قیامت صغری
- انتشار: ۱۹ جوزا ۱۳۹۹
- سرویس: اجتماعیدیدگاه
- شناسه مطلب: 87538
قرآن کریم در توصیف قیامت کبری میفرماید: یَوْمَ یَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ (روزى که آدمى از برادرش) وَأُمِّهِ وَأَبِیهِ (و از مادر و پدرش) وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِیهِ (و از همسرش و پسرانش مى گریزد) لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ یَوْمَئِذٍ شَأْنٌ یُغْنِیهِ (در آن روز هر کسى از آنان را کارى است که او را به خود مشغول مى دارد)
کرونا یا همان رحمه للمسلمین مولوی صاحب انصاری اینک با چنگ و دندان به جان مردم دنیا افتاده است. تا کنون تعدادی زیادی از دوستان و آشنایان کرونا را تجربه کرده و یا در اثر آن فوت شدهاند.
چند چیز سبب گسترش بیشتر کرونا در کشور و میان مردم ما شده است.
۱. کمبود اطلاعات و امکانات بهداشتی.
۲. بیاعتنایی به هشدارها و عدم رعایت قرنطینه و فاصله اجتماعی در راستای پیشگیری و این ریشه در پدیده دیگری دارد. (شماره ۳)
۳. بحران اعتماد یا بیاعتمادی به دولت که در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد. این خود ناشی از فساد رژیمها است. برای مثال، میدانیم که در روزهای اول ورود کرونا به افغانستان برخی از ولایات به صورت دروغ و صرفا برای جذب بودجه آمار ابتلا اعلام کردند و حتی در مواردی برای این که روند تفتیش را منحرف کنند تعدادی از کارگران سرِ چوک را با پرداخت حقوق روزانه روی تختهای شفاخانه خواباندند که به هیئت تفتیش بگویند، از ایران آمدهاند و علایم کرونا دارند.
یک مورد از فساد هم که رسانهای شد اختلاس جناب عمر از کمک جامعه جهانی به افغانستان برای مبارزه با کرونا بود. فساد، بحران اعتماد میان دولت و ملت را بوجود آورده که در نتیجه مردم سیمای چوپان دروغگو را در سیمای رژیم دیده توصیهها را جدی نگرفته و نمیگیرند.
شنیدهام که مردم ما در کویته هم آمارهای اعلامی دولت پاکستان را دروغ و فقط برای گدایی از جامعه جهانی قلمداد کردند.
در نتیجه این امور، کار به جایی رسیده که دیگر از درمان خبری نیست و به دفن اموات هم نمیرسند. و در وضعیت من نگران استاد دانشام که رئیس ستاد مبارزه با کرونا منصوب شده است. خدا کند این دام، دام بیحیثیت کردن او نباشد.
گزارشهای رسیده حکایت از آن دارد که جنگ با کرونا در کشور ما و پاکستان به مرحله “تن به تن” رسیده است. کسی نمیتواند از کسی پرستاری کند. کسی نمیتواند کسی را درمان کند. کسی نمیتواند کسی را تجهیز و دفن کند. دیگر باید قبول کنیم که کرونا وضعیتی را بر ما حاکم کرده که میتوان آن قیامت صغری نامید.
نکتهای بسیار خطرآفرین دیگر این که متأسفانه با این پدیده مسئولانه برخورد نمیشود. مردم ما دچار شدن به کرونا را مایهی شرمساری و ننگ میپندارند و ابتلای خود به آن را پنهان میکنند. این، در عین این که نادانی است، سبب ضمان اخلاقی و شرعی نیز هست. مراجع تقلید نجف فتوا دادهاند که اگر شخص گرفتار کرونا عمدا و از روی بیاعتنایی سبب ابتلای دیگری شود و او از این بیماری بمیرد قاتل او به شمار رفته و شرعا ضامن است.
پس، بهترین کار این است که پیشگری پیشه کرده خود و اهل خود را از ابتلا به این موجود شترگاوپلنگ دور نگهداریم. در صورت مصاب شدن خود یا یکی از عزیزان ما، واقعبینانه رفتار کنیم و انتظار خویش از اطرافیان و آشنایان را در این قیامت صغری نسبت به رسیدگی، پرستاری، عیادت و شرکت در مراسم تجهیز و دفن، به میزان معقولی تنظیم کنیم. باید به دیگران حق بدهیم که نگران و مراقب سلامت خود باشند هرچند که آنها نیز باید به وظایف انسانی، اخلاقی و شرعی خود در حدی که خطری را متوجه آنها نکند، عمل کنند.
متأسفانه این این پدیده وارد دایره خویشان هم شده است.
خبر درگذشت دو عزیز از فرزندان مامای پدرم مرحوم ملا عوضعلی حیدری و حاجی قادر علی بسیار تلخ و ناگوار بود. از خدای متعال برای عزیزان از دست رفته مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.
رسول حمیدی
نظرات(۰ دیدگاه)