قانون‌گذاران امریکایی: بایدن مسوول شکست‌خورده برنامه خروج افغانستانی ها را به‌عنوان سفیر در عراق نامزد کرده است

  • انتشار: ۱۷ دلو ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 171286

برخی از قانون‌گذاران امریکایی از نامزدی تریسی جاکوبسون، مسوول برنامه خروج افغانستانی های واجد شرایط ویزه مهاجرت به‌عنوان سفیر این کشور در عراق انتقاد کرده و گفته‌اند که وی در تطبیق این برنامه در سال ۲۰۲۱ شکست خورده بود.

فاکس‌نیوز دوشنبه‌شب، ۱۶ دلو به نقل از قانون‌گذاران امریکایی گزارش داده که جاکوبسون، مسوولیت نظارت به برنامه انتقال همکاران سابق این کشور را پس تسلط دوباره طالبان بر افغانستان عهده‌دار بود.

به ‌گفته برخی از اعضای مجلس نماینده‌گان امریکا، جاکوبسون در تطبیق این برنامه «ناکام» بود و اکنون نامزدی وی به‌عنوان سفیر واشنگتن در بغداد از سوی بایدن، به اعتبار بین‌المللی دولت امریکا صدمه وارد می‌کند.

کوری میلز، یک عضو مجلس نماینده‌گان امریکا گفته است: «انتخاب تریسی جاکوبسون به‌عنوان سفیر جدید در عراق، با توجه به مشارکت او در خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، نگرانی‌های جدی را برانگیخته است. جاکوبسون نتوانست ویزای وعده داده شده را برای هزاران متحد تضمین کند و آنها را در معرض آزار و اذیت طالبان قرار داده است.»

به باور وی، معرفی چنین افراد در پست سفارت می‌تواند، عراق را به سرنوشت افغانستان روبه‌رو کند.

بایدن در آگوست ۲۰۲۱ گفته بود که جاکوبسون را مسوول برنامه انتقال و جابه‌جایی متقاضیان ویزای مهاجرت ویژه افغانستان و سایر متحدان افغانستانی گماشته است.

با این حال، سناتور تد کروز، عضو مجلس سنای امریکا در این مورد گفته است: «تریسی جیکوبسون در یکی از نابخشودنی‌ترین شکست‌ها، یعنی رها شدن افغانستانی های مورد بررسی که جان خود را برای امنیت ما به خطر انداخته بودند، نقش محوری داشت و بدون شک نامزدی او را به خطر می‌اندازد.»

با این همه انتقادها، اما وزارت امور خارجه امریکا در بیانیه‌ای از رهبری جاکوبسون در برنامه انتقال افغانستانی های واجد شرایط قدردانی کرده است.

به گفته‌ مقام‌ها در این وزارت‌خانه، جاکوبسون توانست ۳۸ هزار ویزه در ماه جولای ۲۰۲۱ برای درخواست‌ دهنده‌گان افغانستانی فراهم کند.

این وزارت تاکید کرده که واشنگتن در زمینه ارایه ویزه مهاجرت ویژه برای افغانستانی ها متعهد است.

گفتنی است که به‌رغم تعهد امریکا مبنی بر خروج همکاران سابق این کشور از افغانستان، هنوز ده‌ها هزار تن از این افراد در معرض تهدید از سوی طالبان قرار دارند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *