نشست شورای امنیت دربارهی افغانستان؛ روسیه: تنها گفتوگو با طالبان منجر به خروج از بنبست خواهد شد
- انتشار: ۹ جدی ۱۴۰۲
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 166303
نمایندهی روسیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل دربارهی افغانستان گفته است که «موضوع افغانستان تنها در صورتی میتواند از بنبست خارج شود که گفتوگوی منسجم و صبورانه با طالبان وجود داشته باشد».
روسیه در این نشست که دیروز (جمعه، ۸ جدی) برگزار شد، به قطعنامهی شورای امنیت دربارهی اجرای پیشنهادهای گزارش فریدون سینیرلیاوغلو، ارزیابیکنندهی مستقل افغانستان رأی ممتنع داده است.
آنا اوستین نیوا، معاون نمایندهی دائم روسیه در سازمان ملل پس از رأیگیری گفته است که بسیاری از ایدههای گزارش بازتاب رویکردهای کلی بازیگران منطقهای در قبال افغانستان است.
این دیپلمات روسی افزوده است از اینکه قطعنامهی شورای امنیت که به موضوعات «مبرمی» مانند مقابله با تهدیدات تروریستی و مواد مخدر، کمکهای بشردوستانه، حقوق بشر، اهمیت ایجاد ساختار و نقشهراه میپردازد استقبال میکند، اما توصیهها باید «بهصورت صبورانه و جامع، از جمله در مشورت با طالبان مورد بحث قرار گیرد».
او تأکید کرده است: «ارزیابی هوشیارانه از وضعیت میدانی با در نظر گرفتن واکنش طالبان مهم است.»
آنا اوستین نیوا گفته است که تلاش برای تحمیل روندها و عمل به خواست دیگران در افغانستان، حتا تحت نظارت سازمان ملل متحد، نتیجهی معکوس داشته و «تاریخ افغانستان سابقهی غمانگیزی از اینگونه اقدامات و پیآمدهای آن دارد».
او اضافه کرده است که دبیرکل سازمان ملل در هنگام تعیین یک فرستادهی ویژه با طالبان مشورت کند و نظرات همه اعضای شورای امنیت را نیز در نظر بگیرد. بهگفتهی این دیپلمات روسی، «این یک شرط اصولی است».
آنا اوستین نیوا گفته است: «ما متقاعد شدهایم که موضوع افغانستان تنها در صورتی میتواند از بنبست خارج شود که گفتوگوی منسجم و صبورانه با مقامهای دفکتو (طالبان) وجود داشته باشد و برخی از کمککنندگان غربی از لفاظیهای معمول خود دست بردارند و دست از دستکاری با کمکهای بشردوستانه بردارند.»
چین هم به قطعنامهی دیروز شورای امنیت رأی ممتنع داده است.
پیشنویس این قطعنامه از سوی جاپان و امارات متحده عربی پیشنهاد شده بود.
در این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و سایر «ذینفعان» خواسته شده است که توصیههای «ارزیابی مستقل افغانستان» را برای افزایش مشارکت بینالمللی به شیوهی منسجمتر، هماهنگتر و ساختارمندتر درنظر بگیرند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین در قطعنامهی خود از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته است که در مشوره با اعضای این شورا، بازیگران و ذینفعان مرتبط به افغانستان، از جمله مقامهای طالبان، زنان، جامعهی مدنی و کشورهای منطقه یک نمایندهی ویژه در مورد افغانستان با تخصص قوی در مورد حقوق بشر و جنسیت تعیین کند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که این نمایندهی ویژه باید توصیههای ارزیابی مستقل افغانستان را بدون لطمهزدن به مأموریت یوناما و فرستادهی ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان اجرایی کند.
نظرات(۰ دیدگاه)