مهاجرت نزدیک به ۸ میلیون شهروند افغانستانی پس از تسلط طالبان

  • انتشار: ۲۴ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: اخبار مهاجرینتیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 198282

 نصیراحمد اندیشه؛ نماینده افغانستان در جنوا از مهاجرت ۸ میلیونی شهروندان افغانستانی پس از تسلط طالبان خبر داده و گفته که وضعیت مهاجران و بی‌جاشدگان یکی از پرچالش‌ترین موضوعات در جهان است.

نصیراحمد اندیشه؛ نماینده افغانستان در جنوا روز دوشنبه، ۲۳ میزان در نشست کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهجویان گفت که پس از سال ۲۰۲۱ و «تسلط نظامی طالبان»، نزدیک به ۸ میلیون شهروند افغانستان کشور را ترک کرده‌اند.

او در هفتادوپنجمین نشست این سازمان تاکید کرد که افغانستان یکی از بزرگ‌ترین «مهاجرت‌های دسته جمعی» را در تاریخ بشریت دارد و باید به ریشه و تبعات این معضل پرداخته شود.

هرچند او در این نشست دلایل اصلی مهاجرت شهروندان از افغانستانِ زیر اداره طالبان را به گونه مشخص بیان نکرده است؛ اما شماری از شهروندان پیش از این گفته‌اند که آنان به دلیل ممنوعیت آموزش فرزندان‌شان توسط طالبان، فقر روزافزون، وضعیت بد اقتصادی و نبود اشتغال، ناگزیر هستند کشور را ترک کنند.

این در حالی است که علی کاظمی؛ مسئول مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت عدلیه ایران پیش از این گفت که ۸۵ درصد کودکان کار در تهران، مهاجران افغانستان هستند.

او در مصاحبه با خبرگزاری ایسنای ایران گفته است که در مجموع ۳هزارو۲۰۰ کودک کار در جاده‌های ایران حضور دارند که از این میان ۸۵ درصد آنان مهاجران افغانستان هستند.

در همین حال، یافته‌های یک پژوهش نشان می‌د‌هد که «بیکاری» و «وضعیت بد اقتصادی» از دلایل بنیادی مهاجرت‌های غیرقانونی شهروندان کشور هستند.

از سوی دیگر، ایران و پاکستان روند اخارج اجباری مهاجران افغانستان را شدت بخشیده‌اند و این مهاجران از برخورد نادرست و خلاف ارزش‌های انسانی پولیس ایران و پاکستان نیز شکایت دارند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟