ممنوعیت کشت تریاک معیشت ۷ میلیون افغانستانی را مختل کرده است

  • انتشار: ۲ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: اقتصادتیتر 1
  • شناسه مطلب: 207555

براساس گزارش‌ها پس از ممنوعیت کشت تریاک توسط طالبان در افغانستان، برنامه توسعه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که کشاورزان افغانستان تاکنون جایگزین برای کشت تریاک ندارند و این اقدام طالبان معیشت ۷ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد با نشر گزارش تازه‌ای اعلام کرده است که کشاورزان افغانستانی جایگزینی برای کشت تریاک دریافت نکرده‌اند.

براساس گفته این نهاد ده‌ها هزار دهقان به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش درآمدشان را از دست داده‌اند.

این در حالی است که طالبان بارها اعلام کرده‌اند که قانون ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان از زمان اجرایی شدن این فرمان، موفقیت‌آمیز بوده است؛ اما گزارش‌های از نبودن کشت جایگزین برای کشاورزان موفقیت این قانون را زیر سوال برده است.

تحلیلگران بر این باور اند که تداوم ممنوعیت این قانون در میانه نبود راه‌های بدیل برای منبع درآمد کشاورزان، فقر را در مناطق روستایی تشدید خواهد کرد.

این در حالی است که هرچند گندم تا حد زیادی جایگزین خشخاش شده است؛ اما محصول کم ارزشی است که به کشاورزان فقیر اجازه داشتن درآمد بالا را نمی‌دهد.

کشت تریاک بخش بزرگی از کشاورزی افغانستان را به ویژه در مناطق جنوب و روستایی تشکیل می‌داد.

براساس برآوردهای سازمان ملل متحد، توقف کشت تریاک بر معیشت هفت میلیون نفر تاثیر گذاشته است. این در حالی است که اقتصاد افغانستان ضعیف و شکننده است.

طالبان در حالی به مبارزه منع مواد مخدر رو آورده‌اند که جایگزین‌هایی برای این محصول برای کشاورزان ارائه نکرده‌اند.

کمپاین طالبان علیه مواد مخدر بلافاصله پس از به دست گرفتن قدرت در سال ۲۰۲۱ آغاز شد. این قانون کشت تریاک در افغانستان را کاهش داده است. هرچند گزارش های ضدونقیضی در این مورد وجود دارد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟