فایق: زنان و دختران افغانستانی در حال تحمل آپارتاید جنسیتی هستند

  • انتشار: ۴ میزان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2
  • شناسه مطلب: 154549

سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است که زنان و دختران افغانستانی در حاکمیت طالبان در حال تحمل آپارتاید جنسیتی هستند و از حقوق اساسی و فرصت‌های اقتصادی محروم شده‌اند.

نصیراحمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، ۴ میزان، در بیانیه خود در نشست شورای امنیت این سازمان گفته است که در دو سال حاکمیت طالبان، وضعیت کشور بهبود نیافته است.

او تصریح کرده که این وضعیت در حوزه های بشردوستانه، حقوق بشر، اجتماعی، امنیتی و سیاسی بدتر و بحران‌های اقتصادی و انسانی عمیق‌تر شده است.

به گفته وی، تحت حاکمیت طالبان شرایط اجتماعی در افغانستان به‌طور قابل توجهی به «قهقرا» ادامه می‌دهد.

فایق اضافه کرده است: «۹۷ درصد جمعیت در حال حاضر در فقر به‌سر می‌برند و دو سوم آن‌ها برای بقای اولیه تلاش می‌کنند. گرسنه‌گی ۲۰ میلیون تن را تحت تاثیر قرار داده، بیکاری افزایش یافته است و با وجود خطرات جدی مهاجرت همچنان ادامه دارد.»

طبق اظهارات وی، حقوق و آزادی‌های زنان و جوامع به حاشیه رانده شده و زنان و دختران با محدودیت‌های شدیدی در زمینه تحرک، دسترسی به آموزش و مشارکت در زنده‌گی عمومی روبه‌رویند.

سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد همچنان افزوده است: «مردم در ترس دایمی از انتقام به‌خاطر هر گونه تخلفی که از تفسیر سختگیرانه طالبان از قوانین اسلامی در نظر گرفته شده است، زنده‌گی می‌کنند.»

او بار دیگر درخواست تشکیل جلسه ویژه مجمع عمومی برای رسیده‌گی به آپارتاید جنسیتی در افغانستان را که توسط نماینده‌گان زن افغانستانی در مذاکرات هفته گذشته تکرار شده بود را تکرار کرده است.

نصیراحمد فایق در بیانیه خود علاوه کرده است: «ما همچنان بیانیه‌ها و تعهد به حمایت از مردم افغانستان از جمله زنان و دختران و درخواست‌های طالبان را در مورد احترام به حقوق اساسی بشری مردم افغانستان و فراگیری چندین رییسان هیات‌ها در جریان مناظره عمومی مجمع عمومی تحسین می‌کنیم.»

وی در بخش دیگر از سخنان گفته که تمرکز طالبان بر تاسیس مدرسه‌های دینی و افراط‌گرایی عمدی جوانان افغانستان، و به خطر انداختن آینده آنان و آینده ملت بوده است.

او افزوده است که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، ۱۵ هزار مدرسه ایجاد شده و حداقل ۱۰۰ هزار استاد برای این مدرسه‌ها جذب شده‌اند.

نشست «توجیهی» شورای امنیت سازمان ملل متحد اکنون در حال برگزاری است.

در این نشست رزا اوتونبایوا، رییس هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان و سیما باهوس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی زنان این سازمان نیز سخنرانی کردند.

سیما باهوس گفته است که جامعه جهانی باید از همه ابزارها برای اعمال فشار بر طالبان استفاده کند.

با روی‌کارآمدن مجدد طالبان در افغانستان، نهادهای بین‌المللی و کشورهای جهان همواره از نقض حقوق بشر و زنان در کشور توسط این گروه ابراز نگرانی کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *