فرانس‌پرس: زنان افغانستانی به دلیل محدودیت‌های آموزشی و کاری طالبان به تجارت‌های کوچک رو آورده‌اند

  • انتشار: ۴ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعیاقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 203749

خبرگزاری فرانس‌پرس گزارش داده است که طی بیش از سه سال گذشته شمار زیادی از زنان و دختران افغانستانی به دلیل محرومیت از آموزش و کار به تجارت‌های کوچک رو آورده‌اند.

این خبرگزاری روز یک‌شنبه، ۴ قوس، به نقل از شماری از زنان تجارت‌پیشه در کشور نگاشته است که آنان برای رفع نیازمندی‌ خانواده‌های‌شان تلاش می‌کنند.

یکی از این زنان زینب فیروزی است که از طریق قالین‌بافی هزینه‌ خانواده خود را تأمین می‌کند.

خانم فیروزی ده‌ها زن ودختری را که شغل خود را از دست داده یا به دلیل محدودیت‌های طالبان از آموزش و تحصیل محروم شده‌اند در این کارخانه کوچک استخدام کرده است.

براساس گزارش، پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، اشتغال زنان به‌شدت کاهش یافته است.

در این گزارش به نقل از بخش زنان سازمان ملل متحد آمده که پیش از تسلط طالبان، زنان ۲۶ درصد از کارمندان بخش دولتی را تشکیل می‌دادند که این رقم در حال حاضر به صفر کاهش یافته است.

همچنان، طوبا زاهد ۲۸ ساله، مادر یک فرزند در شهر کابل است که پس از ممنوعیت تحصیل زنان و دختران از سوی طالبان به تهیه مربا و ترشی رو آورده است.

وی گفته است: «من وارد دنیای تجارت شدم تا فرصت‌های شغلی برای زنان ایجاد کنم تا بتوانند درآمدی داشته باشند که حداقل نیازهای فوری آن‌ها را مرفوع کند.»

با این حال، فریبا نوری، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان افغانستان (AWCCI)، گفته است که زنان فروشنده‌ای مانند زاهد نمی‌توانند خودشان برای تبلیغ و فروش محصولات خود به بازار بروند.

به گفته نوری، به‌رغم این چالش‌ها، تعداد کارخانه‌های کوچک ثبت شده در این اتاق پس از تسلط دوباره طالبان افزایش یافته است.

رییس اتاق تجارت و صنایع زنان افغانستان که خود حدود ۱۲ سال تاجر بود، افزوده که شمار کارخانه‌ها طی بیش از سه سال گذشته از ۶۰۰ شرکت بزرگ به ۱۰ هزار شرکت عمدتاً کوچک و خانه‌گی و چند شرکت بزرگ‌تر رسیده است.

با این همه، شماری از زنان که در این کاخانه‌های کوچک مصروف کار هستند، خاطرنشان کرده‌اند که درآمد آنان نیاز خانواده‌های‌شان را تأمین نمی‌کند.

گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر کشور، این گروه محدودیت‌های شدید آموزشی و کاری را بر زنان وضع کرده است.

این محدودیت‌ها بیش‌تر به خانواده‌های آسیب رسانده است که نان‌آور آنان زنان هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟