نشست شورای امنیت؛ نصیراحمد فایق: مردم افغانستان مخالف تعامل جامعه جهانی با طالبان هستند

  • انتشار: ۳۰ قوس ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 165204

نصیراحمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان گفته است که شهروندان افغانستانی مخالف هرنوع تعامل جامعه جهانی با طالبان هستند.

فایق روز چهارشنبه، ۲۹ قوس، در این نشست افزوده که وی در این زمینه تماس‌های بیشتری از مردم افغانستان دریافت کرده است.

وی تصریح کرده است که طالبان پس از تسلط دوباره‌شان بر افغانستان، حقوق شهروندان به‌ویژه زنان را به‌گونه جدی نقض کرده‌اند.

فایق برداشت طالبان از همه‌شمول بودن حکومت را نادرست خوانده و تاکید کرده که جامعه جهانی باید در زمینه ایجاد حکومت فراگیر و پاسخگوی براساس خواست‌های مردم در افغانستان تلاش کند.

سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل همچنان خاطرنشان کرده است که افغانستانی ها برای سومین سال پیهم زیر سلطه سرکوب‌گرایانه طالبان زنده‌گی‌می‌کنند.

وی در این نشست خطاب به اعضای شورای امنیت گفته است که طالبان در افغانستان در کنار محروم ساختن سیستماتیک زنان و دختران از آموزش، تحصیل و کار، مخالفان به‌ویژه زنان معترض را بازداشت و شکنجه می‌کنند.

نصیراحمد فایق کشتار هدفمند علمای شیعه، مردم هزاره، نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین توسط طالبان و همچنان فعالیت روزافزون گروهای تروریستی را از چالش‌های دیگر در افغانستان عنوان کرده است که زیر سلطه این گروه ادامه دارد.

به گفته وی، طی بیش از دوسال از سلطه طالبان در افغانستان، حدود ۲۹ میلیون افغانستانی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

نماینده افغانستان در سازمان ملل همچنان با اشاره به افزایش فقر و بی‌کاری در کشور گفته است که رژیم طالبان توان مدیریت حوادث طبیعی و بازگشت پناه‌جویان را ندارد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که پیشتر رزا اوتونبایوا، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت خواستار تعامل بیشتر جامعه جهانی با طالبان شد.

وی هشدار داد که نقض حقوق زنان و دختران افغانستانی ممکن است بن‌بست موجود بر سر تعامل جامعه جهانی با این گروه را طولانی‌تر کند.

این مقام سازمان ملل افزوده که گفت‌وگوها به طالبان مشروعیت نمی‌بخشد، اما می‌توان از آن به‌عنوان تشویق این گروه برای تغییر استفاده کرد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *