فرمانده پیشین امریکایی: صبر شبکه حقانی به پایان رسیده است

  • انتشار: ۴ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 223377

یک مقام ارشد پیشین امریکا بار دیگر از اختلاف طالبان خبر داده و می‌گوید که «صبر» شبکه حقانی به پایان رسیده است.

ران مک‌کمون؛ فرمانده ارشد بازنشسته نیروهای ویژه امریکا و افسر سیاسی پیشین وزارت خارجه این کشور اعلام کرده است که «صبر» گروه حقانی به پایان رسیده است.

او با اشاره به اختلافات درونی طالبان می‌گوید که شبکه حقانی به رهبری سراج‌الدین حقانی پس از روی کار آمدن طالبان در پس‌زمینه قدرت باقی ماند و اجازه داد تا مردم از جناح قندهار ناراضی شوند.

ران مک‌کمون در مقاله‌ای که روز گذشته در روزنامه امریکایی «هیل» منتشر شده است، به رقابت‌های داخلی طالبان و امکان تعامل امریکا با یکی از این جناح‌ها پرداخته است.

این در حالی است که همواره گزارش‌های از اختلاف‌های شدید میان رهبران طالبان منتشر می‌شود. پیشتر نیز منابع گزارش دادند که سراج‌الدین حقانی؛ وزیر داخله طالبان و رهبر شبکه حقانی، از سمت وزارت داخله این گروه کناره‌گیری کرده است.

بر بنیاد گزارش رسانه‌های هندی، این استعفا در پی اختلافات میان حقانی و رهبر طالبان، هبت‌الله آخوندزاده، صورت گرفته بود.

رسانه هندی اندیا گزارش داد که سراج‌الدین حقانی در ماه‌های اخیر به یکی از منتقدان سرسخت سیاست‌های هبت‌الله آخوندزاده تبدیل شده است.

او به‌ویژه در مورد ممنوعیت آموزش زنان، سیاست خارجی طالبان و شیوه حکومت‌داری این گروه، اختلافات عمیقی با رهبر طالبان داشته است.

این رسانه به نقل از منابع گزارش داده بود که حقانی اخیرا برای درمان به یک کشور خارجی سفر کرده و پس از بازگشت به کابل از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

بر بنیاد گزارش این رسانه‌، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، رقابت میان جناح‌های مختلف این گروه افزایش یافته است.

تحلیل‌گران به این رسانه می‌گویند که شبکه حقانی و سایر جناح‌های طالبان بر سر نفوذ در حکومت اختلافات شدیدی دارند و استعفای سراج‌الدین حقانی نشانه‌ای از عمیق‌تر شدن این بحران درونی است.

در این گزارش به نقل از کارشناسان آمده بود که تنش‌های داخلی در رهبری طالبان به نقطه اوج خود رسیده است و احتمال دارد این اختلافات باعث تضعیف ساختار حاکمیتی این گروه شود.

به گفته آنها، اختلافات میان حقانی و آخندزاده بر سر سیاست‌های کلیدی، به‌ویژه در قبال تعامل با جهان و رویکرد نسبت به زنان، از دلایل اصلی این بحران است.

در این گزارش به نقل از منابع نزدیک به طالبان آمده که نشانه‌هایی از این اختلافات در ماه گذشته نیز مشاهده شد، زمانی که یک هیات ۱۴ نفره از اعضای طالبان، که شامل دو زن نیز می‌شد، از سفر به قطر برای شرکت در نشست «اندیشه آینده افغانستان» منع شد.

برخی منابع این اقدام را نشانه‌ای از درگیری میان شبکه حقانی و جناح وفادار به آخوندزاده خواندند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *